några tankar

Jaha sitter här och funderar på varför mitt liv ser likadant ut hela tiden! Tycker att andra hela tiden har saker för sig som är mer intressant än vad det nog är egentligen. Fast jag tror jag är rätt nöjd!   
 Vad i hela friden kan jag lägga till? Då måste jag nog ta bort något, och vad sjutton skulle det vara! Det är lättare att komma på saker att lägga till. Som tex ehm, öhh, attan det var inte så lätt som jag trodde =O
 Drömmar är lättare =)
Jag skulle vilja skicka Ricky till en proffsdressyrryttare och mig själv med för utbildning. Krävs ju naturligtvis en frisk häst för detta men drömma går ju.
 Jag vill köpa en egen transport, boogi ifall man får punka! Mitt sätt att eliminera oro! Men pengarna finns inte, inte till det i alla fall. 
 Och en lite nyare bil =) inte för ny, för jag känner mig själv rätt och sköter inte bilen som sig borde. Har jag frisk, utbildad häst, bil, transport så kan jag också träna som jag vill. Då försvinner lite av mig själv som vore bra om det försvann men som jag är för bekväm att göra något åt. hi hi 

 Det va en hel del vilja ha som har med pålle att göra. Har lite bonusvillha att fixa =) Nu när jag blivit lite mer vuxen till åldern så hade mina nära och kära skramlat i hop så jag kan köpa både dyra skodda ridbrallor och ny hjälm. Min hjälm som är ny för året har dotern adopterat! Har jag tur så räcker det till ett par goa ridstövlar också. Tråkigt kan tyckas men det är något som jag aldrig lägger pengar på annars. Så, så ska det bli.

Himmel. Det var bara häst, häst, häst...Är man en hästnörd eller...Måste finnas mer att vilja.

Är lite nyfiken på min kompanjons påhitt om att läsa på distans angående lite hokuspokus ;) Spännande tycker jag. Men måste ta reda på lite mer först.

Jag skulle kanske läsa på distans om tonårsbarn/ungdom! Känns om frontalkrock möter gostund hela tiden. Det är ju tur att man älskar dom små liven i alla stunder och i alla prövningar man går igenom. Det är inte lätt att bevisa det i dessa situationer när man upplevs som den som förstör hela deras liv. Men jag älskar båda mina barn( hoppas ni läser det) i ur och skur.

Jag önskar jag hade mer självdisiplin på att göra sådant tråkigt som har med huset att göra! Städa, tvätta, snickra, måla mm mm mm. Kanske skulle ha ett schema på arbetsutförande till mig själv i hemmet!
 Kl 7- vakna, kl 9- städa, kl 10- renovera, kl 11- paus med lunch sedan har jag fria ativiteter =) Glömde att jag har ett jobb också, ja men det skulle gå de lediga dagarna. Om jag hinner för jag måste ju rasta hunden, handla mat, åka till stan och köpa kläder(till barn som växer) Kanske till mig med någon gång.
 Men när ska jag då hinna allt som jag vill och drömmer om! Nu var det ju inte så mycket men ändå!

Aj aj vad ska det bli med mig! ;) Ha ha

Har i alla fall bokat ATG för tänder och hältan, Bokat Freddy för nya ögon. Ha ha så det lät=) men nya ögon att se pållan med, menar jag. Han är vet i botten jobbar med helheten och lite alternativa behandlingar också. Moster gör sitt också. Kanske Marita vill ha test djur? En utmaning, du blir godkänd direkt omm du lyckas. 
 
Tillbringar TV-helgen med dregel över friska hästar som bara sper på frustrationen, men vad fasen =) så är det.

Ska ev på hundutställning till Tranås. Nä inte med min galenpanna. Med Sudden. Kan ju bära upp honom om han inte gör som jag vill. Bli domaren sur då? Kanske inte värt att prova. Ska försöka sköta mig. Bara jag kommer i håg vad det är jag har i andra änden av snöret så jag inte gör en liten korrigering som får lille ulletussen att flyga i volt runt mig! Kanske bra poäng på circuskonster? ;)

Gillar faktiskt att det börjar bli höst! Kravet på att sola för att få färg är som bortblåst, det var det nog ändå;) Istället gör färgen i naturen sitt för själen. Jag njuter av det friska vädret och att få ta på ullstrumporna.

På söndag ska jag äta god mat med familjen. Gubben och jag har förlovningsdag! Det ni! 18 år + några år innan blir ju faktiskt 20+! Tycker vi är värda det =)

Kram och go gott folk


spännande

Red Rickypållan i dag och tog bort nosremmen. Kan det vara så att den sitter och stör henne? Eller är det den dubbla Tryptoviten som redan hjälpt? Näe, det kan det inte vara för det är bara en dag med dubbel. Men hur som helst så tuggade hon på bettet och sökte sig ner på bettet som hon aldrig gjort innan!
 Den som lever får se =)


Livet på en pinne


Så här fint har jag bott i helgen=)


Avkoppling med stort A har innfunnit sig. Det är inte illa! Riktigt skönt att komma i väg och inte göra någonting alls. Vi handlade all mat som behövdes för hela helgen, grillat, dricka, godis, kräftor, vin mm, så vi ej behövde åka alls. Det och en bok var perfekt. Ett plus att kunna ha hunden lös när man är i väg så här.

Ang pållen har jag snurrat med vet. Lena på ATG och vi tror lika på den punkten att pållen har starkt huvud! Det går inte att fesrida henne, hon behöver tydliga och fasta ramar men absolut inte tillrättavisas på något bryskt sätt. Dubbel Tryptovit i veckan nu och vi får se om det blir någon förändring.
 Hon visar också tydligt nu att åt vänster är ok att ta lite i tygeln, protest kommer när jag tar lite i höger. Men hon formar sig bättre åt höger, än vänster med enbart vikt och skänkel! Både vet och jag tänker då tänderna! Japp de ska kollas, men först dubbel Tryptovit.
 Det är så mycket känslighet och lyhördhet som gäller om jag ska hinna avleda pållens ryck med huvudet innan hon lyckas, jag ska vara steget före. Hjärngympa på hög nivå, konsentration till max. Då skrittar jag bara än! Ska bli kul att gå vidare men måste skynda långsamt.

Pippimamman har nu slutat att ägga sig. Tror vi chockade henne ordentligt genom att byta bur och rum, och till på köpet lyckades mamman och båda ungarna smita ut i det nya rummet! Fullständig kallabalik blev det! Ungarna som aldrig flugit utanför sin bur hade verkligen inte hittat bromsen, utan flög rakt in i väggar, tak och fönster! Värsta rysaren...
 Detta var på kvällen. Morgonen sedan, var ett annat kapitel...Då hade pappa fågel kommit på att familjen flyttat! Med följd av att han lät som ett brandlarm i si så där fyra timmar! Inget hjälpte vad vi gjorde! Han vann! In med familjen igen!
  Nu är mamma och papa i en bur och ungarna i en bur. Inga ägg på över tio dagar =) Snälla, snälla, snälla =) =) låt det vara så.


Nähä nu ska jag ta lite frukost
Kram och go


Redusering

Tokig pålle i stor hage! Känns lite illa men kan inte göra något åt det. Rodeo är säkert bra för kroppen eller knoppen, men inte benen=(  Att det sedan är gräs i hagen innebär att den omtalade gräsreduseraren är nära nu!

Idag var första skritturen på henne, var duktig och övade bara halt, igång och vänd enbart med säte och vikt! Det är till att ta i om pållen ska stanna på befallning. Eftersom det var första passet på fem veckor ville jag ha lite, lite kontakt med munnen ifall det skulle vankas rodeo! Direkt blir det kast och drag med huvudet, och på helt lång tygel och med livet som insats, är det filbunken själv! Inte sjutton kan det sitta i benen då! Inte har tryptoviten hjälpt på det i alla fall! Suck! Jaja, jag ska ge det tid. Det ska nog gå, det var ju premiär idag =) Mina magmuskler tränas ju  i alla fall ;) det är ju bra.

Ont i kroppen efter två och en halv timmas hund kammning i går kväll! Varför är man så attikens dum och väntar för länge med det? Tur att han har en ängels tålamod. Upp tidigt så jag hann att tränga ihop hund och mig i duschen! Det är alltid lika härligt! Men fin hund har jag nu =) Läckeby nästa för vaccination och hälsokoll och kloklippning. Fick ta kissprov på honom! Men allt var bra =) Kloklippningen gick inte alls! Hjälp vad jag skämdes när han morrade och hotade stackars tjejen som skulle klippa. Hon sa att han har lagom långa klor och jag kunde fortsätta själv för hon ville inte utmana honom! Tro sjutton det. Hihi. Lite sommarhull hade vi lyckats med här med, 49,2 kilo! Hjälp, här kan jag ju inte skylla på gräset inte. undrar vilken reduserare jag ska använda till honom ;) Troligen samma som till mig sjäv. Bara att ta tag i livet.

Nu är pippi uppe i fyra ägg! Vad gör man? Det skulle verkligen inte vara så här. Jag följer allt som sägs att jag ska göra som att störa så det blir otryggt att lägga ägg. Vag gör hon då? Jo när jag kom blev hon så stressad så hon värpte ut ägget mitt framför näsan på mig! Det ni, Slå det! Inte alla som sett det födas ett ägg. Arrgh vill ha äggtorka! nu! Äggreduserare...finns det?

Kram och go gott folk

 

hjärnspöken och ägg

Ricky var bättre i fredags! =) Ska få gå i hage om någon dag och börja skrittas. Hon har börjat äta Tryptovit för hjärnspökena. Känns skönt samtidigt som det känns som lånad tid när man inte hittat felet. Men det kan ju vara så att hon varit halt länge och då tar det ju sin tid att bli ok igen. Och blir hon halt igen får vi ta det då. Moster får underhålla lite, och vem vet vad som hjälpt. Cortison, Tuppkam, sjukhage eller Moster? Låter ju lite tråkigt att jag vill att hon ska tappa alla muskler som varit på spänn men tror det är en förutsättning att kunna komma igång rätt. Hmm undrar om min nyinköptasadel passar efter att hon tappat musklerna vid sadelläget! Mycke fårull under =) får det bli.

Tycker det händer mycket olyckor omkring oss nu! Kära vänner håll er på mattan! Jag är inte mycke till hjälp men ger vad jag kan!

Lägg ägg va! Ja just det! Tokmammafågel har lagt två ägg till! Vill inte mer nu! Hon är inte ens i samma bur som hanen!

Ska ut i solen nu =)

kram och go


Tankar

Då är man igång igen med jobb och allt vad den kombinationen  med det privata livet innebär. Efter två intensiva dagar halvägs till akuten(lycklig utgång), ett dygnspass på jobbet, en såsdag med skallevärk, en dag att skicka grabben på fyra dygns lan! galna ungar, som avslutades med behandling av pålle, en Borgholmsdag med mina nära och kära, två dagar med zoo(fam borta och alla djur ska ha sitt) och jobb, sitter jag nu och funderar på morgondagen. ATG kl 9.00. Håll tummarna!

Inte konstigt jag har ont i käken! Spänningsvärk kan jag tro. Känns som käken låser sig när jag gapar och värker när jag håller tyst;(  Jaja det kunde vara värre! Inte gnälla =)

Tänkt lite till i banor runt livet och funderat på varför saker sker som de gör. Kanske får jag svar på det någon gång, kanske inte! Vet i alla fall att jag är lite trött på att vara den som ska rädda världen i stort och smått. Men å andra sidan vore jag väl inte jag om jag inte gjorde detta! och jag vet att jag blir uttråkad om det inte finns något att rädda eller utveckla. Toktankar! Men någon mening har det kanske med allt bara att det är svårt att se när det känns tungt.

Nähä ska sussa nu och försöka slappna av i tungan! Ja det har en av mina goa vänner sagt att man ska om spänningar i käken ska lossna!

På tal om vänner kom jag på att jag har ett helt gäng  vänner runt mig som betyder mycket. För utan er och familjen vore livet rätt trist. Kram till er =)

RSS 2.0