Mmmmassage =)

var det för pållan idag. Det var ganska länge sedan så det var välbehövligt.
 Hon hade rejäla spänningar i vänster nacke och i bukmusulaturen. Även lite i överlinjen. Till och med så mycket i buken så hon bet och lyfte bakbenet mot Therese! Då känns det nog! Ricky har aldrig aldrig visat något sådant.

Hon har ju haft lite mycket sista månaden med en omkull-sliring i hagen, foderstrupsförstoppning, tappsko lite för länge och större krav i ridningen.
 Hon har ju faktiskt visat detta genom att varit något sadeltvångs-aktig genom att gå in med bakbenen under sig när gjorden spänts, varit stel (vänsterställd) i höger varv, tappat vänster galopp igen...

Känns ju lite sådär när man känt men ej förstått =( Har resonerat som så att klart det tar emot med samling, bara att ta oss igenom.

Men men, nu fixar vi detta =)

Svejsen =)

=)

Våran lilla Chuc som gillar att bädda i matskålen och blir så till sig så det smittar på kompisen Sigrid och vips så är äggläggningen i gång igen! tur de är söta de me ;)



Ett av naturens fina ting =)




Detta tog jag härom morgonen i diset. Lite mystik i luften...



Är så himla nöjd med Ricky i dag.
I söndags var det Vickan som red i ridhuset. Jobbade på jätte bra och fick henne fin i traven. I galoppen blev det lite för mycket bus och hopp. Men denna fina bild blev det iaf =)

I går Gick de ju bra som jag skrev och jag bara hoppades att det skulle hålla i tills i dag när Maria kom. Det gjorde det =D Hon hade lite bakåt tänk en kort stund men sedan lossnade det och hon fixade fina fattningar gång på gång. Travade också skänkelvikningar som aldrig förr=) Hon är en pärla min pålla <3

Lite Digger-gos får ni också =) han med sin favvo leksak



Nehe nu ska jag fixa lite kaffe och ost macka så kanske jag håller mig vaken så jag kan se dressyren kl 22! På tok för sent för mig! Men gör ett försök =)

Kram och go


storm!

Attan var de blåser i dag!!

Har faktiskt trotsat mig själv och kört transport i detta väder =/  gillar inte vädergudarna ibland och då inte när jag ska köra transport... Men idag tränade jag på att köra i storm =)
 Duktiga jag =) och pållan var också duktig. Jag lösgjorde henne lite snabbt och i lite friare form framåt neråt. I detta fattade jag i lättsits vänster galopp. kanon blev den! =o Hmm lika så i höger... =D ? Jaja jag ska sluta för undras, bara hänga med =/
 Maria träning i mån =)

Pållan ska få massage på onsdag och Freddy den 18 okt. Tror det blir kanon.

Bara jag själv kvar då! Vill också ha massage. Tror nog jag ska se till att boka det. Om tanken föds nu så kanske jag har fått massage till jul ;)

Idag har sotaren sotat det som inte behövdes sotas =P Han tyckte inte det behövdes men då sa jag sota för guds skull så sotartanten håller sig lugn och sedan syns vi en gång om året! Han sa då att det räcker ju vartannat år här! Haha ja du,säg det till er lapptant. Intressant att se vad som blir...

Blev en bra dag trots mycket tidig morgon och storm =)

Kram och go


En godag

blev det i dag =)

Åsa och jag vimsade runt i staden hela dagen och gav somliga affärsanställda ett par goa skratt och ju mer vi handlade, ju mer pengar tjänade vi! Det är kanon =P En god middag på kina blev det också <3 Fick med mig två par skor hem =) inte från kina då!... =)

Trötter i kroppen och knoppen åkte jag sedan upp och fixa så pållarna kom in och fick mat.

Idag hade jag besök av en ungkatt som tyckte att Ricky var mycket intressant när jag longerade på grusbanan. Den kröp ihop och låg och spejade bara en meter från spåret  som pållan sprang i! Sedan for den iväg som värsta token och Ricky åt andra hållet! men söt var den.
 Hoppas den inte är en sommarkatt bara =/ Har inte sett den förut...

Hovis lade om taktik nu ang pållan fötter. Gick ner en skostorlek fram och la bak bakskorna något så ska vi se om hon kan behålla alla skor en hel skoperiod nu =)

Kollade upp när Freddy skulle komma nästa gång och får svaret att han kanske inte kommer för det hade blivit många återbud de sista gångerna =( Aj aj aj =O Jag ringde upp honom i morse och sa vad jag fått höra och sa att hur ska de gå då för min pålla! Han skrattade och lovade att komma om ca en månad =)) Kanon =D
 Diskuterade med honom ang gallorna fram som hon fått sista veckan och de behövde jag inte fundera på om det inte blev värre. Ang galoppen som strular nu så tycker han att jag ska lyssna på hästen och backa till att hon får rusa in i galoppen. Hon fixar inte samling än enligt honom. Hmm svårt... Får försöka hitta ett mellanting då =/
 Jag gillar verkligen Freddys syn på djuret som en helhet =)

Maria Falks träningsläger är bokat för Vicky och Ricky nu =) Veckoslutet v 43 bär det i väg. Tror de blir en upplevelse som ger resultat. Konstigt ska det bli att inte ha dem hemma =/

Nä nu ids jag inte skriva mer. Godis väntar på mig och idol =)


=)

Bestämt mig för att ta upp pållan till ridhuset idag med. Jag tänkte faktiskt skita i nacken och rida lite i dag. Behöver ju inte fresta på om hon stökar, men jag kan inte bara se på när hon behöver jobbas. Nacken får väl läka i sin sega takt...

Det är så gott med min egna transport =) glad varje gång den kopplas på att den är min ;)

Det är också gott med en pålla som min ang transportåkning och lastning i vart fall =P Skönt att inte behöva ha någon med mig för att åka.

Hon var fin fin i traven och blir bättre och bättre i övergångarna. Fick till ett par fina lugna galoppfattningar i höger. Jätte fint tempo men något stelt och osäkert. Lät henne bara ligga kvar på yttern och efterhand ställa lite. I traven efter galoppen var hon hur fin som helst =) gott att bara kunna sitta och leka fram henne. Ville bara hitta lugn och harmoni idag. Vänstern ville sig inte alls så den tog vi på lina i slutet. På linan är det hur lätt som helst =/

Hovis kommer i em =) Bra bra.

Dusch och lite mat på tur

Svejs





Treo i nöden

dubbel dos till och med...ändå släpper det inte i nacken. Envist... Hmm ja ja det släpper ju nån gång...

Hallonpaj fick det bli i ren självömkan i kväll. Gott var det =)

Övertalade en trött Vicky att rida pållan i ridhuset så jag fick longera i galopp med ryttare där uppe. De kämpade på i traven först och det gick hyfsat. Galopp på lina med Vic på tyckte Ricky var jobbigt idag =( Men jag tror det är rätt väg att gå. Bara på att igen.

Sitter i soffan och är pigg av Treona men ska nog försöka sussa ändå snart.

Natti


SOL =)

Solen skiner och vips känns allt lite bättre =)

Morgon i stallet och sedan hem för en fika i solen med Åsa och en promenad med vovvarna=)

Lite måsten först bara... Och måstet fick mig tillfälligt ur balans... Sotarkärringen blev typig och fick en typig Petra tillbaka! Jag blir mycket sällan arg. Hon fick mig arg.
 Hon sa att det inte varit någon sotare hos oss sedan juli -09! Det visste minsann hon för det var hon som skötte utskicket av lapparna!
 Sa då till henne att då måste det varit någon utklädd till sotare både i April och Juli och en till som vill komma nu på måndag!  Och dessutom har jag lapparna kvar!
 Hon kontra då med att det stod att ingen varit hemma de gångerna!
Kan ju bero på att de inte behövde göra något och hade inget att debitera! sa jag.
 
Jag sa att de får komma nu och sota det som ej behövs sota eftersom vi inte eldat men sedan vill jag inte se dem eller passa upp på dera tider förren om ett år!!!! Är vi överens? Frågade jag... Hon sa ja... Återstår att se. Kanske satte jag de goa sotarna i klistret, men det är inte mitt problem...

Kaffe och prat med Åsa och humöret lugnade sig =)

Har ju pållen också att röra på. Min nacke ska vila så blir ev lite travjobb med mig på och sedan galopp på töm eller lina Om inte Vic kan rida idag =) Klurar lite på det.

Kolla! Rickys mage är inte som en fotboll =D Bara en tennisboll nu ;) Ska ner till pingisboll ;D



Kompisarna Sudden och Digger. De är så duktiga i koppel men lösa går inte. Eller går, det gör det för de är lika goa båda två. Men Digger är så framfusig och Sudden skriker innan Digger är framme ifall det gör ont. För han vet att det gör det, Digger råkade trampa honom för länge sedan och det glöms ej. Men kompisar är de ändå =D   (haha ser ni papparazi skuggorna )


Black and White


Svejsen =)


Blåst =(

Blåst i dag som sjutton!

Valde trots blåsten att longera i den okuperade grusbanan hemma. Går precis att lina men inte rida. Mycke övergångar och fin galopp i båda varven. Har varit lite dåligt med longering ett tag nu. Ska ta tag i det igen och ryttare på i galoppen på lina. Det tror jag på...

Sotaren är ett envist släkte! De envisas med att ränna här var tredje månad! Vi som har fjärrvärme och bara myseldar ibland! Har sagt till flera gånger och de ska ändå komma igen efter tre månader! Gahh... Ska ringa i mån!

Försäljare är också ett släkte för sig. Har köpt en årsbok varje år nu i mååånga år och ville bara ha en till nu så vi kan sluta vid jämt årtal. Men det går inte! Måste boka för fem år och i så fall avboka de fyra böcker jag inte vill ha men får då betala 25% för varje bok jag avbokar! Vilket blir mycket pengar för inga böcker!!!...Avbokade allt!... hehe

Nehe fodra, idol och House

sen sängen =)


Bildberättelse ;)

Jaha! Kan inte annat än att hoppas att den lille vargen slipper hetsjakten som ju kan bli efter dess framfart =( Jag gillar vargen och anser att man ska värna om den. Men å andra sidan är jag inte drabbad och ligger inte i risksonen heller. Det har nog en betydande roll. Men jag for illa av ett program på TV härom kvällen när de jagade varg =( bytte kanal och forsätter leva i min verklighet. länge leve vargen =)



De är mystiska vackra djur...


Dagens tidning lovar sol! Var då?


Så här ser det hut här! Ingen sol =(


Vic tränade för Elin i går och det gick riktigt bra =) Tränade tom i galopp. Kul när man kan överraska tränaren efter katastrofträningen sist... Bra dag eller tränat, frågade hon! Ja, vad svarar man på det. Jag har tränat! Och det var en bra dag =) Mindre bra blev korten men ni får ett suddigt iaf ;)

Jag svär över min nacke ( vilket jag inte borde! för jag vet de som inte gnäller) men det gör jag ändå! Jag är en vekling =( ;)
 Ska låta bli ridningen et tag och se om det släpper, blir trots allt lite spänt när pållan tycker att hon ska skutta.

Idag ska jag se om jag kommer upp till ridhuset för att longera. Seriöst =) Japp, måste hitta lugnet i galoppen och måste hitta galoppen vi tappat! Vänster!!!
 Synd att vår grusbana hemma är beslagtagen av byggjobbare =( Det är ju där vi jobbat på det som är jobbigt iom att hon är tryggast där. Men men, bara att tuta på.

Har ett gäng (tre extra) goa ungdommar hemma som sovit över. Måste nog fundera ut någon middag till dem.
 Mötte dem igår i regnet när de traskat med packning nästan ända fram till ridhuset eftersom Vic tränade på sena kvällen. Som värsta taikon packade vi in ungdommar och väskor bland hästgrejor, och med häst och släp bakom bilen så tuffade vi iväg =D

Snart systerbesök här =)

Kram och go


Efter regn kommer sol

Haha fint kort va =)



Vet inte vad jag ska säga om pållan i dag =/
 Tror det är russ shettis eller nåt i henne! Hon är fin i skritten och traven och även fin i vänster galopp när hon väl har stimmat klart och landat i galoppen.
 Höger galopp kan hon fatta i super samlat tempo men envisas med att galoppera vänsterställd! Kan apsolut inte ställa sig åt höger! I halterna så är hon väldans envis med att inte vilja ge efter utan vill stå och gapa och vrida underkäken höger och vänster, helst inte släppa efter och bli mjuk och fin. Vill liksom inte ta emot min eftergift utan stretar hela tiden emot!

Antingen är detta en fas innan allt klaffar för henne, och i förvirringen kommer ponnyn fram i henne.
 Funderar på tänderna också, men var ju på en koll nu tidigt i somras. Ska byta bett ett tag men inte innan Vics träning på måndag, men tis =)
 Massage borde hon också ha!
 Har också tankar på ett Freddybesök med lite ryggakupunktur som hjälp under denna fas. Men Freddy kostar pengar =(

Skulle vilja ha en Maria stående i min hage när jag rider varje dag! =D

Många tankar...




.....

Dagen börjar lite gnälligt med ont i nacken och huvudet =( Har haft lite skit i nacken sista veckan eller nåt. Kan bero på pållans ryck i ridningen men vet ej. Vet bara att jag blir lite gnällig. Och att det går ofta upp i huvudet också =(

 Igår lyckades jag att ta fel linc i ena ögat också, jobbade med det, och inte förren kvällen slog det mig att jag faktiskt inte såg på vänster öga! Inte konstigt att det blit skalleont!
 Vaknade med skiten idag också...
Har nu suttit som en mupp med vetekudden runt nacken och tryckt i mig Ibumetin nu hela fm och nu tycker jag att det börjar lätta =D

Ska se till att få i mig lite frukost nu och sedan skall pållarna ha lunch i hagen och stackarn som är inne ska ju ha han med förståss.
 I helgen har jag tre pållar att mocka hos. Så, lika bra att ta lite nu vid lunchen då sedan ska jag se om inte Vickan ska rida idag. Hon ska ju rida för Elin på måndag så hon ska nog känna lite på pållan och jag sparar min nacke =)

Hoppas gubben kan slå på pållans tappsko i kväll <3 Det är ju inte den bästa ställningen för gubbens rygg men vet att han gör det för min och pållans skull om det verkligen kniper, som nu när Tommy är bortrest! 
 
Näe nu käk sedan pållars käk =)

Hörs sen


Fredagsmys

med lite godis efter vår specialare äpple i ugn, inlindat i bacon på majsbädd med svartpeppar. Mumma =) lite Idol på det också ;)

Jobbat en skvätt på förmiddagen, vilket är så lättsamt. Lite lyxtid om man tänker på alla långa pass man också jobbar =)

Tog stallet i lugn och ro medans det fullkomligt vräkte ner regn! Stackars Nina stod som i en bassäng =(

Red pållan och åkte nog lite på gårdagens träning =) Även om hon beter sig tokigt innan hon landar i galopp så gick det hyfsat.

Har lyckats trycka på någon bauta-tangent tydligen i det jag nyss skrev! Haha tror det är lättläst iaf =D

I morgon är jag ledig och har sovmorgon. Guttans =)

Sleten faktiskt även om jag varit lite ledig i dag så nu blir det kväller här.

Kram och go


=)

Politisk debatt på TV... inte kul...men lyssnar ändå...eller nä, inte.

Har haft sjuklingar hemma men har än så länge klarat mig =D Håller tummen för att det förblir så. Det är lätt att känna efter så mycket så man nästan tror att man ska bli sjuk, så tyckte jag i em. Men som sagt jag har klarat mig =)

Träningen i kväll var lika givande som alltid =) Jag är så nöjd med Maria som tränare. Lätt att prata med, hon är lätt att förstå och hon har ett öga till att förstå hästen och ekipaget som jag blir imponerad av.
 Jag sa att det varit jobbigt med Ricky nu och det har känts som lite kamp oss emellan och galoppen blivit svårare. Får då till svar att då fixar vi det idag =D
 Hon tömkörde en stund i båda varven och hon såg resultat! =D Känns gott att höra. Därefter red jag och jobbade på att rakställa och vända för ytter tills hon blev eftergiven och fin. Fick henne låg och avslappnad i traven innan vi tog galoppen.
 Att sitta avslappnad i pållans galopp när hon är på det hopp och skuttiga sättet i galopp som innehåller alla varianter av korsgalopp man kan tänka sig, är inte lätt! ( har molnande värk i korsryggen nu =( men det går över ) när hon landade i vänster galopp och jag kunde slappna av så var hon riktgt fin =)

Så nu vet jag att jag ska låta henne rätta sig själv till det blir rätt och sedan rida i det. Stöd på ytter. Sakta av de gånger hon släpper allt och ny fattning. Träna halter, vänta på eftergiften där. Rakställa! Bara att jobba på. Kul =)

Blir nog en helg kurs för Maria, för Vicky och pållan i höst =) Kul.

Slut på kvällen =)


Tjohej...

Kan verkligen hålla mig för skratt vad det gäller pållan och hennes hästskokastning! Jaa eller vad jag ska kalla det!

Ringde Tommy hovslagren i söndags för att det klingade om skorna och jag tänkte att de håller inte två veckor till, då det är skoning. Måndag morgon var han på plats  och slog i söm och fäste så de ska sitta till han är hemma från sin semester. Kanon att han kom ilande =) och kändes bra att garderat mig medans han ej är hemma.

Igår var ju pålle ledig, men i brist på annat roligt så passade hon på att rejsa i hagen då kompisen Nina busade lite med Madde. Och mina farshågor besannades...(konstiga ord! heter det så? jaja )

Idag när jag kom upp så var det en sko borta!  skrattta eller gråta?! Där fick jag för min braiga planering =/



Min tokpålle

Red iaf eftersom det är så pass mjukt i hagen och det var repris på måndagens ridning. Får höra vad Maria säger i mån.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Har kammat hund idag =) duktiga jag. klippt runt tassar och mellan trampdynorna. Lite virrigt är det då han är killig mellan tårna ;D

Har också varit på föreläsning med en hästandläkare ikväll. Mycket intressant men fick också lite oro i kroppen när jag har lämnat ut min pållas tandbekymmer till ATG. Frågade honom hur man ska veta att det blir bra när man lämnar ut sig till en klinik?  Fick till svar att Pia på Atg kan du lita på =)
Sköönt =)) kan andas ut för jag trodde ett tag att jag skulle behöva åka till Söderköping!

Trött i ögonen nu

Natti


Full dag

blev det igår. Hade morgonen i stallet innan jobbet. Rätt bra då Digger kan rastas lite samtidigt.

Lång jobbdag till 18.30 sedan direkt till O-hamn för att fika och skratta med lilla mamma, Kent, moster, syster, systerbarn, mina ungdomar och framförallt kusin Kai =) Gott att ses!

Fick leja bort pållan som fick en ledig dag. Tur man kan hjälpas åt i stallet med alla hästar när det kniper =)

Varit uppe och funnits för ungdomarna nu på morgonen, men tänker faktiskt krypa ner i sängen igen =D

Hörs sen


Konstigt väder...

Mulet, varmt, regn och sol... Blir inte klok på vädret! Men tar tacksamt emot den sol som kom =)

Igår kväll skulle sonen hämtas från skogen...
 Fick en helt galet utlämnande vägbeskrivning av honom. Slängde en blick på en karta från hitta.se också. Sedan bar det iväg...
 In på sogsvägar, ut från skogsvägar, vända på skogsvägar, köra tillbaka på skogsvägar, you name it!
  Alltså va! att det kan vara så svårt!!! Ghaa =o Jag får erkänna att jag gav upp! Vilken tur att han inte skulle hem när mörkret infunnit sig...och att gubben kommit hem! För jag åkte hem och överlämnade hämtandet av sonen till gubben! Haha jaa =D Sonen är hemma tack och lov =)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Blev ingen ridning igår pga diverse grusvägskörning ;)

I förrgår när Vickan red så var pållan helt galet stark =/ Brukar verkligen inte vara sån. Fanns ingen kontakt mellan dem så de avslutade ganska snabbt =(

Idag skulle jag känna på läget. Jo då, hon hade samma attityd som i förrgår =O Vad är det frågan om? Hmm... Hade sporrarna, som hon helt klart är medveten om att jag har, för hon fixade galoppen i båda varven tre gånger i var varv, men så stark! Jag hade hur mycket häst som helst i handen =( 
 Fick liksom kampa med henne, inte kul. Mycket stel i höger sida och överdrivet böjlig i vänster?!

Hoppas det är en övergående fas, till hon hittar sig själv och sin balans och styrka i galoppen. 
 
Vic och jag har kommit överens om att jag kör Maria-träningar själv ett tag nu för att få kontroll på det som händer. Hennes tid kommer och hon har Elin som förmodligen kör träning varje måndag sen. Tanken är att det blir några stycken som rider tillsammans då. Kul och nyttigt =)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snart är det val =/ Fy vad jag är dåligt insatt och fruktansvärt ointresserad...eller egentligen inte ointresserad men jag orkar inte sätta mig in i det! Borde verkligen det!

Snart dags att kvällsfodra pållarna så jag kan krypa ner i soffan sedan =)

Kram och go


Tjejdag

blev det idag =) När Vickan väl vaknat vill säga! Kl 12!!! Haha jaja =)

Blev lite röj hemma först och tvätt östes in i maskinen innan vi åkte till stallet.
 Vickan red och jag slöade ;)

Lagom när vi var klara kom Hans och skulle ansa hagarna så vi hjälpte till med att flytta eltrådar och dona. Så det blev lite längre stund där än tänkt. När vi sedan åkte så såg jag hur Han kört sönder staketet! Bara att vända och fixa =/

Sedan hämtade vi pizza och fixade lite lördagsmys =) mmm

=)

Lördag...

Vicka och Rickan på sista träningen.



Har inte bestämt än vad denna dag ska bli av. Gubben är på sina gröna upptåg, och Sebbe är ju på sitt lan. Bara Vickan och jag hemma. Vi får se...Hon sover än! Beställde sovmorgon =)

Jag har varit i stallet och donat. Alltid lika gott att vara där tidig morgon när jag väl lämnat sängen!

Idag är det täcke på pållarna, för det småregnade lite. Tycker denna tid är jobbig ang täcken. Täckesperioden är ju lång som den är så vill vänta så länge det går. Men det kryper på....

Vacinering av pållan står också på ingång, får ej glömmas. 

Undrar om jag ska hälasa på lilla mamma idag? Eller IKEA? Hmm kaffe och frukost först så får jag se sen. 

kram och go

tänt en brasa =)

Ja ja, det har inte jag, men gubben =) Jag hämtade ved iaf. Det är allt lite gutt så här på höstkvällen.

Iem fick jag ett samtal från Sebbe om att han åkte med en kompis hem.
 Kul! Apsolut sa jag, vart ska jag hämta dig sen?
 Öhh sa Sebbe vart bor du?
 Kompissvar - mot fliseryd i skogen söderut!
 Ahaa tänker jag!? Fattar nada! men måste ju veta när jag ska hämta dig vart jag ska! sa jag.
 Det är lugnt, du kan hämta mig på söndag!!!
Söndag! Jaha. 
Det är inte så viktigt bara man har samma intresse ;) En lan helg för grabbarna
Lite tufft att släppa taget för mamsen =) 


I skogen hade jag lite galopp-kamp med pållan =) men hon blev ju så glad av sällskapet i form av Exotic =) så lite hopp och skutt smög sig in i galoppen.
 Tycker hon har kännts lite stum och stel sista veckan. Är ganska säker på att det beror på att hon blir extra spänd iom att jag rider henne mer samlad och hon inte riktigt orkar det än.
 Ska jaga massören =) Tror det är dags nu...

Har lämnat in höt för analys nu =) Håll tummen för att det är bra värden för pållan så hon får tugga mer. Snälla Peter från Lindersmåla ringde om sina analyser men de var inte bättre än det som jag redan har tillgång till =/ Tack iaf =)

Maddan och jag ska passa på att titta ner på Lantmännens Hästkväll nästa vecka =) Alltid snappar man upp något. 

Kaffe och Idol nu =)
 

Regn...

I dag känns det som riktig höst ute. Regn och grått. Jag vill ha höst med sol =) Beställt ;))

Fredag är det och ska komma på något gott att äta till kvällen...
 Har redan praktiserat matlagning på hög nivå idag, vilket inte alls gick som det var tänkt. Eller det kanska det gjorde, men kokboken och jag var inte riktigt överens om vad god mat är!
 Måste fixa ersättnings mat till mina smaklökar till i kväll. Får bli nåt säkert kort tror jag ;)

Har också hämtat ut lincer till mig och Vic idag. Det är skamligt vad det kostar! Ska det vara så in i bengen dyrt att se världen!
 Undra om jag inte ska titta med ett öga itaget, då blir det häften så dyrt...
 Det är faktiskt ett dolt handikapp :( borde vara gratis!! som vissa andra saker man inte kan rå för ... Hmmm bäst att släppa här...
 Blir faktiskt irriterad!   Allt handlar om pengar!

Ska upp och rida i skogen nu i regnet =/

Vics träning igår vet jag ej vad jag har för uppfattning om... Ricky va i sitt esse med bakdelen som svängde åt höger och vänster huller om buller, bogar åt alla håll, huvudet defenitivt inte där det skulle....Hmm Får fundera ang träningarna, får nog ge det några gånger innan vi bestämmer oss. Men kan inte låta bli att tycka synd om alla inblandade just igår iaf. Vickan var trots alla tokerier jätte duktig på att parera och behålla lugnet<3

Ne he detta duger inte

Hej så länge =)







Hallo

Lovade ju bild på systers lillkisse =) Sööt så säg...



den är inte tillräckligt gammal för att vara uta mamma så mjölkersättning i spruta fick det bli. Detta är knappt dygnet efter de räddade den. Morgonen efter detta så blev jag väckt av ett sms av syster "kiss och bajs i lådan =D" Lycka =)) Haha  



Idag kom gubben hem på frukost =) Alltid lika gott!... Brukar ha köpt med sig någon go macka eller nåt men idag blev det havregrynsgröt och knäckebröd =/ Ombyte förnöjer ;)

Blåser som sjutton idag!

Borde ta mig in till Kalmar med lite hö för analys. Får se om det blir så. Maddan kom på att det snart är riktig höst så vi kan öppna hösilage =) jag har nog hö till dess men behöver magert hö till vår och sommar så nog lika bra att kolla detta iaf. Vore skönt att inte vrålbanta pållan hela tiden...



Ikväll har Vicky Elin-träning om inget annat inträffar! Det var foderstrupsförstoppningen för två och en halv vecka sedan och i måndags hade Elin förhinder så nu laddar vi för ikväll =)

Igår red jag ett snabbpass pga tidspress, men bättre än inget =)
 Tog på sporrar för att se om jag kunde få henne att komma fram ur den nästan stillastående galoppen till mer samlad genom lite mer inverkan och lite puttning med dessa. Hade också dressyrspöt som ju bara finns men får henne att bli mer observant i bakkärran.
 Travade i princip bara loss lite och fattade sedan vänster galopp och det fungerade på första hjälpen =D Lite jobbigare sedan med höger men det gick.
 Avrundade med ett par travhopp på litet hinder med travbom. Gick ok en gång, sedan måste hon galoppera mot och fick hon inte det så dog hon =/ Stackars förvirrade pålla. travade på små volter mellan bom och hinder och tillslut väde upp mot, och då gick det. Träna träna träna...

Dags att boka hovis... Pengar kom till miggggggg

Min nacke har flippat ur något och säger aj åt både höger och vänster! Men ska fasen inte gnälla för jag har förmodligen inte en liten liten bråkdel av aj än vad Åsa har och hon gnäller aldrig! Så bara tyst på mig! Men jag säger lite lite aj med små bokstäver :o ;)

Tänk att tvättmaskinen inte är automatiserad =( Skulle verkligen vilja det...

Kram och go




:)

Haft en bra dag :) med besök på morgonkvisten av åsa. Pratade av oss lite bara över en kopp morgonkaffe. Mysigt:) hade sedan fortsättning i samma tema med anna och mia från o-hamn på lite paj och kaffe och te och massa prat:) kul att träffas. Sedan var det pållans tur. Hon var idag allmänt stressad. Kan ju bero på allt byggande som pågår vid stallet nu. Eller så är det bara höstluften som piggar upp henne:) hon va lite tokig igår med när jag longerade! Idag fortsatte vi jobbet med dessa galoppfattningar. Lite jobbigt för mitt ego när det inte går som jag vill:( men vi måste förbi spärren och den ska komma när styrkan kommer och när hon förstår att det finns ett mellanläge:) ska Straxt knoppa för jag tror huset är vid liv tidigt i morgon! Hua;) Kram och go

dagen

Har tagit alla dessa borden idag =) duktiga jag. Fick god hjälp av Vickan <3 Tack.
 Varit en hemmadag förutom morgonfodring och när Vic red, så finns inte så mycket att snurra om mer än att jag varit duktig ;)

Var hos syster i går och tittade på deras nya godingar. Tre kaniner, mamman och två ungar och en liten kattunge, övergiven av mamman. De har redan tagit hand om två vildkattungar då mamman blev påkörd och har en gammelkatt också. Fyra katter =D Är hon släkt med mig =)) Denna är aldeles för liten så det blev mjölkersättning med spruta. Såå sööt. Kort kommer =)

Köpte också jultidningar av Systers flicka. Jag köper alltid för mycket och ändå tycker jag att det inte finns något att ha när jag bläddrar i tidningen =/ Likadant varje år...

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Ricky njuter av sitt älskade hö i morse =)
Varken blött eller med olja nu! Så nu får hon tugga ordentligt!



Idag hoppade Vickan pållan. Blev ingen träning för Elin. Den är på tors ist. 
 Så mycket lättare att hoppa i en hoppsadel =) Travhoppa med avståndsbom är det som gäller ett tag nu. Sedan att pållan varierar mellan alla tre gångarter fram mot och över hinret är en annan sak ;) Men någar fina språng blev det. Duktigt av Vic att sitta kall i de situationer pållan rusar och i nästa stund driva fram en tvekand pålla. 60cm slutade vi på med vattenmatta, det är ju inte höjden som är problemet utan vägen till hindret. Eller farten till hindret...




Ricky ock Digger delar på pellets efter ridningen =)


Digger tyckte Ricky var lite glupsk så han tänkte nagga henne i mulen! Matte blev lite arg så han lade sig så här =/


Jobb i mån heldag, pållan på kvällen. På tisdagen får jag storstadsfrämmat ;) Välkommna säger jag =D Kul kul!  

Kram och go

Tjhoo...

Vet inte riktigt vad som står på listan i dag...Har så många borden....Vill inga borden...Blää...

Vill bara slöa och göra det jag vill =) Så är det väl för alla. Jag är nog bara sleten efter jobbdygnet :/

Inte ska jag rida bästa pållan heller...för det är Vickans tur i helgen. Hon har träning på söndag.

 I övrigt har pållan och jag lite olika åsikter om detta med farten i galoppfattningar! Har lagt energin på det i veckan.
 Pratade med Maria om det. Hon anser att jag inte får bjuda på Rickys sätt att kasta sig in i galoppen. Utan hon måste lära sig + att hon måste bli starkare så hon orkar fatta galopp i samlat tempo. Tycker jag med, men...
 detta innebär att pållan trillar tillbaka i detta galoppstoppande som vi tagit oss ur... Jag är rädd att hon fastnar i det igen =/ Men man kan inte leva i det som varit utan mitt beslut är att köra på att inte bjuda på fel sätt.
 Blir det tok får vi ta det då...Det går att fatta i samlat tempo i höger varv men jag får rida som en tok för att hon ska behållagaloppen. Och det går bara ca 20 språng, ibland lyckas jag komma vidare =) Men tyvär lägger hon till med sin högergalopp i vänstervarv nu =( Men inte bli känslig över det bara traggla =P

Jaja vicky och Ricky var det i helgen.

Åhh nu finns det snart ingen återvändo för sådana "borden"

Hmmm

Vardagen...

Ja, den kommer man in i snabbt som bara den!
 Har en jobbvecka som jag inte riktigt gillar denna vecka som blev en tuff start efter semestern. Tuff och tuff... riktigt gott att träffa folket igen, så inte för den skull. Utan just den biten att passa tider igen! Det är inte min grej...Sedan är det en tuff schema vecka också!

Idag har vi haft brandövning på jobbet. Förr fasade jag för sådana dagar, men med folk som man känner omkring sig får man ut mer av övningen än när det slås ihop med massa andra. Vi fick pröva på att släpa på folk och att bli släpad ;) Grepp som håller för att släpa ut folk, släcka folk och kastruller och annat för att inte tala om tankeverksamheten som går igång.
 
Brandvarnare och brandsläckare ska få sig en omgång i mitt hus med! 

Igår var en heldag på jobbet som bestod av allehanda snack och aktiviteter =)
 Har ett gojobb så sett...

Promenad i skogen med Godingen Tissot eller i vardagsmun "Lillsnorre" ! =o Inte fel på arbetstid =)



Stallet på kvällen igår när jag jobbat heldag blev lite halvslött. Blev en kort stunds tömkörning för pållan och sedan en liten promenad på ägorna =) kollade till korna så de sötte sig...

       OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Om någon vill veta så är det 16 veckor och en dag kvar till julafton =D  Myyyys =)



nähe ska upp till Ricky och rida henne lite innan det blir kväll och träff med Vickans klass på Ramsö =)

Avslutar med en mycket avslappnad Digger =P



Svejsen =D

RSS 2.0