=)

I morgon är de nyårsafton =)
Vi är nog lite tråkiga i vår familj i andras ögon iaf...

 Vi firar hemma bara vi i familjen och äter gott och myser hela em och kvällen och natten. Vi har ju Digger att tänka på som ej är rädd för allt smällande och så vill vi att det ska förbli. Han är med oss ute vid 12 slaget och tittar på allt fint på himmlen =)

Ska också upp och släcka ner i stallet och se att alla mår väl där med after nattfirandet.
Jobb hela dagen efter så känns ej som någon uppoffring =)

Vi har beställt grillplanka som vi ska mumsa på med vitlöksbröd som förrätt och kiwi,banan,jordgubbar och vit choklad i ugn (har något fint namn) som efterrätt.
En bautaflaska pommac att skåla i finns också =P

------------------------

Pållan börjar fatta galoppen igen efter våran innsnöade period. Gramantygel för henne är en kanonhjälp. Vet att många skriker att det är ett sattyg men rätt använd kan den vara super.
Längtar till Maria-träningarna är igång igen.

--------------------------

GOTT NYTT ÅR


Älskade ungar <3


Sebbe som den spelande kocken =)


Vickan som katt

Vickans hus =)


Frågade - vad gör du?


Svar - kollar hur lång tunga jag har =)


Vickans mysstund


Sebbe i sin värld =)


Sebbe i stor konsentration


Tänk att det blev så bra <3


<3

Det bästa jag har <3


Hallo =)

Digger bus var igång igår igen...

Ligga och tryna sött kan han göra ;)

Men städa efter sig! Det är värre...

Så här såg det ut när vi varit borta några timmar på juldagen =/

Allt julklappspapper, snören tejp blandat med hela och sönderbitna nötter i en enda röra på golvet!

Duktiga Digger... eller nåt...



I dag red jag på vår lilla bana hemma =)

Konstigt (eller inte) att pållan kan glömma bara sådär att hon faktiskt kan galopp nu i båda varv!

Fick påminna henne om det idag. Men sedan gick det bra =)

Ska bli skönt med vår =P

Tidigt!? Ja men nu blir det ljusare och ljusare och jag måste se fram emot det =) Vår , vår, vår ...


Fina pållan


Nehe Jobbet nästa

Svejs


God Jul <3

Detta är Julaftonsmorgon i bästa stund <3


Är tyvärr inte det samma utan Fia i stallet på julaftonsmorgon men så är det, saker och ting förändras. Inte alltid till det bättre men inte heller till det sämre. Mest bara att det blir annorlunda...

Men Rickan ska få jul hon med <3

Nu är det mesta klart inför julen. Skinkan står i ugnen och det luktar härligt i huset =)

Det är väl bara hunden som ej är kammad då =/ men orken tog slut och hinns det inte med så kan han ju bli fin till nyåret ist =) Tror han är lika lycklig ändå ;)
Bara han får sin julklapp =)



Har haft lite bestyr med våra staket i stallet på sistonde. I detta läge önskar jag att jag kunde gå i ide  med allt vad pållar heter. Längtar till våren =(

Men men Jul först =D

God Jul
<3


Brr

-19 grader!
Kluvna känslor, det blir en bättre kyla och det är mysigt när det knarrar under skorna och kanske inte lika mysigt när näsans inneboende fryser till is ;)
Det som blir lite tungrott är väl samvetet över en huttrande stillastående pålla i hagen. Kan vara bättre att stå stilla inne och inte huttra =/ Men en stund till får hon vara ute <3

Tom Digger gillade inte läget idag utan hoppade på tre ben =(

Mysigt med brasan och att det snart är jul =)

Total månförmörkelse är det nu på morgonen =)
Bara det att jag inte ser månen för alla träden =/
Och det är alldeles för kallt för att gå ut och leta upp den ;)

Nä jag har att gör så
kram och go


typ snö!

Överallt  är det snö! Mycket snö =/

Resan till Borås blev inställd vilket känns jätte skönt. Var inte ett dugg sugen på att vara på vägarna mer än nödvändigt i dag. Hörde även gubben säga i telefonen att han tyckte det var skönt att ha mig hemma ;) Jag väljer att tolka det som att han är rädd om mig, eftersom det är han som vill stå i köket och det är inte så mycket mer som ska styras med ;)


Bara att skotta fram bilen var ett tråkgöra. Men pållarna ska ha mat och bekväm som jag är så skottar jag hellre än att gå dit. Fick skotta även där! Så nu vill jag inte skotta mer =/

Fick också slå i staketstolpe i dag igen. Tror det är så surt i backen så de släpper för minsta lilla. Fick också höja tråden igen!



Tänkte att jag skulle prova att rida mot skogen men det är alldeles för mycket snö för lilla Rickan =( En bra bit över knän och haser! Blev liten sväng i hagen igen. Bättre än inget alls.

Transporten står i Kalmar och "tinar lite" och skulle komma hem på tisdag kväll. Jag skulle ju ej vara hemma =/ Får väl se om jag får hämta den eller om jag väntar på den. De är ovärderlig i dessa snötider.


---------------------

Gårdagens julhandling är ett kapitel för sig =)
För det första hade ju en vattenledning gått sönder så hela Kalmar var utan vatten! Vad gör det då? Jo, toaletter funkade inte, kaffe gick ej att brygga och affärer stängde för de kunde ej garantera säkerhet för att sprinklersystemen inte fungerade...

Haha vi fick faktiskt kaffe men det var bara att knipa tills vi kom hem ang toa alltså ;) Vi klarade oss också från stängda affärer.

Men jag tror inte män och kvinnor ska utöva julhandel ihop...
Det blir så fruktansvärt effektivt när gubben ska handla! Jag vill klämma känna och fundera men nee då! Det gick utav bara den i butikerna tills vi kom till hamnkafet då gick luften ur gubben medans jag kände att tiden slösades...

Ha ha väl hemma höll han på att begära skiljsmässa pga ett ruttet päron =P

Men som sagt jag tror på vad han sa i telefonen när jag tjuvlyssnade ;)


Kram och go so long


Boxnings Gala

Japp, det var jag på i går =P
Hade noll koll på att det var en Gala, och inte vilken gala som, utan det var den första på ett drygt decennium!

Började kvällen på Big Bang i Oskarshamn för att käka med Söders gäng. Åt en god lax toast med pommes till. Gott var det =) fast det dröjde så vi fick jaga dem lite eftersom vi skulle vidare.
 
Sedan bar det iväg till Sporthallen. =) Gamla minnen... (är uppvuxen i det området och hade sporthallen som tillhåll mellan allt stall )



Det började med minstingarna, rätt sött faktiskt och slutade med de stora grabbarna och blodet flödade =o

Sedan hade vi lite roligt åt att det verkligen är en lättklädd liten tös som spinger runt i ringen med en rond 2 eller rond 3 skylt =)


I brist på att vi ej begrep när poängen tilldelades så roade vi oss åt andra saker vi såg ;)
Tex mellan ronderna drar tränaren tag i brallan på boxaren och bokstavligen luftar juvelerna med en viftande handduk!
Haha varför? vi kom på den briljanta iden att det måste vara för att få syre till det berömda huvudet grabbarna brukar tänka med ;)

Skämt åsido så var det en trevlig kväll och faktiskt så kom tävlingsandan i oss fram så vi tjoade och hejade på. Hade lite svårt att veta om jag skulle heja på röd eller blå gubbe bara (eller tjej =) var faktiskt några med) För det följde ej mönstret... blå boxhandskar kunde ha röd hjälm och tvärt om =/ blev väldigt virrigt ibland ;)
Tyvärr hade Oskarshamns boxarna lite oflyt under kvällen men en seger blev det tillslut =) Danskar var det gott om också...Mycket grötig påhejning hördes...

------------------------

Har redan varit i stallet och släppt ut och fixat där, får se om ridningen hinns med, hoppas det. I går red jag iaf och hon kändes fin =) Jag får tänka att jag ej ska bli hängande i inner (Höger) för det blir bara kamp så fram med finkänsligheten =P

Får så attans ont i höger överarm när jag rider =( känns som all kraft bara sinar och det värker ist även om jag ej "hänger" ;) Kan vara dags att fixa massage till mig själv! Har nog en hel del som behöver knådas till för att fungera... 

nähä dags att se till att familjen vaknar till liv!
Julhandel, klappar och mat står på dagordningen idag.

Kram och go


Jahop

Då sitter jag här och är julledig förutom Boråsresan på sön kväll till tis kväll då. Men den räknas inte riktigt som jobb. Hade en skön morgon när jag hör jobbmobilen ringa i mitt hus! Haha julledig va? ;)
Jaja nu är jag julledig =)

Jobbade sista passet i går, en heldag. Hade också ännu mer staketlagning igår kväll! Jo, nu var det Ricky som lyckats...
Säger bara det att ska det nu knäckas stolpar osv så är det en bra vinter för det.... ingen tjäle i backen =)  om jag nu ska se det positivt ;)

Ricky och jag förra vintern 23/12


Var snabb att åka till stallet så jag kom upp till ridhuset på fm innan tråkvädret de varnat för kommer.
Hade ridhuset för mig själv idag =)
Bra, då finns det utrymme för Ricky när hon nu inte var i sin bästa form ;)
De sista veckorna med tråkväder och mycket jobb har gjort att det är lite att jobba på igen =/
Men det kunde vart mycket värre =) hon var faktiskt riktigt duktig. Pigg och vaken men inte stressad, det är bra med tanke på att det är Ricky och att vi inte vart uppe i ridhuset på ett par veckor!
Allt satt där det skulle, alla knappar funkade så jag tog inget hårdpass utan ett gopass ist. Bra för pållans huvud =)



Hem för att ta en promenad med Digger. Jag komprimerar mitt liv så iförd stallkläder travade runt med hunden i byn =) inte första gången hihi de är vana =P



Håller på att få igång en brasa i kaminen, det var tjurigt! Nu har det tagit sig men det tog tiid. Ska fixa sådana fusk tändpåsar tror jag minsann...

Tror tom att jag ska vila på soffan en stund idag =) Får man när man har julledigt =) Njuta av fina julgranen som Vickan med kompis fixade härom kvällen =)

Julklapparna ska inhandlas också men det blir lördagens uppgift. Ska skriva en lista så jag ej behöver virra runt mer än nödvändigt =)

Ska också köpa mig ett par riktigt varma skor då med. Nu går jag med plastpåse i min vänstra dojja! Lite kallt av snön som läcker in underifån nu! Men det blir varmt efter en stund och tätt! i påsen =)

Ha det bäst <3


Dagen efter..

Lucia...
Ja, då var det över också. I år hann vi knappast med att det var Lucia. Men Lussebullar har vi ;) Det var jobb hela dagen och pållan efter det så Lucia sågs bara i förbifarten hos oss =)

Jobb idag med men hann rida pållan en stund. Ska bli skönt med lite ledigt så jag kan ta tag i ridningen och ta mig upp till ridhuset så det blir lite ordning på allt.



Spöken... Finns dom???

Ja, man kan ju undra!
Satt med Sebbe och tittade på tv sent i går kväll. Gubben ej hemma och Vickan sov. Både Sebbe och jag reagerade på ett långdraget högt knirrande. Lät som ytterdörren. Tittade på varandra och frågade samtidigt - Är hunden ute?
 Öhh näe han sov bakom min fåtölj!
Vi går båda runt och kollar dörrarna. Tom ner ikällaren, men allt är som det ska!
Sätter oss lite förbryllade och tittar klart på programmet.
När jag sedan ska lägga mig så brukar jag alltid vända på kudden, dels för att det blir bättre stöd för nacken och dels för den är sval och go då. Gör samma procedur i går.
 Men!
 När jag lägger ner kinden på kudden så är den jummen! Lyfter huvudet och drar med handen över kudden och den är varm i en cirkel på mitten!
Jag kände under gubbens kudde men det var svalt där!

Kan säga att jag hade tänt en stund tills jag hade samlat mina tankar lite...

Sedan avgorde jag att eftersom Digger låg helt nöjd i husses säng (Gubben hade ej kommit hem då) så var det nog snälla spöken. Så jag sa godnatt till dem och sov som en stock hela natten =/

Kan det vara denne stilige man, som visade sig när vi rollade köket =P

 
Jaa vad säger ni?

Kram och go


Tjoho

Äntligen är min dator tillbaka =)
Eller rättare sagt den har fått sin dom! Icke lagbar! =/
Så nu kör jag min lilla bärbara dator hopkopplad med en stationär skärm =P
Billighetsvarianten ;)
Skönt att vara tillbaka i den egna datans värld, med mina bilder mm.

Lovade för ett tag sedan att visa hur fint Digger julpyntade i sin bädd =)

Visst var det fint Haha Han är för go <3

Snömonster =)


Soffpotatis, eller sängmos ;) Jobbigt med läxor!


Helgen gick i ett huj! Svisch så var den väck...
Gubben var bortrest och Sebbe var på lan, så Vickan och jag hade bara oss själva att at ta hand om.( och alla djuren då )

Lördagen gick åt till staden för julklappsinköp =) Vickan blev klar, inte jag =(
Söndagen var det först stallet sedan var det bakdag! Ja himmel, hör och häpna!
Men bestämt är bestämt trots förseningar pga trasiga staket som sinkade oss lite. (hästar är kul =O )

Kanske skulle hålla sig till sådana här ist =)

Svindyra! ca 600 kr!
Å andra sidan, vad kostar den jag har! =/

Baka var det... Lussebullar 80st, vanliga bullar 50st och ca 130 knäck =)
Ni som känner mig vet vilken stor bedrift detta var!
Men mmm så gott det blev =)

Lite fin vinter =)






Och lite fin Ricky <3


Kram och go =)

 


En rolig dag

Haha jaa det har det varit =)
Har skrattat så tårarna runnit =)
Blev nog ett antal år till på min levnad efter denna dag ;)
Jag har alltså jobbat från kl 8 till kl 20!
Det är väl en form av kvalitetsdag eller nått =P

Kram och go


=)

Fick igenom transporten =)
Gott. Bad honom även kolla golvet för en andra åsikt. Han tyckte inte det var någon fara att vänta till våren. Känns lite bättre, blev lite stressad av de som besiktade förra gången.
Spontan kille som talade om att jag hade för korta ben! Men som tur var räckte de ju ner till marken =)

Kan ju tillägga att jag satt fast med bil och släp på stallplan! Bilen bara slirade på isen =( Hämta grus från padocken var det som gällde...hade tur att det var bart efter en hösilagebal som flyttats. Lite grus och ett förbenat tålamod och smygkörning fixade loss mig =)
Hade också farbror polis efter mig till O-hamn =o
Jag blir så nervös. Han la sig jämsides en bra stund innan han körde om!
Fy vad jag blev svag i knäna =/

Gofika med Åsan och prat prat prat =)
Kom på att jag gillar att jag ej är som alla andra ;)
Sedan får andra gilla eller ogilla det för så länge jag står ut med mig själv och mitt liv så får andra gilla läget =P

Hade fyra rådjur utanför på gården i em =) Så fina och så hungriga =( Tur grannen och jag ej plockar våra äpplen. Det finns mat till både rådjuren och fåglarna =)
 
Stallet nästa och en tur på pållan. Världens bästa ;)
Idag var hon fin fin att rida. Vi hade lite åsiktsskiljaktigheter i förrgår angående att hon ej lyssnade till hjälperna. Varken framåt eller förhållande. Fick tyvärr gå på lite hårdare än vad både pållan och jag tycker är ok =( Jag får dåligt samvete för att jag faktiskt blev lite arg men å andra sidan om det ej går att få stann med sätet så måste man ju ta tag =/
Detta resulterar alltid i stressmage på Ricky =(
Trots en lugn longering igår och MagTarm pulver så var magen helt ur lag i dag.
Jag borde vara van att tvätta vit svans ofta året runt och frysa händerna av mig. Har ju gjort detta sedan -81 ;) Gillar verkligen inte vita svansar som är gula!
Om ni visste vad rädd jag är om de svarta taglet i svansen haha men de vita tar överhanden...

Ricky när vi var och provrad henne. Hon har ljusnat en hel del...


Hem och tog en hurtig promenad med Digger sedan har jag förtjänat en stund med TV, data och Tidningen Ridsport =)

Kram och go so long


Vad glad jag blev

Det har stått en annons i OT, återkommande sedan 23 dagar, om lilla Uno som är en Typ colliehund ;) som varit försvunnen men sedd här och var. Mycket skygg =(
Har tänkt att det går väl aldrig vägen i denna kyla. Men idag står det att han är hemma =D
Blev så glad =)

Ska åka och ombesikta min transport nu för i mån är sista dagen för det innan körförbud! Tidsoptimist var det ja. Jag skyller på all snö... Tar med mig resesällskap i form av Åsa =) och Digger.
Digger gillar inte att jag jobbat alla dagar denna veckan =( och idag med, så resten av dagen är det hundumgänge, för imån är det jobb igen. Phuu... snart är det jul =P

Rickan har sin sk vintervila nu genom att det varit lite lugnare i ridningen men ändå fått jobba kropp och huvud lite. Jag behöver det mer än hon ;) vilan alltså =P

Kram och go


Lite lätt sleten nu...

Känner att jag är trött. Känner att jag vill massor och känner att jag inte orkar något! Tror minsann jag saknar solen! Kan det vara julstressen som kommer smygande? Isf ska jag välja att inte känna den! Så det så! En positivitetsKram till my friendr;)

fin dag =)

Sol =)
Har varit en fin dag i dag med sol som fått snön att glittra.

Tog en välbehövlig sovmorgon och vaknade med håret på ända!
Jaha och vad troddes! Hmm...jag hade sovit med inpackning i håret insvept i en handuk! Inget annat ;)
Det var riktigt länge sedan jag lyxade till med sådant, är inte riktigt det jag prioriterar precis. Men kan ju inte annat än att säga att håret blev göttigt ;P
Och det vore attan annars, för den var så dyr så jag skulle tänka på vad den kostade varje gång jag skulle använda den, sa frisören!

Jag är inte riktigt i fas med mig själv än, men det mesta snurret har lagt sig och nästäppan är så pass så det räcker med allergisprayen nu =)

Men pållan väntar även om jag är krasslig. Har jag ingen tidspress är det skönt att strosa runt i stallet i maklig takt. Lika gott som det är att vara själv är det att träffa de andra och prata lite strunt. Härligt gäng =)

Höll mig till hagen eftersom jag fortfarande inte är helt still i bollen ;)
Ricky tycker nog jag är tråkig men hon skötte sig det lilla jag red, en mycket kravlös tur, mest bara ställa och tänja och rida alla gångarter =/
Bli frisk och komma till ridhus vore bra! Men orken måste finnas annars är det ingen ide.

Tävlingen blev ju inställd så vi tar det lite lugnt med gott samvete, men hon ska ej ställas av.

I går var systeryster och jag på stan för att julhandla. Men det kom inga klappar farande =/ Ingen som helst julstämning lyckades vi med =o
Men handla kan man ändå ;)

Vi tog en heldag =D
Började med Hansa City. Stort område det där...Vi tog bilen mellan alla parkeringar =P haha lite pizza på IKEA sedan gick bilen mot Giraffen. Vidare ner till stan efter det =) Käkade luch och hade allmänt trevligt.
Blev hämtad av henne kl 10.30 och var hemma kl 19.30!
Mina fötter sa aj på kvällen =)

Om vädret bara kan vara som idag så gillar jag vintern.

Ny dag i mån =D
Svejs


vitt vitt vitt

Snöö tror jag det kallas!
Inatt hade det kommit hur mycket som helst till =/
Och de varnar för mer...
Tänkte som så att stallet på fm då så det är gjort innan ovädret som är i skåne kommer hit!

Jag går numer väldigt lugnt fram för att ej snurra av riktlinjen ;) Knäppt detta med yrseln! Jag känner inte mycket alls vid upprätt läge men det räcker med att titta på tangentbordet (ja jag är tvungen;) så är snurret igång...

Känner iaf att jag kör så lite bil som möjligt så det blir inget ridhus =( Trotsade snö och yra och red i hagen. Jag rider ju upprätt som tur är och lite försiktigt ;) om det nu går på Ricky...

I detta väder hade det varit helt ok för mig som hobbyryttare att vila pållen i form, men jag valde fel pålla för det...Hon behöver verkligen röra på sig för hela hon krymper ihop till en muskelknuta annars och med minnet av förra vintern när bakknät hakade sig så är det bara att rida så hon ej tappar muskler eller stelnar till.
Vic har ju amnält sig till dressyrtävling till helgen så Ricky måste trimmas ;) Om nu inte tävlingen snöar in =/

Vickan och Rickan <3



Jag eldar för fullt för att hålla värmen i huset och hade slut på ved ställde vedkorgen i hallen lagom till Sebbe kom hem från skolan =) och vips så kom veden in =P
 Tack Sebbe

För läänge sedan <3


En dusch nu sedan har Vic en frisstid i m-ås...

Ha det =)


virrigt värre...

En bacill mitt i min balans!

Japp, det är inte första gången det händer mig. Förkylningen blir ingen vanlig förkylning utan den blir ett virus på balanssinnet =/

Kände av det i går på jobbet och sedan när jag skulle lägga mig vart det billig fylla... Vaknade med denna fyllan också! Det är ok när jag har huvudet rakt, vinklar jag det något eller lägger mig så är karusellen igång...

Tänkte att eftersom jag ej känner mig sjuk i övrigt så åkte jag till pållan för att rida och fixa där. Tänkte att jag fixar ju jobbet med...

Kan säga att jag fick hålla i mig i både häst och vägg när jag böjde mig för att ta hovarna!! Förmodligen inte bra...

Men envis är jag, pållan behövde röra sig. Gick hyfsat att rida men höll på att snurra av när jag böjde mig ner för att spänna gjorden! Och när jag skulle fylla på vatten så höll jag på att få ett bad i Exotics vattenbalja!

Insåg att jag nog inte skulle jobba!
Fjantigt!.. när jag inte känner mig sjuk! Men får väl säga att det blir lite jobbigt att få snurr då och då, när man minst anar. Har inte redigt koll på vad huvudet gör så jag tror att jag snurrar bäst hemma.
 Enl doktorn ska det bli lugnare när man lägger sig... och snurr när man är uppe. På mig är det tvärt om! Det säger inte lite det!

Men för att tala om ridningen så var det sol och uppehåll och världens bästa Ricky =) Bara lite smågnabb i höger varv. Tror minsann jag ska be Therese, massören komma igen. Tror knutan i vänster nacke behöver knådas ;)
En liten suck om att jag måste kolla sadeln igen =( Jag ser att hon blir lite tilltryckt i överlinjen. Hon har ju ändrats sista 8, 9 månaderna så bara att bita i hop och kolla upp läget. Ska bara innvänta bra väder och bra vägar =)

På fredag ska systeryster och jag starta julhandeln... Hoppas snurret lagt sig då=/ Vore så skönt att få lite klappar klara!

En kul bild på mig och systeryster för några jular sedan när jag kom till henne och hon såg likadan ut som jag!


Haha satt och kikade på gamla bilder =)
Vickan i snödräkt



Och hästen hon byggt



och när snön smält så byggdes det så här =)



Nähä nu ska jag snurra vidare till soffan och TVn =)

Kram och go


RSS 2.0