Funderingar

Jag har mycket skit i huvudet nu. Pållen upptar mycket funderingar med veterinärer som inte ser ljuset i tunneln. Vad gör man då? Pratat med kiropraktor som bad mig kolla höfbenens läge, uppåt och neråt, bogspetsar, bringa, manke mm. Alla vinklar och vrår som kunde ge symptom. Men hästen är så jämn och fin så jag ser verkligen ingenting! Ja då säger ju alla som vill tjäna en slant att det ska vi nog kika på då! Men min slant då!! Hmm

Med risk för tokiga tankar så berättar jag att min kära moster har varit och behandlat pållen istället. Betydligt billigare! =) Man greppar allt, inget att förlora. Sitter i hals muskulaturen runt halskotpelaren enligt henne. Håll tummarna gott folk för här ska tros!

Så mycket extra pass med sjukhage. Är det inte för solig så är det för regnigt eller för hungrigt. Den extra hästen Nina är det minsta bekymmret.

Jag börjar verkligen jobba i dag! Och får börja med att kompa ut! Hur bra är det? Victoria har haft ont i magen i fyra dagar nu och blir liksom inget av det. Har inte kunnat sova på två nätter, inte jag heller! Doktor kl 13.30.

Har haft livliga diskusioner med min kära släkt, angående livet i stort och hur allt påverkar en som människa. Tankarna vandrar på fast vi pratat klart och jag måste ta tag i många bitar för att få sinnesro har jag kommit på! Vet bara inte hur och när...

I morgon ska det kammas hund i alla fall. Han ska till Läckeby för vaccination och hälsokoll, och en fuskkloklippning. Då vill inte matte skämmas för sin yviga trasselsudd. Alltså är morgondagen räddad från tokiga tankar ;)
  Måste bara skryta lite med honom också. Igår låg han utanför hagen i 20 min medans jag promenerade med pållen. Grinden var öppen in till mig,men han vet att han inte får vara i hagen. Trafik och folk på cyckelbanan, ingen reaktion från Digger. När jag sedan lät hästen beta längst bort i hagen så gjorde jag inkallning på honom. Förvånad tar han full fart mot mig =) Halvvägs tar jag upp handen som stopp och säger stanna. Han stannar! Jag pekar tecknet ligg. Han lägger sig. Sedan inkallning igen. Han är så duktig, men jag sulle nog aldrig kunna utföra sådant på bruks eller bland andra! Jag får glänsa i min ensamhet.

Nähä dusch och stim med middag till pållar och besök hos doktor innan jobbet.

Kram och go

kul jul =/

Jaha då var den sista egentliga semesterdagen då. Känns inte så jätte illa faktiskt. Kör ju i gång lite lugnt med en eftermiddag på torsdag. Ahhh det är bra =)

Annars har jag roat mig med att skyffla och kratta ut ett helt lastbilssläp med jord. Aj min kropp! Men bra blir det nog när gräset börjar spira. Hade god hjälp av båda barnen. Tackar jag för. =P

Köket får sig en omgång också, vem vet, det kanske blir lite ordning!

Har varit på Harry Potter på Bio. Oj vad alla ungdomar växer! Den va helt ok.

Ja så var det då pållen! Var iväg igår och hon är fortfarande halt på båda vänster knän =( Mest illa är bakknät. En behandling till, förutom denna, är möjlig, sedan???!!! Veterinären snurrar om att hon har ju tiden framför sig som avelssto! Triangelmärkning! Om hon nu inte svarar på behandlingen vill säga. För då var nästa Tryptofan för att om möjligt nå fram till henne! Hur låter det då! Nå fram till henne! Inget bra att avla på va?! Men, tänker jag vidare då! Med en huvudstabil hingst så =)  Men om man inte vet varför hon blir halt på v.bak knä så är det väl troligt att problemet sitter i kors eller höft! Hur bra är det då att avla på det? Tänk om hon inte kan föla fram fölet! Tusen tankar... Pålle i liten,liten, liten hage nu =(  Sista hoppet,och vi har inte sett ljuset i tunneln än! Enda bra saken var att vi vägde henne den 9/7- 459kg och den 23/7 451kg. 8kg ner på två veckor =) men till vilken nytta?! =(

Lite bilder =)


Tio kubik jord!!!


En tokig kråka som trodde han va en människa!


Sigrid närmast 15 dagar och Chac 12 dagar


Sigrid 23dagar


Hmmm otäckingar


Ricky i sin lilla, lilla, lilla hage =(

Svejsen på er


Semester

Jaha lite bloggtorka här, men så är jag också förkyld. Allt blir så ruttet när man mår så här. Och jag är världsbäst på att tycka synd om mig själv. Vädret är ju inte heller till någon fördel precis. Men men...

Man har genomlidit Jacksson yra och snorat till hans begravning! Ja så är det. Varför? kan man undra. Inte kände jag honom och inte var jag ett stort fan av honom heller men han var en del av livet och även om jag någonstans aldrig trott att han skulle bli lastgammal så är det synd! Men i mitt liv är han ju bara musik! Då kommer han alltid att finnas och det är lite tokig människosyn när det är så! Men han har fått en tår av mig. Det är nog bra.
  Ang tidningars skriverier om att hans barn inte viste att han var en världsstjärna, är inte det konstigt?! Om det nu är sant så är väl det lika mycket barnmisshandel som en pappa som höll sina barn borta från skolan i fyra år! Eller? Hmm, ja det väcker frågor. Det blir nog en spännande thriller (Fniss) om mannen med stort J sedan. Men tyvärr, inte ens då får vi väl veta.

Mellan Jacksson yra och förkylning så har jag och familjen hunnit med ett träningspass på Boda Borg. Det är kul som bara den och tävlingsdjävulen i mig tittade fram.

Ömma knän och lite lagom träningsvärk ersattes av denna tråkförkylning!

Jag ligger lågt med det mesta nu tycker jag.
 
Pållen fick inte vara med på utställningen för hon har ingen stam. Jag gjorde en chansning som inte gick hem. Synd, hade varit lite kul. Nu leker hon vildhäst och har total frihet. Ja så mycket frihet hon kan ha innom staket ;/ Den 23 får vi se vad som sägs på ATG. Lite spännande är att vet ev tyckte att vi skulle prova tryptofan för att ta bort udden av hjärnspöken! Hmm Vi var det på spåren, Maritas medel står ju bara i stallet och väntar! Haha ja vem behöver inte hjälp mot hjärnspöken! Finns en del, ska inte räkna upp dem ;) Men det låter dyrt om det är så väl att det bara är Tryptofan som behövs för att få en trevlig häst! Tryptofan är doping i Tyskland! Känn på den! Min nya linje...

Lite kul är det att följa nymfparakitungarna som utvecklas från dag till dag. Det blev bara två, men det räcker och blir över.

Faktisk kom gubben och jag iväg på en go middag på tu man hand. Det är inte illa =)

Kram och go så länge mina vänner

Piiiip


Sigrid har fått ett syskon som heter Åskar =)


Svalunge i stallet i paus på första flygturen=)


Den fula ankungen som blivit stor =)

Hi, kan tro att jag fått fågelinfluensan! Jaa, solen kan sätta sina spår på olika sätt ;)

Roar mig bäst jag kan med en bildbomb.


Hornsö. första doppet.


Ölandsvatten i solnedgång


Kråkelundsvatten i två skepnader


Om det ändå var lika sagolikt att vara på vattnet ,som att titta på foton! Ja då hade stackars sambon haft sällskap. Men det är väl det här som kallas "förhållande på distans". Tur vi är av de tåliga virket, gubben och jag ;) 




På grillen! eller! Ohh näe vad sa jag! Maffig va ;)

Nähä nu ska grabben få burken och jag planera för att glo på tävling på Udden.

Semestersvejs på er

Nykläckt!



Whiii =) Häftigt va? En liten pippibäbis! Natten till 1/7 kom den första.
Ha ha kan ju inte annat än att tycka stackarn är ful ;)
Hoppas bara de klarar sig nu när det ändå blev nåt.

Pållan är på lullen med metacam. Passar ju bra i värmen ;(

Annars gör jag väl som alla andra nu. Så lite som det bara går i värmen.

Bästa inköpet är en golvfläkt! och jordgubbar ;)

Semesterkramar

RSS 2.0