=)

Härlig helg, men nu är jag sleten. Jobb straxt igen så det blir mer i mån.

Kram och go

=D

Morgon i stallet var det i dag =) Skönt när man väl är där.

Hemma igen ringde Johanna B och undrade om jag inte vill med till Göteborg Horseshow imån! Oj, jo men det vore kul men jag går på och jobbar dygnet på lördag morgon! Asch vad sjutton det får gå! Med goa jobbar kompisar som alltid ställer upp om de kan så löste det sig och jag börjar på em ist på lördagen. Hästar, Mässa,Hotellnatt, Hotellfrukost =D Kul kul =)

Tillbaka till stallet och longera lite innan jobbet. Ricky får vila fre och lör. Det fixar hon bra. Tur folket i stallet också ställer upp när det behövs. Himmla gott gäng där uppe nu =)

Nähä hästerna vill ha kvällsmat nu och sedan är det tidig morgon i mån så det blir inget mer här förren söndag =)

Kram och go.


Skratt-dag idag =)

Har  haft en underbar dag i hop med Victoria och lilla mamma =) Käkade frukost hos mamsen och pratade strunt innan vi åkte till staden för att köpa brallor till Vicky. Träffade Nettan och Lollo och kände att det var alldeles för länge sedan vi sågs! Måste fixa en go-dag med dessa goa människor. tänk vad mycket vi har gjort i hop under hela vår uppväxt =) Skärpning!!

Träffade också kusin Janne =) Kul!

Hem till mamma och Kent igen och fixa middag och skrattade så vi tjöt av massor av saker vi snurrade om =D Blir alldeles för sällan man ser dem man älskar.

Härlig dag blev det =D

Läste att snön rasar på ridhuset nu =D Kanon ju =P Jag är så löjligt feg på att ta chanser så det känns jättebra så jag törs åka upp nu när jag betalt och köpt släp =P

Soffläge nu

Kram och go

SOL

Sol sol sol sol sol sol sol sol =)=)=)=)=)

Härligt! =D

Snö smält!

Stallet straxt sedan O-hamn och mammsen. :)

Ha de gott =P


Skotta tak!

Ja skottas tak görs det överallt nu!  Har åkt till Kalmar i em och kalasat och pratat strunt, både på väg dit och hem såg jag folk skotta tak!! Känns lite avigt men när jag kom hem så vad gjorde inte gubben? Jo skotta tak! Känns skönt att det är gjort.

Det har kommit så mycket snö nu så hela vårat staket är borta under snön... Vitt vitt vitt....

Tog en lugn morgon och fixade stallet ganska snabbt idag. Ricky fick en ledig dag =) Känns lite snopet att ridhuset ej är tillgängligt, men det är å andra sidan inte värt att chansa.

Det skottas i Oskarshamn på Fagerekes ridhustak också, ORK har redan varit duktiga, så vi får hoppas att det finns några modiga män som törs skotta vårat ridhustak också. Vore inte kul om det inte fanns sen =( Tycker kommunen kan hjälpa till trots att det är mest tjejer som anväder ett ridhus! Jaja slutklagat...

Som sagt Kalmar sedan och så var denna dag slut

Kram och go






Idag =/

Hmm hörde att Taket på ridhuset på Uddens anläggning rasat =( Har inte fått det bekräftat än och jag hoppas att det inte är så. BLR varnar på sin hemsida nu också. Grönskogs ridhus är också stängt tills det skottats av. Lite skrämmande är det allt. Hoppas allt kan ordnas så det inte händer nåt.

Blev inte så farligt med snökaos i dag! Grr kunde nog åkt till mamsen. Å andra sidan bokade hovis om tiden från halv tolv till fem så det sket sig ändå. Jaja nu är pållen skodd i alla fall. Vicky skrittade lilla skogsrundan med avslut i hagen, i väntan på hovslagaren.






Digger i givakt =)

Dålig bild men Ricky har snö till magen i hagen =O



Digger snodde husses plats i morse!  När katten är borta...

I dag hade vi pizzasug jag och barna. Pizzamix och egengjord pizza tänkte vi. Ack vad vi sket oss... Tror det var fler än vi som tänkt det. Ingen mix i affären! Smördeg??? Jajamen, bara att testa =) Spännande resultat. Pizza med winerbrödsliknande botten. Haha Helt ok.

Mer än så blev det inte i dag.

Kalmar i mån. Ska gratta Oscar och fika med Johanna alltid gott att träffas =)

Kram och go <3


Förkylning =(

Vad ska den vara bra för? Täppt näsa, inte kul! Jag varvar mellan vanlig nässpray och min allergispray, men inta blir det bättre. Jag har så lätt för att bli beroende av nässpray eftersom jag ständigt har lite allergi året runt. Så när förkylningen kommer på besök så blir det dubbelt upp!  Idiot-täppt!! Och nässprayen är dubbelt så effektiv som allergisprayen så helt plötsligt kan jag andas som aldrig förr. Vet att jag får skylla mig själv med mitt zoo och allt vad det innebär, hö, päls, dun mm men ändå!! Vad vore mitt liv utan alla mina djur?... Haha jo ikke täppt näsa =) Bara att jobba på med avvänjningen ;)

Skulle vart i O-hamn och umgåts med min lilla mammma idag men det hade ju varnats för snökaos klass 1! Var är den? Ok börjar snöa lite nu då, lika bra det när jag ställt in resan =(

Funderar på alla dessa inrasade tak... Usch vad jag inte vill att det ska ske här någonstans. Vi har kollat på vinden och bestämt att det ska klara sig! Hoppas vi har rätt. Tänker också på ridhustaket! Vill verkligen inte ha ett ras när någon är där. Men det ser ut att vara starka järnbalkar inne i ridhuset. Värre är det kanska med plåten. Det är väl den som gett vika på de ställen som rasat!

Igår skötte sig Ricky kanon i ridhuset =) Lugn och fin i traven en galopp i varje varv =) Nöjda var vi =) Vet att vi har lång väg att gå men det ska gå... =)

Hovsagaren på ingång i kväll. Svider i pluskan men nödvändigt.

Någon god mat ska man också komma på till kvällen. Jag har idé-torka på enkel god mat!  Tar tacksamt emot enkla resept på mat =)

Kram och go


Hmm

Skam den som ger sig. Ridhuset igen.

Ni som inte gillar att läsa om häst får ha överseende, nu när jag blivit med transport ;) Känns som nu eller aldrig med min projektponnyhäst förstår ni =P

Bara på att, sa jag i går och sagt och gjort...  Maddan var redan där när jag kom.

Jag hade redan tänkt ut om jag från gick några rutiner i förrgår, som tyvärr Ricky är känslig för, och det gjorde jag ju förståss! Hemma i hagen för någon månad sedan började jag ridpasset med några minuters longering så hon fick kasta runt med huvudet utan att tjaffsa med ryttaren. Övergick så småningom till att hon fick trava loss på halvlånga tyglar istället och det har kännts som att det har blivit en start som passar henne. Med Vicky blir det lite så automatiskt eftersom hon inte rider med samma krav än.

I förrgår frångick jag det!!! Dumt Ja. Men det var en annan som red där och Ricky blev spänd direkt och jag tappade fokus....

Igår då.. Ja, Jag hoppade inte över att trava loss på halvlånga tyglar =) Ricky var en helt annan pålle ! Hmm Jaha var det rutinen eller var det den trygga hagkompisen Nina? bara att prova igen =) Men glad var jag för en mer harmonisk Ricky som kunde trava i varge steg utan att steppa på tårna... Ett kort och positivt pass =D

Årsmöte  med BLR på kvällen. En liten men trevlig skara och gott fika. Hoppas på ett bra år för klubben.



Idag är en innesnöar dag, ända till pållen ska ha sitt. Borde kanske göra någon nytta då...

Sportlov på ingång med ett besök hos kära mamma med fika på stan och ett besök hos Johanna i Kalmar ochså med fika =) inbokat, lite häst och lite jobb och mycket snö eller nåt =)

Kram och go


Sketans trött :(

Igår satt jag och bölade till storyn om Susan Boyle, ryser fortfarande över människosynen som bevisades i den stund hon ställde sig på scen. Nu sitter jag här och bölar med Anja Persson, lycka över en medalj. Tuffa individer på olika sätt. Och jag bölar =/ Övertrött!!!

Trött på snön som bestämt sig för att försöka dränka männskligheten. Gubben fick igång en efterlängtad snöslunga sent igårkväll och den lär behövas! Vi kommer ha snö på gården till valborg!

Om det nu ska vara så jäkla mycket vinter, kan det då inte bara vara det på ett enkelt sätt? Det kunde ju varit så härligt med lagom med snö och sol och lagom kallt. Inte som nu Alldeles för mycket snö, Grått som attan och alldeles för många stora snöfall! Ge snön till Vancover eller nåt!!

Blev allt lite besviken igår också. Fast jag vet att det skulle vara så! Tog pållen till ridhuset och  detvar trdje gången sedan sommaren. Vicky har lullat runt de två första gångerna. Nu var det min tur och Ricky var riktigt stressad =( Blev kort och kompakt och hade svårt för att hitta lugnet. Eller hittade inte lugnet alls. Undra hur jag ska få bort ångesten i ridhuset =/  Bara på att men i vilken form? Mjukstart eller inte. Trött på mjukstarter nu. Men psyket går ju tyvärr inte att skynda på. Hmm ska kanske öka Tryptoviten ett tag och ta en intensiv månad i ridhuset...Men det tar emot...

Ja ja roligare inlägg en annan gång


=/

Hua idag har jag haft järnsmak i munnen hela dagen av jobbets vatten =( Inte gott! Trodde inte att det skulle sitta så... Till och med att kändes i kaffet! Måste kollas upp tycker jag.

Sleten efter jobbnatten var jag, så en tupplur på soffan var inte fel =S innan stallet.

 I dag blev det en tur i skogen. Det är så mycket snö att det gick upp på halva överarmen eller vad det heter :) på Ricky. Phuu det gick knappt att skritta där så det fick bli på de ställen där det var lite upptrampat. Där det gick, tränade vi galoppfattningar. Känns himla bra att kunna säga det =) Bara några steg i galopp sedan avsaktning till trav och sedan den andra galoppen. Hon blir så taggad så det bara kryper i henne och efter ett par lufthopp och någon tillsägelse så var hon super kul att rida. Vi körde detta rätt många ggr och de flesta blev rätt i båda galopperna. Gutt att det händer saker.

Inveg mina nya ridstövlar idag också =) Vilken skillnad det är att ha det stödet. Varma var dom också =)

Snö ska det kommma mer utav säger dom! Vill inte mer nu. Det kan fasen inte vara meningen att man ska leva i denna snö! Känns som naturen är på väg att ta över...

Sedan ska man äta också... det är också sådant onödigt ont att man måste laga mat. Ett piller Tack vore kanon.

Och inte har någon städat åt mig heller!

Tror jag ska sova gott inatt så fixar jag snö,mat,städ och allt annat med =P

Känns bra

Transporten är invigd både i söndags och i dag:) så lyxigt att bara åka utan boka hit och dit. Ricky har inte varit i ridhuset på många månader. Hon blev jättespänd och lite stressad. Så ledsamt att se. Jag undrar vad hon varit med om i ridhus förr? Vi tog en lugn tur utan krav på söndagen. Victoria red och det gick trots allt bra. Idag tar hon mycket mer harmonisk men ändå lite stressad. Vic fick äran idag med och de skötte sig båda två tillslut:) tänk att vi har en ridbar häst. Ha ha Har just kopplat in en tv box för de markbundna kanalerna. Förmodligen bara flax att jag lyckades men jag väljer att tro att jag är lite teknisk:) Ny dag i mån Kram och go

=D


Jag har blivit med transport =) Den är varken den dyraste eller tjusigaste på marknaden men den är perfekt till mig och min pålla =) Lite skavanker men inte värre än att gubben åtog sig att fixa dem om än med lite gruff. Tack <3

Har inte varit någon ordning på något alls i min ridning några dagar nu. Hänt tråkiga saker i stallet iof inte med min pålla men det påverkar. En som fastnade i eltråden och slitit sönder sig, det blir en sådan olustig situation när man står mitt uppe i kaoset och det måste bara redas ut. Nu får vi hjälpas åt att se till att det bli bra när han ska stå inne i två månader. Lång tid för en grabb som inte vuxit i skorna.

Men åter till min ridning så ska det bli ändring på det nu när jag kan ta mig till ridhuset =) Härligt ska det bli.



Vicky och Ricky på transportskyddsträning =)
Ricky gillade inte de skydd som inköptes, de gick upp över hasen och hua vad det va otäkt. Men nu får de träna med skydden =)


Fiint ekipage =) Det är skitig snöblask på nya åket =(



En bild på en Digger som tigger om uppmärksamhet. Sööt =)



En bild som Victoria målat som jag inte kunde låta bli att visa. =)

Kram och go

Kallblodig nattjakt!!!

Jaa efter att kramat på Sebbe var det sängen. Somnade ca kl 01.30 och vaknar av mobilen ca kl 03! Stallägaren i luren - hästarna är på vägen!!
Jag - Jag kommer!!!

Gubben och jag snubblar i kläderna, jag med adrenalindarr i benen. Fan, fan, fan tänker jag. Det var jag som fodrade igår och jag vet att jag stängde boxdörrarna och bakdörren och eltråden. Det är någon som släppt ut dom då! Otäckt!!!

Jag hinner tänka på vem av våra pållar som kan tänkas se oss, i det tillståndet? Sammy är lugnast och Ricky är matgladast, får rikta in oss på dem och valla in i hagen...

Kommer till stallet och där sover våra pållar i godan ro i sina boxar? Himmel så skönt! Men vad var det för pållar grannen sett då? En hel flock sa han... Kan det vart älg eller nåt? nää han var säker på att det var hästar.

Jaha vi följde spåren, som mycket riktigt var hovspår, mot samhället och de vek av in i skogen. Vi kom inte åt där i hög snö och mörker. Stod och lyssnade men knäpptyst...Körde andra hållet och hittade många mer hovspår! Shit, det är många hästar!

 Över järnvägen och in mot S-hult och där stod tre Kallblod! Jaha vad gör vi nu? Det var ett stall bredvid och jag tog mig friheten att ställa in dem där. Det var tomt. Hinner bara få in dem och säger till gubben att om de är de hästar jag tror så är det fler på rymmen, så ser vi två bilar ibredd på vägen som vallar fem hästar till! Oj oj de är skygga och vi får va nöjda med att få in dem på stallplanen. Ägaren är ringd av de vallande bilarna som också kopplat vems de var. En tacksam ägare kommer och han får fortsätta jakten med hjälp av de sina som hästarna förhoppningsvis törs komma fram till! Men det fattades tre hästar=( Hoppas de kommit hem!

Jag väckte stackars Maddan runt kl 04 och stammade fram ett namn, som jag i stimmet glömt, och att jag måste ha tele nr! Han ju inte ens ringa innan alla hästar kom. Tur de andra hade ringt. Sorry Maddan (och Tommy) men nöden har ingen lag. Tur de andra ringde förresten för jag tror inte jag kom ihåg nr ändå =S  Jag hatar att jag inte kan vara iskall och lugn när det händer sådant här. 

Hemma igen kl 04.45 gubben landar på soffan då hans klocka skulle ringa innom en timma! Jag hade två timmar på mig så jag tog sängen. Men tankarna surrade så sömnen kom inte förren gubben åkte till jobbet vid kl 06!

Tungt var det att väcka barna kl kvart i sju! De var helt ovetande om mitt nattliga äventyr =/

Sitter här nu och gissar att jag kommer att sova gutt om en stund. Vilken tur att jag inte jobbar i dag!

Kram och go






Vaggande anka

Pulsa i snön har vi gjort i dag. Det är så mycket av den varan i skogen att lilla Rickan får vanka fram som en anka. Kan tyvärr erkänna att en viss oro för en ny partellaupphakning ska ske i skogen finns. Känns ju inte så lockande att behöva halta hem. Men som sagt det kanske inte händer igen.

Red med maddan och skitungen ;) han hade betydligt mer ork i sig än lilla Ricky, som efter en go galopp frustade och blev lite tung i kroppen. Hon saktade av fast maddan galopperade i väg! Då tyckte hon det var tungt! Hon överarbeter med hela kroppen, på både gott och ont... men lite skritt så var hon på hugget igen och såg till att jag inte hade glömt hur man gör startboxhopp!! Haha tur man suttit kvar än så länge =)

Har inte varit pigg på ett bra tag nu och det tar ut sin rätt. Har inte haft många knop i dag. En riktig slödag. Jäkla förkylning till att gå runt...

Väntar på att bussen med sonen ska komma till "bynn" Tror han har haft roligt för han har inte hörts av! Men det är likt honom så länge han är nöjd hörs han inte=) Skönt att ha honom hemma snart iaf ;) Han är nog mest bekymmrad över hur han ska få tag i god kebabpizza nu när pizzerian brunnit ner! Hihi

Tänker på de som bott där och hoppas de får det stöd de ska ha och mår efter omständigheterna
bra.

Spindelmannen på TV och kaffe håller mig kanske vaken till bussen anländer =) Då ska jag krama lite på sonen =P

Kram och go


;:_?=)(/&%¤#"!

Solen....Soolen...Sooolen var är du? Det var ju så fint igår... Jag vill att det ska vara så igen. Det var ju till och med så solen värmde on näsan =) Mer sådant!!!



Pratade med Freddy Wegelius igår ang pållans partellaupphakning och hur jag fortsätter träningen när det nu blev så här. Han kommer till Läckeby nu om en vecka, men eftersom hon har börjat koppla detta med att det finns både vänster och höger galopp, så bestämde vi att vi jobbar på fram till nästa gång han kommer som blir i April. Det känns bra, tycker jag. Händer det igen, vilket tyvärr är troligt, så ska jag bara vara iskall och backa henne det brukar släppa då, annars ska jag ta henne över ett hinder i has-höjd! =O Hoppas det inte händer...

Grönt kort! Ja det måste tas... Härjat med BLR om det blir nåt annars får vi ligga och åka till Udden =( Vore skönt om det blev på hemmaplan.

Pizzerian har visst brunnit ner här i byn! Hoppas ingen kom till skada bara annars är det nog bara bra för våra figurer ;)

Volvon har fått verkstadstid på Tisdag =)

Dressyrtävling på Fre kväll! =( Tråk. Jag jobbar ju så jag missar det.


DIGGER i olika form

Våran Digger sådan som han är.....


under badlakanet


isoffan på alla kuddarna och mattes filt!


slätstruken


på spaning


efter spaning


i drömmens värld


i Victorias våld


=(



Ajajaj!!! Longering var det på schemat idag. Ricky hann bara börja jogga loss lite i vänster varv så knäppte det till och hon hoppade på tre ben! Fasen va rädd jag blev att något gått av, i och med att jag hörde knäppet!

Efter en stund gick hon på benet men ville avlasta i viloläge. Hmm tyckte inte nåt kan va av om hon kan gå på det men vad hände? Vet Lundgren är en klippa som kom och kollade innom en halvtimma. Efter lite kläm och känn och longering så vill han ha det till partella upphakning därav knäppet. Hon har ju partellaliknande gång och nu i den djupa snön så lyfter hon mer än hon kan eftersom hon är överrölig också. Så i princip lyfte hon knät lite ur led =O Men lite öm i knät var hon och jag tyckte hon var varm i kotan också så nu får hon ha BoT-skydd på ett tag framöver. Håll tummen att det verkligen bara var detta nu!

Lite Losec till stressmagen utskriven nu med. Hoppas hon svarar på det och mår gott sedan.

Lundgren har en speciel plats hos mig, han hade Fia som patient i alla år och skötte hennes avslut med heder. Han var på väg upp bara för någon dag sedan när Ricky hade kolik och nu idag var han hos Maddan häst bara timmen innan min. Vi borde ha en box till honom så han är där han behövs ;)

Fjällen i mån för sonen och jag är den totala hönsmamman som ena stunden vill låsa in honom i garderoben och ena stunden är glad för hans skull.

Kväller nu Kram och Go

älskar min ponnyhäst =)



Idag red jag med det raka bettet och idag fick hon också agera ponny =) med rosa nosgrimma och pannband som glittrar i rosa,grönt och blått. Såå sööt =) Hur som helst gick hon kanon idag. Fixade både vänster och höger galopp tre ggr vardera, okej kors i tredje vänster men jag är nöjd =) Hon fick också svansen tvättad när det nu inte var så kallt. Jag har tvättat vita svansar i 29 år så jag har vanan inne. Hihi


 Ricky i pyjamas <3



Pannbandet i närbild ;)
Visst är det sött =D


Krasslig bil

Byte av dragbalk på lilla volvon är på tur. Suck... De pengarna hade vart gutt att ha till transportköpet ist! Men det var det jag misstänkte. Han hade inte lastat en häst bakom. Men hur ska jag veta att de inte säger så för att få jobb!! =O Nä skämt å sido, de hade ju påpekat det på besiktningen sist och jag var ordentlig och kollade nu. Bättre än att hamna i en situation jag inte vill va i!

Kände mig som en stamkund hos Lalle-verkstaden i morse. Fick en kopp kaffe och behövde inte betala för kollen! De har en hållhake på mig och de vet om det! Hmm...Satt och läste om räddningsarbete för barn med handikapp i nåt fattigt land i väntan på min bil. Lite sjukt faktisk! Laga bil eller laga barn! Ibland känner man sig bortskämd! men jag har gett till Haiti och postkoden ger från mig så jag ska ha gott samvete. Och jag får betala för att laga bilen.....=(

Har kikat på ponnyakuten =D och vill också träna för Brinken! Jag ska anmäla mig själv nästa gång. Om jag börjar använda antirynkkräm nu så ser de ej hur gammal jag är =) Å andra sidan kanske jag inte vinner en sådan träning och då har jag lagt ut massa pengar på antirynkkräm! Hmm träna i hagen i knädjup snö aldeles själv blir det ist.

Digger blev kammad i går och jag känner det! Men jag gick fram som en terminator i pälsen med en furminator =P Haha Blev nästan orolig att det skulle bli den där nakenhunden av honom! Får bli ett inköp av en sådan.

Nollan och nästan lite plusgrader är det idag. Kontrast till igår! Ska rida utan att frysa idag =)

Höres =)


RSS 2.0