Antiklimax x 4

Jaa antiklimax är ett ord som passar in denna vecka, jaa förutom solen då! =) Den är kanon.

Igår var det dags för helkoll på pållen på ATG. Att de skulle hitta något  på en gång va jag ganska säker på att det inte skulle bli. Och att hon har ont både här och där pga något vi inte hittat än var jag säker på. Men halt på tre ben va väl kanske inte vad jag tänkt! Det är inte där felet sitter enl röntgen och de ju bra, tror ja?!...eller... Då jar jag ridit för vet fyra ggr och de inget sett! Suck. Jag lägger den bollen på dem, har inte de sett något kan ju för sjutton inte jag sett. Kände mig så där tom och typ, va hände! på väg hem och under kvällen.  Jaja tillbaka igen om två veckor. Kul ska man ju ha på semestern.Antiklimax 1

Jamen fotbollen då. Vilken rysare och vilka grabbar. Gjorde ont i hela kroppen när stolpen flyttade sig och hoppade fram mitt där bollen kom! va hände-känslan infann sig här med. Antiklimax 2


Gosan på väg hem från Läckeby. Antiklimax 3



Vad i hela friden tänkte komunen på!!! Antiklimax 4



Solig positiv kram från positiva soliga jag =)

SOOOOOL =) =)=)

Semester. Smakar gott i detta väder =)

Lite nervig idag. Inte bra. Jag blir påmind av massa skit bara av datumet 25! Tog till och med fel på tiden med en hel timma nu! Iof åt rätt håll så jag var ute i good tid. Hem igen och vänta ut en timma. Vill bara ha detta överstökat. Håll alla tummar på att något hittas som är gusterbart!

Liten parantes ;/  äggen frodas och kainen fick sådana droppar i nacken mot ohyra till på köpet har hon en tumör!

Meen deet sooolar ute. Härligt. Jag försöker vara positiv ;)

Trallalaaaa =)

Flax och plask i baljan!? vad är det? Jo, liten pippi trillat i och inte kommer upp! Trött,rädd och absolut inte törstig mer kämpar den för livet medan mamma skriker heja, heja! Stora (eller lilla) människan kommer med stora farliga händer och lyfter pippi upp ur baljan! I chock bajsar pippi på handen som bär den. Glamorös räddning ;) kl 8 på morgonkvisten! Dagens första goda gärning =)
Vände ju faktisk ryggen mot katter i träd i går. hmm...
Blir nog en bra dag...

Jaha då är skolavslutningar avklarade med jordgubbstårta och allt vad det innebär. Goa sovmornar och ledighet gör nytta i knoppen.

Pappa Fågel fick iof tok i knoppen när det kom nya ägg i lyxvillan, och skyddar sina ägg mot allt och alla! Pratar med dom gör han -Kom till pappa. säger han. Ja, han gör det! Men.... Ska ha ihjäl mamma Fågel! Det skulle ju vara lätt att låta dem få ungar! Nu får de bo i var sin bur! va ju inte så de va tänkt. Hmmm

Velat klart ang tokpållen nu. ATG nästa! En tid hos specialist och om jag så ska slå upp tält på parkeringen så ska de hitta något. Helst något som de kan fixa! Känns bra att bestämt mig.
Alltså va, hur ska jag tolka henne? Två dagar efter hopp och skutt gick hon fint på grusbanan. Två dagar efter det (rider med vila emellan =) e nog en sådan modell) är det hopp och skutt på gräsbanan. Går då över till grusbanan och då travar pållen fint!!! Samma pass? Stenhård grusbana, egentligen inte ridbar! Tält hos ATG var det....
Har också skickat iväg en håranalys på pållen. Ska bli spännande och se vad hon har för brister utöver det jag redan vet =p

Okej, alla fans av Petra zoo, kaninen kliar inte och får då vänta! Inga glömda!? Just det, Lilla vovven mår kanon =) Och nu övriga nyheter... Fniss

Har varit på tjejfest i helgen med mina goa vänner från O-hamn. Alltid lika trevligt att ses. Jag åt gott och drack gott. Hjortroncider, körbar sådan, åhhh vad gott. Tjejfest är nog fel uttryck snart ! Vi  10 har hållt ihop sedan tioårs-åldern och nu trettio år senare kallar vi det fortfarande tjejfest! Varför ändra på något som fungerar =) Tänk er 30 år frammåt och jag ska på Tjejfest  Härligt =) =)

Läst i tidningen om vad positiva tankar kan göra med en. Jag ska ge det en stor chans och hoppas att jag riktigt känner hur den positiva tanken ruskar om i livet! Häftigt!

Midsommar i morgon. Har faktisk inte fattat varför det firas! Det är ju för bövelen då allt vänder! Dagarna blir kortare igen och sommaren som ej än innfunnit sig är på väg bort! Men å andra sidan ett bra skäl att hinka i sig vätska som ikke är körbar! Så är det nog, det skålar jag för.
Glömde att jag jobbar hela helgen, förutom midsommarafton då. Men det är okej! För det blir PENGAR och det behöver jag. Och efter helgen blir det SEMESTER och det behöver jag.

Finns så mycket jag behöver... 

?!



J..la vägverket! 20 cm kant vid min utfart som bilen ska över! Tog fart, nu är det parkering hos grannen som gäller. Trött på vissa, även om det nog blir bra i slutänden.

Skolavslutning i dag=)  fram för solen.

Familj Fågel har fått hus och fin mat och allt vad de skulle ha, aj sa det i pluskan =(  Äggen skulle kastas sa de som vet för det har varit för kallt för dem ändå på golvet. Hårt liv! Stackars Elvira stimmar nu runt och letar ägg som inte finns och kikar misstänksamt in i holken. Jaa det kanske inte blir några ungar, vem vet?!

Igår var det hopp och skutt för Hjortan och Ricky. Tråk, huvudbry och tusen frågor.

Har bokat Svensson Svensson biljetter =) dyrt nöje för semesterkassan men så är det! Det ser vi fram emot, ska dit med systerysters fam. Kul kul

Nähä det blir inte roligare än så här. Finns ju egentligen inget att skriva om men  skriver gör jag ändå.

Kram och go

Volvo torka!

Ingen bil idag heller! Suck, fin Passat i all ära men skönt med sin egna skruttbil.

Ingen volvo = inget oskarshamn. Det fick bli djuraffären M-ås istället. Skulle ju köpa lya till den blivande lilla familjen Fågel. Utan framgång synade jag alla hyllor, nehe inga fågelbon där inte! Inge bra alls. Mamma Fågel har nu tre ägg att ruva, vilket inte är någon lätt uppgift på burgolvet! O-hamn i morgon vare sig volvon är redo eller inte.

Passade på att ta en fika i det omtalade hundfiket. Hade med mig lånehunden Sudden med matte. Många hundkakor fanns det! Serverades på fat till vovven. Hi kul faktiskt. Medan vi fikade kom och gick det ett antal hundar och tro mig! , ingen matte funderade på om det var olämpligt eller ej att låta lilla vovven spatsera in före matte på långt koppel och ta kontakt med första bästa hund mellan bord och stolsben! Allt från golden, fågelhund till ghiuaua och allihop samtidigt! Himmel, tur det var Sudden som vi var där med. Satt och kikade runt lite men nä, det fanns verkligen inget som jag kunde ha surrat mig och Digger vid ;) Skämt och sido, mycket bra träning för min hund och förmodligen släpps inte de söta små varelserna på fyra ben fram helt appropå till min skenheliga  hund. =)

Vidare till nästa skenheliga varelse. Ricky. Ja, vad ska man säga,  bara till att inse att när Hjortan länger stiglädren på min sadel åtta hål ! (då är de sista hålet och hon behöver minst två hål till) och trycker till med hela sin balanserade  kropp, då sköter pållan sig. Hmm 30 cm längre ben är bara till att ge upp;) men den där tyngden i sätet och balansen, det retar mig att jag inte har kvar. Hur länge ska man vara ringrostig? Skit! Jag får nog slåss om russet med Victoria ;) då blir det kanske ridning på mina villkor. Eller inte!

Kaninbad var det också på listan ikväll. Lilla Gosan börjar bli gammal. Får kruskor i pälsen. Kan ju vara för att hon varit utekanin så pälsen är för tät? eller är det gammelkruskor. Vi kör ett tag till så länge det är fint hull och hon äter och är pigg.

Det var allt från Petras zoo idag ;)

Mums för röda gubbar

Ridningen på ardenner blev inställd för att syster yster sprungit i spåret utan att  lyfta fötterna! vilket ju faktiskt är en förutsättning för att springa! Aj aj  ont :(  inte går det rida då inte. Får bli en annan gång. Något att se fram emot =)

Varit på IKEA med en halt syster och Victoria. Alltså va, man kan snart inte ha oss lösa ihop! Pengar borta som jag får lida för resten av månaden. Då var verkligen inget till mig, utan till Victoria, och det är ju det som kallas föräldraplikter! Sedan skulle allt  på släpkärran och spännas fast på kärran! Heja vad bra det går med sådana oranga spännband med en sådan spänngrej som man sliter i fram och tillbaka! Ja, vi vet hur det funkar, men inte när de var helt isärplockade! och inte när syster yster och jag är lite trötta! Himmel! Totalt skrattanfall halvt liggande över kärran viftandes med dessa oranga band med tårar sprutande löver hela ansiktet på oss båda!  Vilken tur vi  inte hade lilla mamma med oss för då hade det slutat med att vi suttit ner och knipit för att inte kissa på oss också! Tro mig det händer! Tror Victoria var lite i chock och tyckte det var lite skämmigt! Men man har inte roligare än man gör sig, och ibland är det verkligen inte svårt. Allt blev fastspänt tillslut och kom hem helt och det blev jätte fint. =) 

Just nu är jag lite off ang pållen :(  blir ju det med jämna mellanrum så jag vet att det vänder. Men hade jag mycket pengar så hade jag verkligen lämnat bort henne och bara njutit av kakan sedan! Jag tror på henne, men ibland är det segt.

Våra nymfparakiter har bestämt sig för att lägga ägg! Skräckblandad förtjusning men efter många tankar så, okej vad sjutton, klart de ska få ha bebisar. Om det nu blir några!  De har lagt äggen på burgolvet! Inte bra, men det var röda dagar och  långa jobbdagar så jag ska köpa lägenhet till paret Elvis och Elvira i morgon =) Ett litet trassel på nystanet bara är att de ruvar ca 20 dagar så i så fall kommer första pippin när jag går på semester. Hmm...semester...smaka på ordet... undra vad det betyder?

Håll tummen för att min bil får besiktas  i morgon. Körförbud i morgon bitti men det skulle gå att ombesikta en månad till! Ljög teletanten för mig så... Grrr

Dagen i övrigt har regnat bort, tur att man kan "umgås" över lite kaffe och goda jordgubbar med grädde ;)

Kram och go


Flaggdag

Idag hissar jag flaggan för min gamla vän som inte är med mig längre, men ändå alltid är närvarande hos mig. Hon skulle fylla 39 år idag. Jag minns knäckebrödstårtor och sammetstäcken, glädje och stolthet över att fått vara med om en härlig tid som format mig i min vardag. Tack Fialuttan för allt du gav.


Kram o go

Blandad kompott


 Digger  i två format. Överst - Jaha bara åk! Tänk inte på mig!
                                       Under- Yuihoo, jag kommer med!



Vårkänslor i hagen


Lilla snigel...Var stor!


Aj, åhh nej. Vill inte!


Vårkänslor igen!

      
Tack o lov russet!

Jag längtar till söndag. Då ska det vara sol och jag och goda vänner ska ut på en tre-timmarsritt på ardennerhäst! med fikapaus och påminnelse-träningsverk som nog uppkommer innan ritten är slut. Nice ;)

IR-Tina straxt.

synes





                                                                                                                                                                                       


dripp dropp och hagel

jaha regn, regn och åter regn! Vad i hela friden tog solen och all pollen vägen? Tröttheten försvinner deffinitivt inte om man byter ut pollen mot regn!

Har hunnit med föreläsning heldag. Delvis intressanta  diskussioner men min kropp är inte gjord för att sitta på en pinnig stol en hel dag och bara lyssna, så den bästa stunden den dagen var när man fick smita iväg på lunch med gott sälskap, och prata strunt.
 
Andra behandlingen på pållen samma kväll. Hon har svarat väl på behandlingen men jag måste vara beredd på bakslag. Jajaja det har jag ju levt med i över ett och ett halvt år. På med Back on Track täcke när Tina var klar och flera timmar efteråt var Ricky svettig! Hmm undra vad det är som kör igång i kroppen? Spännande.

En heldag på jobbet med brännboll i skolan innan jag ens har slutat, kryddat med spöregn och åska. Visst är vissa dagar underbara.

Sedan kan man ju diskutera om nästa dag var mer eller mindre underbar än den förra?! Spöregn med jämna mellanrum så man inte hann komma igång med något vettigt alls under dagen. Chansade på att madde skule hinna träna mellan skurarna och jo då visst gick det en stund! Sedan fik vi så vi teg när vi trotsade väderguden...Hagel stora som övermogna gröna ärtor men deffinitivt inte lika mjuka! Var som att bli skjuten av en elak jäkel med ärtrör i näven!

Bättre tur med min pålla sedan, en 25 min ridtur med en häst som fungerar ok men med lite mer bestämda åsikter idag än sist. Slapp regnet =)

Köpte lite halvvissna och överblommade blommor att plantera utanför i mina krukor som tror att de är till för allt annat än söta blomster. Ändring på det! Tack vare en dotter med lite mer ork kvar än jag! Det blev jätte fint Tack Victoria =)

Natti mina vänner 

RSS 2.0