tuggad smörkola =)

Iihaa kanonträning med Ricky i dag =) En kvart överdriven böjning i skritt sedan en kvart trav i ökat tempo med huvudet som en propeller sedan lossnade allt! Hon blev som tuggad smörkola =)
Kan jag sedan minska kvartarna innan smörkolan så är jag på god väg. Det ska gå!

Kram och go


sleten

Höst-trött! Ja, jag tror fasen jag är det!

Gör inte saken bättre att sova jour innebär vakna kl 02! Är alldeles urlakad nu. Huvudet kopplar inte. Suttit och tittat på den söta röran som blivit när barna har varit ensamma hemma och insett orken inte infunnit sig i tid när det knackar på dörren!
 Svärmor och svärfar hälsar på oanmälda. Jag gillar besök. Blir bara tokig på mitt liv! Tur det är snabba besök som gäller där. Och de har sådan förståelse för röran för jag har ju varit ensam med hela lasset en vecka nu! Fattar inte vad de menar! Som om det skulle va mindre röra med fler folk i huset! Eller... Aha jag tror jag fattar ;)

Det börjar bli så där härligt trångt i stallet nu när hösten kommit. Alla pållar är snart på plats, och det är liv och rörelse där. Jag trivs med det. Enda nackdelen är att det blir så mycket snack som tar tid ;) men som är fantastiskt avkopplande när det sker med goa människor.
 Och vad är det som blir drabbat? bara röran i huset, som ju de flesta har överseende med, för vi har ju så mycket jämnt! Men i slutänden så är det jag som får spunk hemma och gapar och ryar på allt och alla som inte gör det de borde. (enligt mig då)
 Får ha vissa dagar i stallet med snackförbud! =)

Kaffe, kaffe, kaffe... kanske vaknar jag snart. Tittar över dataskärmen...nä..röran är kvar!

Satt i torsdags kväll och tittade på Victoria när det var dags för första voltige träningen på Oskarshamns Ridklubb. Himmel vad sugen jag blev att också vara med! Men insåg snabbt att jag skulle bryta varenda ben i kroppen! Taskigt uppvaknande att inse att den tiden är förbi då jag kunde hänga och klänga på hästryggen.
 Lite roligare var det när jag tyckte mig känna igen en äldre man som var där även när jag var där för nästan 20 år sedan. Han var sig så lik så jag tänkte att det är nog inte han. Men det va det! Varför har inte tiden stått så still med mig?
  Sedan infann sig hans dotter och hans barnbarn! Barnet var inget barn längre utan barnets barn tränade med Victoria!
 Ja ja lite kul va det. Insåg att tiden går, även på ställen man inte är på. Blev lite krock när alla barndomsminnen krockade med verkligheten! Hi ska utmana den krocken på torsdagar ett tag nu =)

Hmm min karriär som heandler har visst bara börjat! Blodad tand! Växjö nästa =S

Nähä tror jag tar stallet innan röran, och hoppas på trolleri hemma!

Kram och go








länge sen nu

Ja nu är det ett tag sen, men här är jag=)

Ingen ringt på ungarna! fåglarna alltså. Hihi. Vet inte vad jag tycker men tyvärr mest skönt att slippa konfrontera det. Det ger sig... Inga fler ägg förresten! De e bra=)

Var ju hos Freddy med pållan och fick en annan syn på henne. Han är ju fantastisk denne man. Ricky har ett kort becken och liten rumpa. Vi som tyckt stor mage! Haha men den är lite för stor men har sett värre ut i och med den lilla rumpan ;) All muskulatur i överlinjen är förkortad och måste tänjas ut. Han såg det inte som ett omöjligt jobb men det kunde ta kanske fyra månader. Där står jag med ett fånigt leende och säger - ja men det är ju ingen tid att tala om! Har ju kämpat i två år! Säg vad jag ska göra bara. fick lite arbetsuppgifter och återbesök om två månader. Bara att jobba på.

En bild av muskeltöjning på egen hand!


Min nybörjar tur på hundutställning gick ju galant =) Jag skötte mig, hade alla fem händer som behövs till att hålla koppel, ställa hunden i rätt possition, lägga svansen rätt, hålla vovven ståeende i denna pose och att se glad ut. Hi blev ju bra.

Ögonkontakt på låg nivå



SussAnders Felix, mer känd som Sudden


Ha de, så länge. =)


Lite uppgiven

Jag mår inte bra av att ta det beslutet som jag just gjorde men jag mår inte heller bra om jag inte tagit det beslutet. Suck.
 Nu är Chuc och Sigrid, våra två nymf ungar, ute på blocket och jag vill neka om någon ringer. De ska få fjäska för att få köpa.
  Konstigt att ingen annan är lika bra som en själv på att ta hand om sina djur. Men samvetet gnager. De har rätt att få någon som hinner med dem.

De är de första djur jag någonsin tänkt att sälja! Så detta är svårt. Hos mig har de som kommit också fått avsluta sina liv. Tyvärr då somliga aldeles för tidigt medan somliga brer på med åren.

Jaja vem vet, de är inte sålda än...

En bra dag

Årets hölass är inkört! gutt! 4,8ton på en timma är bra tycker jag =) Mycke hö blev det ;)

Andra ridturen i skogen, med vetskap om att pållan ej är halt, gick kanon. (Igår lullade jag bara lite i hagen) Travade i, för att va Ricky, ett saktfärdigt tempo i tio minuter på raken utan någon tokighet alls. En vänster galoppfattning också, perfekt fattning men den höll bara tre steg sen bytte hon men galopperade i sansad fart utan hopp och studs =) =) =) Det va nog lite hopp och studs i hagen istället sedan så en sko flög av! Tur att hovis är på ingång på fredag.

Idag fick jag besök av min gamla lärare som jag hade på folkhögskolan för så där sex sju år sedan. Jag gillar henne skarpt. Hon är en om möjligt större virrpanna än jag =)Hon kom med en motionscyckel som hon lånade av mig då =O Ha ha bättre sent än aldrig. Jag får se det som ett omen att det är dags att sätta fart på fläsket =(
 Hon hade med sig golden tik som var lika tokig som Digger och oj vad de kutade runt. In och ut ur huset och runt på gården. Härligt med en kompis som va lika framfusig som min. Fast hon sa ifrån ett par gånger och han lyssnade på det. Duktig hund.

Har haft dåligt samvete över våra fågelungar nu ett tag för vi hinner inte med dem=( Att det ska vara så svårt att ta beslut om att sälja! Men det lutar åt det. Hur ska man veta att det är bra folk man säljer till? Suck... De är ju så charmiga.

Jobb en stund i morgon sen ledig till helgen. Det är skönt.

Kram och go

=)

ATG idag! Veterinären Pia kom ut med ATGs tjockaste mapp. Just det, Rickys. Jaha sa hon hur var det här då? Sedan började hon läsa igenom mappen. Har haft vet Lena, så Pia var inte helt insatt. Tillslut kunde hon inte annat än skratta åt elendet och sa att ja Ricky har i alla fall den ihärdigaste ägaren på länge!
 Men hör och häpna, när vi linade pållan så gapade jag och vrålade sedan - hon är ju inte halt! Hon var faktiskt inte alls sig lik vad det gäller farten och obalansen. Tyvärr sitter dessa elendiga knyck med huvudet kvar. Men en ohalt häst är inte alls så dumt. =)

En reflektion ang en tidig morgon, sittandes i bilen, körandes längs vägen och ser inte annat än gröna soptunnor med jämna mellanrum! Faktiskt riktigt fult!

svejsen

Filmtyck

Vad tyckte jag om filmen? Jaa, jo men den va helt ok. Men boken är bättre. Gillar när man kan svänga ut i deras tankar och sedan i mina tankar, men det är klart då skulle filmen bli väääldigt lång. Film är lite för tillrättalagt för mig, Jag har alldeles för mycket tankar, ideer och fantasi som kommer mer tillrätta i bokens värld. Men som sagt helt sevärd.

Det är en mysfaktor med hösten att det känns mer godkännt att krypa ner under filten och tända lite ljus och läsa en tjock och bra bok. Alltså bara för att jag gillar hösten innebär det inte att jag gillar dagar som igår! Regn alltså!
 Nä, jag gillar lugnet och färgerna och när löven faller en solig dag, helst så där lite virvlande ska de falla, ska blåsa lite lagom också. När jag tänker efter så är det nog så jag ser på mig själv!
 Jag är  - Lugnet= trygg i mig själv, Färger=krektiv,  Faller=många ideer varav vissa faller, Solig=glad, Virvlande=mycke på gång, och lagom med Vind=drivkraft. Ja, så är jag, och trivs med det.

I går kväll var jag med om något otäckt! Digger satte i halsen, jag rusar dit och hinner föreställa mig hur jag måste ta och trycka till i mellangärdet så det kom loss ur strupen. Men när jag är framme så har han fått loss det. Det var kvällsmaten som satte sig fel. Men han blödde nosblod! Jättemycket! Otäckt! Kom ganska mycket blod tyckte jag då, var nog inte så farligt kanske men riktigt obehagligt. Troligen rev han sig i halsen av någon vass bit och när han hostade så kom det upp blod genom nosen. Blödde inte mer och han ville ha resten av maten på stört. Kan jag verkligen slippa fler gånger!

En ledig dag som blir vad jag gör den till =) Så nu ska jag virvla iväg

Kram och go




Regn och omelett

Regn,regn= krypa upp i soffan med filmen Män som hatar kvinnor. Har läst böckerna, som jag gillade skarpt. Återkommer med åsikt om den.

Min åsikt om Fåglar som lägger ägg, är inte lika generös! Jo, det är sant! Pippina Elvira och Elvis är i gång igen. Återkommer med en plan om det.

Hej så länge

trött

Förbaskade jobbsäng! Legat och vänt och vridit hela natten! Inte pga barnen som man kunde ha trott.De skötte sig utmärkt =) Nä, känns som en hängmatta att ligga i! Och jag som ska jobba i natt också =( Jag har inga problem att jobba natt, trivs med det. Men en ny säng vore bra. Ska kolla i kväll om det är de två bäddmadrasserna som spökar eller om det är resårbotten. Kanske är skönast bara på själva resårmadrassen, eller rent av på golvet och två bäddisar? Vilka i-landsproblem!

Enligt moster ligger problemet på Ricky vid manken nu. Ligament som drar muskler snett som i sin tur gör att det blir spänningar i en kota i manken. Lite nerver som ligger i kläm där också + hennes tänder som måste fixas. 

Nu måste jag nog ta lite av den väntande orkanen innan det blir opticern med Sebbe.

svejs

lång natt

Undrar vem som är mest orolig när barnen sover själva för först gången? Alla reservplaner är klara, så det är egentligen lugnt, men jag kan ju inte låta bli att fundera på om det blir någon sömn för oss. Ha ha det kanske slutar med att barnen sover sött och mamma och mormor (reserven) är slut som artister i morgon.

Och, näe, orkanen är inte klar än. Får äran att fajtas med den i morgon med.

Har provat lite trav på Ricky nu och hon känns fin. Lite att hon vill rycka tag men rom byggdes inte på en dag. Däremot är galopp lika skit som innan. Kanske är till Göran Ryde'n hon ska i alla fall. Fick det tipset för flera månader sen, och idag igen, men har ju bävat för den resan! Det är ju för sjutton nästan vid Helsingborg! Freddy först i alla fall.

Och vet ni hur skönt det är att det har slutats med att läggas ägg =)

Ska försöka sova nu

Nattti

väldigt oinspirerande men nödvändigt

Städa,städa vad ledsamt det är. Jag är proffs på att få det att se ut som en orkan dragit fram genom rummen när jag städar! Har en tendens till att antingen blunda så länge det går eller städa skiten ur mig! I dag har det senare inträffat. Nu bara pausar jag med lite kaffe och datorn. Hade laddat redan igår för att få lite inspiration för dagens endamål. Det funkade! kunde inte ens låta bli att köra igång städet redan kl 8 i morse medan pållarna åt frukost. Fint blev det i stallet =)

Fortsatte efter lite frukost hemma. Victoria ringde, medan jag dammade mellan tv-dosans knappar(hysteriskt) och undrade om hon kunde va med två andra töser i dag. Visst! Sedan kom jag på att de kommer inte att få rum i mitt städkaos! Phuu, De skulle inte hit, än! Får sätta farten.

Himmel, mitt i allt kom jag på att jag skulle in med papper till banken som stänger kl 15. Kom på det halv! Sista dagen för ändring av lån! Snabbt dit och lilla mannen där säger att han inte harbehörighet att fixa! Sen var jag men inte för sen. 30min till godo. Han fick ringa en annan bank som fick fixa =) Snäll liten man.

Nähä tillbaka till orkanen

Kram och go

RSS 2.0