Lite blandat

Ännu en ny dag bland isiga ytor. Tycker detta är skit faktiskt. Det får gärna vara kallt, men antingen snö eller inte! Gillar inte denna is. Ställer till bekymmer för allt och alla. Bort med den!

Har varit duktig och styrt runt i huser med snabeldrake och mopp så nu luktar det iaf rent. Tänk om man skulle julstäda som det gjordes förr i tiden! Tror de vände ut och in på hela huset då. Vilka tokar! Men så blev det nog riktigt rent också... Men men allt har sin tid och nu är tiden för fuskstädning och allergier! Haha Nä usch , va ju inget att skratta åt =O

Barnen här hemma behöver mig inte mer! Både skönt och ledsamt. Det betyder att det är närmre utflyttning än barntiden. Jag är nog fortfarande bra till att tvätta och laga mat men mitt sällskap är inte så viktigt längre, även en och annan go kram smyger síg fram emellanåt =) Så ska det ju vara och det är bara att njuta av egentiden=)

Nyårsafton är det i mån. Jag jobbar lite men ska väl ändå hinna med lite god mat och en skön stund och lite raketer=) Får se vad dagen erbjuder.

Ska nog ta en eftermiddag i stallet i varma kläder så jag kan ta det lugnt där utan att frysa. Är inte så duktig på att smörja allt läder
som ska smörjas. Vore kanske en ide men jag får se. Hovslagaren kommer framåt 17-tiden kan ju kanske ha skrittat innan eller inte! Vintervila är det sista min pålla behöver men med denna is blir det halvdant =(

Fick nya BLR Nytt idag och efter att först läst hur sketen man är som inte byggt om hela BLR, som medlem föväntas man det! så var det trevligt att läsa att tävlingar är inplanerade ända fram till Juni. Kul! Klubben behöver det. Vad det gäller arbetet så om det inte finns någon fungerande hemsida som talar om när det är folk som bygger så kan man nog inte räkna med att folk ska kunna va med! I dag när det finns dator och när alla är stressade så förväntar man sig att det finns på nätet ist för att behöva ringa hit och dit. Så skärpning på det BLR! En bygghelg stod inskriven i sommras och då hade jag jobb-helg! Surt att sen få skit... OJ jag blev visst lite irriterad!

Ja ja snart Nytt År och nya tag =)



Vilket odjur =)

Gott nytt år på er om jag inte ramlar in nåt mer innan.

Stenar i olika storlek

Sköna lugna dagar har det varit.

 Jag har bara jagat stackars hovslagaren i ca en vecka! Tänk att det stressar mig så in i bengen att inte ha sådant fixat. Men stackaren har varit riktigt sjuk och har nog stängt av telefonerna för att få lite lugn och ro i julhelgen. Riktigt förståndigt av honom. De borde fler gjöra! Men man kan ju missa något! Haha

Pållan lyckades ju med tappskor just när hovis inte är frisker... Hade tur att Maddans Hovslagare var uppe hos hennes och slog på tappskon åt mig. Men nu är det nästa sko som tappats. Gubben suckar och inser att de gamla talangerna som hovslagare får tagas i bruk idag. Kan väl säga att jag är gladare än gubben =) Hovslagartid på onsdag =)En tung sten har landat=)

Sedan är det nästa stressfaktor... Hö! J..la skit-skulle som möglar ner höt! Det stressar mer än man tror. Åker nog på att köpa in hösilage nu och köpa nytt hö till våren! Tur att vi fick tag på hö för vettigt pris i år. Då känns inte förlusten lika stor nu när vi får slänga och köpa mer! en tung sten som inte landat!

I dag ska vi in med julskinkan i ugnen! Ha ha ja, jag lyckades ju köpa en frusen skinka kvällen innan julafton! Inge bra! Fick fixa en färdigkokt som vi bara hade att grilljera. Måste ju ha julskinka den 23dje på kvällen. Så nu måste den första skinkan in =) Vi kan äta skinka till påsk tror jag Haha En liten sten i sammanhanget =)

Ska ta en stall stund nu, finns lite som måste fixas där. Får säkert ringa efter "hovis-stand in gubben" misstänker jag. Tror inte han kommer frivilligt ;) Bara lite grus ;) hihi

Kram och go

Go stund

Halloj och God fortsättning allihop.

Hoppas julen har varit lugn och skön som den har varit för mig och min familj.

Vi började Julafton i stallet kl 7 tidig morgon med att ge Ricky en jultårta =) och sedan lite julmys med stallfolket och en liten julklappsutdelning. Försöket att vara hemma till kl 9 hölls nästan så när som på 10 min. På väg hem så insåg jag att julmorgonen i stallet som jag haft i 29 år inte är detsamma som när min gamla Fia levde =( Saknaden är stor <3 och några tårar lyckades tränga sig fram på själva julafton! Aj aj men så är det...



Käkade lite skinkmackefrukost och hade lite tjuvstart på julklappsutdelningen såvi slapp att släpa med alla klappar till systeryster som vi skulle till lite senare. Lite bilder...


Världens sötaste knoe =) Bara min, eller det va lite till gubben med men mest till mig =)


En tigermatta =) Till pappsen. Digger få konkurens =)


Sebbe fick en stol till sitt datorplace. Helnöjd =)


Vicky fick en efterlängtad digitelkamera, oj vad det har fotats redan =)


Nytt gott ben till Digger och dagen är räddad =)

Lite annat smått och gott blevdet också, bla en spegel med en fin text på som fick mina hopplösa tårar att rinna över igen! Vet i sjutton vad det är med mig? Rann över gjorde det fler gånger under julafton!!! men det var i skrattanfall och då är det tillåtet. Men hiskla jobbigt att det går över i skrattgråt och tårar. Tur att syrran är likadan så både gubbar och barn bara konstaterade att, jaha nu gråter hon igen!

Vi sjöng singstar och dansade på dansmatta och jag är verkligen usel på båda men kul hade vi! =)=)

Julafton tog slut och alla var så där skönt nöjda =) Härligt...

Sitter nu och kikar på gamla VHS filmen Hitta Nemo. Vi ska spela över alla VHS till DVD tänkte vi. Mindre plats i hyllan =) Vicky pysslar med scrapbook och foton och Sebbe sitter i sin nya stol vid sin dator. Regnet öser ner och tar bort lite av julstämningen så med tända ljus och lite godis så låtsas vi som om det regnar. Hahaha

Pållan fick vila i dag. Tappsko igen =( Suck 

I mån ska vi fira lite jul med lilla mamma och Kent och pappa och Elsa ute på Lövö. 

Ha det gott


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                






En jul bild bomb


Våran gran =)



Fotade i diset i dag. Blev så sagolik miljö. Och fin pålla =)









Och glad hund =)




Jag , Ricky och Digger önskar en God Jul


Hahaha=)



Min egen mulle-ponny. Hahaha

Elvis=Jul

Tänk vad man är en vanemänniska trots allt! Jag hade köpt hem den nya julskivan Absolut Christmas och dundrade igång den när vi skulle julstöka i dag. Efter en stund hör jag Victoria säga Men var är Elvis!? Det här är inte jul ju! Hahaha , smittad av mig =) Jag har alltid spelat Elvis julskiva för mina stackars barn hela jularna och skulle vara snäll nu och spela sådant som alla andra spelar. Men kan väl säga att Elvis kom på och det blev en klädd gran och kokad knäck och lite julstämning.

Digger har fått en konstig knöl på ett framben. Den känns som den är fylld av vätska men ändå lite hård =( Han kan inte låta bli den så nu är han fin med ett rött bandage på. Givetvis ser man ju sådant en Fre kväll så det är till att ha koll till Mån och prata med Vet då.

Hittade ett trasigt tomt ägg i Fågelburen i dag! Konstigt såg det ut, men Elvira är normal. Det är bra =)

Igår red jag Rickan och var beredd på en almänt trasslig ridstund eftersom hon stått i en hel vecka pga tappsko, väder och jobb. Men hon överraskade mig genom att efter att ha skakat loss lite med huvudet så går hon kanon och fattar båda galopperna två ggr =) Härligt, vad jag blir glad efter allt kämp så tror jag minsann att det börjar lossna =)

Idag red Vicky och hon galopperade i båda galopperna också! Hon har alltså inte fått prova detta för att inte förvirra pållan i det dryga jobbet som pågått och pågår. Tror ni hon sken som sola i Karlsta =)=)

=)

Gillar jag snö?

Igår hade jag en handlar dag som slutade med att krypköra i 60km/h hem från Kalmar vid kl20.30! Inte kul! Inte blev det något handlat heller som gynnade mig och mina julklappsbestyr!

 Snabbis i stallet på mo, sedan Ikea med jobbet, rasta hund, sedan Kalmar med familjen. Jag var såå trött innan jag skulle köra hem så jag skrattade åt allt. Tramsigt och flamsigt blev det... Blev snabbt väckt från flamset när jag knappt såg vägen jag skulle köra på! Just då gillade jag inte snön :(

Har inte kommit till "gilla snö" än då jag har och ska skotta mig fram och köra in till Mönsterås och käka lunch med systeryster och Marie. En go stund ska det bli.

Ska hinna med pållen, och voltige innan jobbet ikväll! Phuu... Det skaa gå!

Juklappar och pyntning får det bli i helgen =) Till musik av ny julskiva. 

Lite bilder


Ricky går verkligen dit nosen pekar!


Sebbe med sin kära nya dator.


Vicky som tärna =)


En dalmatiner! eller?


Tappsko =(


Voltige. Vicky på hästen och får en kompis uppknuffad bakom sig. Så härligt glamoröst =)

Dålig bild, men De är duktiga =)

Tjoho slut för idag=)


Luciashow och goa folk

Då har vi avverkat lucia på ORK. Victoria var jätteduktig på voltigen. Som stolt mamma (och pappa)stod vi där och njöt.

Träffade många gamla vänner som man ser aldeles för sällan. Det är konstigt att viss vänskap bara sitter, hur lång tid det än tar mellan gångerna man ses. Bonus är när de nya respektive bara passar in på köpet liksom. Gubben utövade barnvaktsrollen och stormtrivs med det. Tillbaka till brottsplatsen som en kvinna av den generationen som är snäppet äldre än mig sa när hon mötte oss ;) Ligger lite idet =)

Nu är tredje ljuset tänt och inte blev det mer jul i mitt hus för det! Julklappar först julstämning sen, eller är det tvärt om ?...Hmm vet vad veckan innebär!

Tror ni inte pållan tappat en sko! Det var inte bra när hovis är sjuk och allt! Om inte Maddans hovis vill fixa på tis får nog Gubben min trolla fram sina gamla talanger som den hovis han var. Jobbar ju ändå hela dagen i morgon så jag kan ju vänta till tisdag.

Kram och go

Snö och Vildsvin

Stora härliga snöflingor =)

I dag mötte jag då äntligen dessa omtalade vildsvin. Det var tre stycken som kom mitt på vägen i skogen mellan E22 och Tålebo. Såg dem bakom ett backkrön, så jag saktade ner bilen och rullade fram för att se dessa vilddjur. Mitt på dagen ! Kan ni tänka er?  Och gissa vad? Fram kommer tre grabbar med luvor uppfälda på cycklar! Jaa! Det var dom vildsvinen det. Snopet! Men det såg så ut, min kompanjon i bilen trodde samma som jag...


Lucia helg

ja nu är det luciahelg för hela slanten =) Kan inte fatta att vi kommi dit redan! Jag har inte fixat något juligt alls än! Men idag är det skolan och Vickys luciatåg om en timma som gäller =) Ska försöka tränga mig fram så kameran når sitt objekt=) Alltid lika svårt att få med dem på bild.

Sedan är det lucia på ORK på söndag. Då ska Vicky ha voltigeuppvisning. Ska bli kul att se =)

Sebbe är i ett lyckorus som förmodligen kommer att sitta i ett tag, sedan han varit och köpt sin efterlängtade speldator! Tog sin tid att samla ihop till, men han har fixat det själv =)

De är så olika mina ungdommar så en personlighetsklyvning från mammas sida får infinna sig var och varannan dag vad det gäller bemötandet av dem. Livet är en prövning =)

Jag måste verkligen avsätta tid till att skriva en julklapps-inköpslista! Det underlättar såå mycket när man ska handla och så blir det mer genomtänkt. Man vill ju ge en klapp som är just rätt till den personen. Man är inte nöjd när man hastat igenom inköpen bara för att man är tvugen. Så lista får det bli =)

Dagen idag... Vad ska jag göra av den?

Lucia
Äta frukost
Rida pållen
Skriva julklappslista
Oredan i huset
Idol-kväll

Asch jag kommer väl inte kunna hålla den listan ändån! Jag skulle behöva hinna handla någon julklapp också. Kanske bara blir Lucia, Rida och Idol =) Och vad gör det! Äta är ju bra iof=S

Jaja jag är lite nyfiken på vad Zumba var? Mer än svettigt ;) Jag måste ta tag i mina kurvor, men inte förren efter jul. =)

Näha måste fixa mig till mitt fotouppdrag nu

Ha de gott


Halloj

Nu har jag varit och klippt mig, köpt vita ridbyxor, beställt hem nymf-plast-ägg,köpt en ny bur till hamstern. Det är bra, förutom hålet i plånboken då! Kära lilla mamma fixade lucia-linne och röd tröja=) Tur dom finns alla mammor!

Tänk att nu fanns det ingen tid över till att städa! ojojoj hur ska det sluta? Tänk om jag gror igen =0 Asch jag lovar att det finns kvar till mig på fredag när jag är ledig =S Fast egentligen skulle nog fredagen gå åt till julklappshandling. Hmm jaja vi får se.

Julkalendern på TV, vad är det för skämt! Vad är det för fel på Teskedsgumman eller Trolltider? Är det att man blivit vuxen? Näe, tror faktisk inte det. Kan inte minnas någon direkt bra julkalender de senaste åren =( Stackars barn (och jag då) som väntat hela året så blir det plattfall.

Just nu skulle jag kunna tänka mig att titta på "Flickan som lekte med elden" eller "Dunderklumpen". Men Bonde söker fru får det bli i kväll =)

Kram och goo

=)

Alltså va, blir en hel del tjat om min pålla här, men så är mitt liv. Och just nu är jag så nöjd med henne så jag måste skriva här =)

 I dag red jag nere på ängen vid de håriga monstren(kor) som faktiskt också rör på sig ibland! Hade inte så stora förhoppningar om en lugn och harmonisk stund med pållan, men hade i bakhuvudet att, idag skulle det till en galopp i varje varv! Jaha och! Men man måste tänka på att det är "Ricky from over there" som det gäller! Då är det mycket begärt!  Men det blev som jag tänkt =) till och med i nedsittning och i form och i bra tempo! Och bland kor! Alltså va! Ni hör ju! eller läser ;) Åhh vad ja blir glad=) Det ska gå. Trallalalalaa=)



Måste fixa vita ridbrallor till Vicky. De ska ha det på voltigeuppvisningen vid lucia! Bara till att åka och inhandla. Lucialinne likaså! Varken det ena eller det andra känns kul att köpa. Har en bit kvar till tävling på Ricky då va! Även om det går frammåt. Och lucia är väl sista gången. Det har inte lussats här de senaste åren men nu är det ju klass 6 som står för det i skolan så bara fixa!

Skulle verkligen behöva klippa mig. Att det ska va så svårt att komma iväg dit! Får sätta mig i kön till en dropp in klipp. Tråk...En hel makover vore bra! inklusive en ny garderob=P Drömma går ju...

Ska leta ägg också! Får nog be affären beställa.

So long

lite till

Lagat staket i dag som "Fjantungen" ;) sprungit igenom! Inte lätt att komma till nytt stall. Näe inte jag som skaffat en pålle till utan Maddan som har för lite att göra =) Så kan det gå. hoppas han håller sig i skinnet i mån. Han ska få gå in först så blir han nog glad.

Rickan var så duktig idag och fattade en fin fin höger galopp. Höll den ett varv till jag saktade av =) Ska bli häst av henne med =)

I dag har Pontus fått vandra till de gröna ängarna. Han blev 30 år. Jag vet vad Nettan går igenom. Tänker på henne =(

Har tänt andra advents ljuset idag. Glömde verkligen det i går!

Blev ingen film idag! Den som spar han har =) men tvättmaskinen har gått varm och det är bra.

Jag måste köpa plastägg! ingen som sett några? Ge dom till mig i så fall.

Det är snart jul =)

Phuu

Efter sjuka djur så kommer regn. Eller var det efter regn kommer sol? Ja Tack!

Lilla Elvira lurade oss ordentligt i torsdags. Elvira är nymf-mamman =) Sebbe ringer mig på jobbet och säger att hon är sjuk, och mycket riktigt när jag kom hem på kvällen så var hon inte pigg! Vad gör man en kväll? Någonstans måste man sätta en gräns. Kan ju inte åka till vet på jourtid med en oförsäkrad fågel. Men åhh vad man vill! Hon hade som spasmer i vingar och ben stackarn och enligt vet kan de få det av kalkbrist. Ja och vi var ju överens om att det berodde på att hon inte fick ut ägget! De tar kalk från de egna skelettet till äggen. och hon har ju bestämt sig för att vara värphöna så det blir inte bra! Det bestämdes med vet inrådan att vi skulle se om hon överlevde natten, sedan skulle jag kontakta en annan vet på morgonen isf. Hon låg på golvet i buren och det såg ut som hon skulle somna in över natten.

Som om det  inte räckte så blev Elvis (pappan) trilsk och skulle hacka på henne! Naturens lag, bort med de svaga. Vi tillbringade fram till midnatt med att dela av buren så det blev en över och undervåning! Vad gör man inte!

På morgonen satt hon på pinnen! Åhh vad skönt. Jag hade förberett mig på att lägga henne i en kartong osv. Ny vet kontakt som vill att jag ska ge henne tropisk värme och luftfuktighet! Det stärker henne så hon kanske kan få ut ägget!  Efter en heldag på toaletten med duschen på med jämna mellanrum och sedan inflytt till sitt rum som fått upp en temperatur på 28 grader så kom då äntligen ägget!

Hon fick vila upp sig under lördagen också. Nu är hon pigg och Elvis har fått flytta in igen =)

Phuu... Ibland undrar jag varför man har djur. Tror tyvärr inte detta var sista gången. Jag måste få slut på äggeriet!

Digger är bättre också. Skönt. Bara halva penicilinkuren kvar.

Regnar som sjutton idag. Ska försöka använda dagen till något nyttigt. Ex tvätta och städa. Eller nytta på annat sätt som titta på film =)

=)

tror minsann att jag glömde skryta över Rickys vänstergalopp som innfann sig härom dagen =) Jag ser ljuset i tunneln Hi hi. Jag har skippat longeringen innan ridningen nu i drygt en vecka och det funkar. Är också nere i 1,5 mått Tryptovit =)

Sedan att hon höll på att sparka mig i morse vid utsläpp! ska vi nog inte fundera på så mycke. Hon blir galen när kylan kommer! Hur ska de då inte bli när snön kommer =/

Gillar min tokiga pålle och hennes framsteg =) Nyklippt e hon också nu =)

Köpt hem Flickan som lekte med elden. Ska nog kika på den vid tillfälle.

synes 

tudiluu

Jaha då har jag varit på julmarknad på Slottet. Riktigt mysigt. God Kinamat och staden efter det. Hittade faktiskt ett par stövlar som gick att knäppa =) Fina är dom.

En go slapp och ledig helg med familjen och mycket häst på TVn.

Vicky och jag tog oss ut i skogen också, med pållan. Jag fick låna Nina (hästen haha) Skönt men kallt =)

Digger har åkt på någon bakterie i huden så han är rakad nu, stackarn! Ganska mycket faktiskt, 30*30cm! Penicilin och salva =( Jag ska aldrig klaga över pälsen mer. Va inte kul när den föll till golvet=( Tur det växer ut. Annars har jag en nakenhund modell större ;)

Lite kul va att Vet smög in i rummet och hälsade försiktigt på Digger och jag stod som ett fån och undrade vad ha styrde med! Jo, det stod att han morrat sist! Just det, han ville inte få klorna klippta av dem så det blev ett litet morr =) Men att de skrivit det i journalen! Ha ha

Nähä skolmöte nu

Kram och go

RSS 2.0