Halloj =)

Så här börjar vår morgon! Ur morgonrocken och lämna kaffet och kör! O ja =)



Min hund kan va allt från knähund till pålle =)



Vicky och Ricky igår. Roligt nu när det börjar hitta varandra. Det är nästan lika kul att se när det går bra för dem som att rida själv. Nästan... Men man är stolt mamma när det är så =)





Ser ni vad det står längst ner? =) Jo då, 1986, Petra Callegård=) Det var läänge sedan men tänk att den va min ett helt år, och att den står i glasskåpet i ORKs cafeteria. Kul. Stolt dotter va det när hon läste=)Skryter med en bild till.Ha ha





Alltså, tur att man älskar det man älskar oavsett allt!

I dag blir det stall straxt sedan Slottet och en stan-dag =)


Nehe

Det bidde inget med det... Ibland e inget som det ser ut att vara. =(

Ont i huvudet också=(

Pengar kooommm till miiigg!!!

Kladdkaka nu =)


Slottet

Åhh jag ser fram mot julmarknad på Kalmar Slott! Jag ska dit på fredag med Johanna, och vi ska ha så mysigt =) Vi brukar göra en sådan halvdag med ingen tid att passa med jämna mellanrum och bara umgås. Gutt =) Välbehövt med ett vanligt liv också. Eller... Johanna fixar ut tre burkar Tryptovit åt mig på vägen in till Slottet =)så lite pålle blir det;) Men sedan Slott, stan och go mat och fika =)

Idag skötte sig pållan kanon med Vicky i sadeln. Det gillas =) Det går framåt som bara den. Håll tummen på att det får fortsätta. Det är vi värda.

Stövlarna är tillbakaskickade till Börjes nu. Två frakter = 220 kr, surt=( men,men så är livet. Mina ska bara kortas av lite hos sadelmakaren.

Jobbet väntar, så vi höres


Pajdag =)

Blir det i dag. De är bra. Och gott.

6.10

Detta är inte sant! Jag går frivilligt upp 6.10! Trdeje natten jag haft svårt att sova. Snurrar och vrider hela natten. Har nog kikat på klockan vid alla nattens timmar! Det är för varmt! Jag kan inte tro att jag säger det till gubben i morse. För varmt... Jag som klagat på i flera veckor att jag frusit! Blicken, hos en uppgiven man som inte alltid kan upprätthålla mina önskningar, var lite matt. vi får väl sänka värmen då, säger han =) Så enkelt =) tur han finns Gubben <3

Sitter här nu med en dubbel Treo i kroppen och en kopp kaffe ochtycker det är ganska skönt faktiskt att va uppe tidigt! Gubben har åkt, barna sover. Måste väcka dem snart men någon minut till i lugn och ro Tack =)

Treon är för synderna i helgen... Näe inga vanliga synder som man kan tro. Här räcker det med att klippa en pålle på lördagen. Armarna uppåt sträck. Och ett kanonbra pass med min pålla på söndagen. Japp...Nacken fick sitt = ont ända upp i knoppen. Men men det går över.

Åhh vad det är lugnt och skönt så här när jag vet att det snart brakar loss. Tänker på att det faktiskt inte uppskattas när man inte kan välja. Inte alltid iaf. Allt glad att man har denna underbart röriga familj trots allt=)

nä hä väckning av huliganer på listan, stallet, hunden sedan jobb. Håll i dig MK, här kommer jag.

Kramen

Ricky


Ahh

Tänk att man kan va såå nöjd med pållan fast inte någon galopp innfinner sig=) Sluttjatat för idag om vilken pärla hon är. Matiné och Totilas, här kommer vi ;)

Borde verkligen ta en dust med kam och karda på Digger =( Om jag börjar ladda nu så är det kanske gjort denna vecka som kommer. Såå tråkigt...

Har satt på juletiketter på de få kulklappar som är inhandlade =) Julen smyger på... Mysigt =)

Ska fixa tacos nu och ev ta ett glas vin till det. En söndag? Ja, varför inte? Inget bra svar så , ja, ett glas vin blir det=) Med familjen <3 Nee de får inget vin, Bara jaaag =)

Kram o goo

=)

I like my horse <3 =) Idag var hon snabbflytande tuggad smörkola =) Mycket trevligt. Åhh vad man blir sugen på en go galoppfattning då. Men jag höll mig, vänta, vänta. Den som väntar på nåt gott väntar ju aldrig för länge =) Har minskat mini-lite på tryptoviten nu i ca en vecka. Har fungerat! Då handlar det bara om ca 3mm från kanten på dosmåttet! Fast på båda måtten, blir ju då 6mm! Undra hur mycket det kan va? Smyger jag så måste det gå. Det svider i kassan av detta pulver! Men vad gör man inte?! Kan man önska sig Tryptovit av Tomten kanske?

Har rengjort min klippmaskin idag för den tuggade sist jag klippte med den. Skulle klippa Sammy idag. Sagt och gjort. Då tuggar elendesmaskinen igen! Nya skär! Ja, det är konstigt att från ena hästen till den andra, på samma dag så funkar den inte. Tur jag hade nya =) Gick som smort sedan. Fin blev hon. Undra om jag inte ska klippa pållan en gäng till innan vintern är här. Hmm...

Idag mös jag runt i min flanellpyjamas till em när det var stalldags. En riktig goo dag vart det.
Nu väntar en dusch och god mat med Sebbe och Gubben och tända ljus. Vicky är på semester hos mormor med kusinerna =)

 

ps. Ska bara tillägga att jag kastar fortfarande fågelägg som dyker upp! Inte kul alls men jag skiter i det nu! En bauta omelett skulle det kunnat bli! ds.


God förmiddag =)

Min frukost i dag=)

Tänk va solen gör! Mera av den =)

Idag har jag varit hurtig-duktig i stallet. Sopat,städat, plockat undan, städat i gamla hagen och i nya. 

 Men inte ridit =( Ricky får en lugn dag. Hennes mage spökar lite. Troligen för den nya halmen! hon är så sket-skänslig! Kan också vara att hon fått skutta några hinder och fått gallopera! Låter ju inte klokt men när hon kom till mig så va magen helt körd och reagerade ännu värre än nu på minsta störning från det normala, vilket va jämt för det var inget som va normalt då! Men fortfarande händer detta och i princip vet jag det innan också. Extra foderjäst och fil blir det. Mer kan jag inte göra.

Nu är västen betald och jag är nöjd =) 700 ist för 2000! Det är bra=)

Har däremot inte hört något från Vickans ridstövlar, eller Börjes, som vi skickade tillbaka! =(

Katrineholmsbon vill fortfarande ha mina fåglar! Varför ska det vara så att när det låter så himla bra så är det sååå lååååångt mellan oss! Hmm...

Har förresten köpt första julklappen härom dagen =) det ni! Ska bara ta resten också.

Nähä skulle allt dragit runt snabeldraken innan jobbet. Skynda, skynda


en okidokidag

Jaha då har vi varit hos Freddy då! Jag gillar den mannen och hans teorier vilket i princip innebär att jag ska skita i om pållan ser halt eller ojämn ut! Han sätter in sådana kommentarer som till punkt och pricka stämmer med hur hon känns att rida bara genom att klämma och känna på hästen! Är inte det häftigt? Nu menar jag ju inte att jag ska rida om hon verkligen är halt HALT, men så länge det varierar mellan benen och om hon känns vinglig så bara på att. Fick till och med tillåtelse att hoppa lite skutt i lagom takt.

Han konstaterade att hon är överrölig! Och mycket så i bakknäna! Det bara skramlar i knäna sa han! =0 men det är lugnt bara att stärka allt runtikring! Lätt som en plätt=X

Hon har också lite tuppspattiga rörelser bak! Men det är bara en svaghet i muskeln som jag ska bygga upp! Världsmästaren i dressyr Totilas har också det =) fast kontrollerade sådana. Ja ja men det kändes bra iaf ;)

Hon fick akupunkturen med zylokain i i hela överlinjen, Mirakelkuren som gör alla hästar yngre, sa han! Hjälp vad ska det sluta! inte en Fia till eller kanske en fölunge! Haha han menade att jag fick räkna med att hon blir lite rörligare och vingligare ett tag.

Alltså ska jag bygga muskler! Vad lätt det hade varit om det varit duplo-lego jag skulle bygga i! ;)


Hade fått ett mail från en som tyckte jag skulle kontakta en annan ang mina fåglar! Han skrev så fint om denna människa som mist sina nymfer nyligen så jag gick på det med hull och hår. Håll tummen för att det är ett sant mail och att vi bor någorlunda nära och att det klaffar.

Nätet är en bra uppfinning! Köpte ju mitt BoT-täcke den vägen. Hoppas på en väst till Vickan nu också. Ska bara mäta lite i em. Konstigt att allt man vill ha ska finnas så långt bort! Kom och prova skrev tjejan! Norrköping nästa =) Haha nä får som sagt mäta lite. Men hoppas, hoppas! Sedan kan man ju tramsa sig på facebook också. Det är roligare än vad det låter. Hihi till och med för en som jag!

Sebbe kom nyss hem och var upprörd över denna grisspruta han fått idag! Han var lite förkyld och ingen frågade om det! Va! ;) Hoppas det nu inte blir någon efterdyning på den nu! Jag vet vem som får ta den smällen ;) Vickan är också hostig och snuvig, tror det va tors hon skulle få vacc. Om inte grisen satt klorna i na innan dess.

Ha det tills vi hörs =)


Dagen

Jag har varit busig idag på hästfronten=) Jag har hoppat! Hela 25cm! Vill mer! Så attans kul =) Och det tyckte pållan också. Lättroad är jag =) Freddy på måndag, spännande att höra vad han tycker.

I brist på annat så Läser jag Kyras bok (om dressyr;) )och drömmer mig bort =)=)

Fick just ett samtal från någon firma som rengjorde huset eller dess prylar! En gammal vän som inte setts på evigheter hade haft visning och fick ge bort en gratis tjänst till någon vän. Öhh Mig! Haha jag kan ju tolka det som jag vill, men med facit i hand så känner jag mig som en lortgris när jag fick det erbjudandet. Såå jag sa nej tack till en sofftvätt, mattvätt eller annan rengörning Gratis!haha Gillar inte skit omkring mig, men från det till att ta hem en okänd typ att städa i min skit är lång!

Svejs mina vänner


Åhh eller nåt!

Efter två timmars p-möte möter mig lukten av "typ"nystädat hus när jag kommer hem! Vad är nu detta? Ingen förutom hunden har ju varit hemma!

 Jo då! Duktig hund har tvättat mattan med hästschampo! Helt ny flaska inköpt igår nästan slut. Kanon ju! Mattan blir förhoppningsvis mycket ren =S


Jul!!!

Måste börja fundera på julen. Känns som de flesta redan är en bit på väg med dessa funderingar. Många har redan klivit över tröskeln till handling! Handling av  JULKLAPPAR =S  Det vore så smart att införskaffa dessa hopplösa saker som ska vara så uttänkta redan på hösten. Julklappar ska ju vara något mysigt och kul att handla. Men oftast blir det bara ett enda härj sista veckan innan jul. Jag ska försöka ta tag i detta. åtminstone börja tänka innan jag skrider till handling. Ingen har ju sagt hur långt emellan tanken och handling det ska vara i detta ärende =)

Undrar om bilmusen bara var en? Hur länge ska jag flytta fällan i och ur bilen ifall det är fler! Men En är tagen ialla fall=) Det är bra!

Svejs



Surt

Har stått och frusit i ett ridhus hela förmiddagen medan jag tittat på dressyrtävling. Digger har haft terapi och varit med på läktaren. Lite trångt så folk fick kliva över honom =) men han var lika glad för det. Ha ha.

Har ridit pållan i den nyomstoppade sadeln nu. I förrgår red jag och det gick väl så där. hoppade över longering innan och om det var därför det va lite tjafs vet jag ej. I går red Victoria och Ricky var helt hopplös! Undra om hon är så känslig så sadeln är otrygg nu. Bara att kämpa på.

Fortfarande tråkväder och det påverkar mig otroligt negativt. Jag blir sur och tvär och orkeslös.

!

Skitväder tycker jag!!!!!!!!

Jäkla sadel....flyg hem! Vill inte åka!

Biljävelen behöver vård!

Mitt hus behöver vård!

Tankar om den jäkla svininfluensan surrar!

Jag är inte särskilt positiv i dag!

Det är mycket jag vill och behöver, ibland räcker inte styrkan i mig till till allt och alla.

Dagen i dag

Tidigt besök på löpandeband kliniken för "rosa bandet"koll=) Allt ua där =) Phuu, skönt.

Pållan och jag barbacka igen=) Duktig är hon utan sadel! Provade galopp också! wihoo Fort och ganska okontrollerat men utan hopp =) Det är inte illa. Undrar om det inte finns en gnutta sadeltvång hos henne? får dividera det med Freddy sedan. Likaså den lilla markeringen som syntes när hon linades, får Freddy kika på. Ingen värme i benet så jag bestämde att hon slog i mjukdelar när hon gick omkull ihagen! Och det mjukade jag upp med min barbackaridning! Trött på att hitta fel på henne. Freddy sa ju att jag skulle rida om jag ej kände hälta vid ridning! Så får det bli!

Hämtat ut mitt Back on Track täcke =) Hoppas det passar. Pengarna svider och lär göra det ett tag...

Min sadel är klar=) när sjutton hinner jag hämta den då!

Och förresten... Katten var borta ur trädet =)

Lite bilder från nu och då


Fina mössor! Ett måste i gocarthjälmen =)


Växjö och dess kunniga utställare =)


Sudden och den Rumänske domaren


Sudden med sin samling


Idag är det ett år sedan Fia lämnade jordelivet.


Vår knä hund med husse =)


Sol =) Gör mig glad


lite smått och gott

Lördagen bestod av jobb från morgon till kväll. Kinamat på jobbet framåt kvällen var inte helt fel=)

Söndagen skulle vara lugn.... men...Jag började med att frosta ur frysen. Tur någon uppfann hårblåsen=) Ett röj i huset var mycket nödvändigt. Sedan iväg till nya MODEhuset i kalmar. Victoria behövde skor, jacka, byxor ja ta mej sjutton allt! Vuxit så det knakar! Humöret på oss båda tröt ganska snabbt. FIKA var räddningen. Vi var där till de stängde.

Direkt till IKEA bara för att glutta lite sista timman det var öppet. Pizzabit och mjukglass där =)

Därefter till CITYGROSS och laddade hem lite av varge.

Stallet nästa. Var sleten efter en "lugn" söndag så blev en snabbvisit där. Skyller på sadeln som ej är hemma än!

Imorse när Digger skulle ut och göra morgontoalett så visade han vilken fegis han är! Tänk att mentaltestet som han gjorde för tre år sedan stämmer så bra! Vi gick ner till ängen som han brukar gå lös till och sköta sitt och komma tillbaka i en väldans fart. Idag stannade han och ville inte ut på ängen! Jag tjatade lite och då backade han och sa lite hest mwof. Agrh jag hade brått skulle ju jobba! Jag kliver ut på ängen med Digger efter hukandes och smygandes omsom höger bakom omsom vänster bakom mig. Jag letade fiende men såg ingen! Men tillslut!... En stackars katt som åkte på en klättring högt upp i ett träd när Digger väl såg detta hemska som han ju faktiskt inte var så rädd för! Sicken fegis =)

Och katter i träd... Ja, de kommer ju alltid ner! Har jag hört ;)

Mentaltestet som Digger genomgick hade några höjdpunkter, då för tre år sedan, som varav den ena ang fegis består. Det  skulle gå två "spöken"snett framifrån mot oss och Diggers reaktion var först lite nyfiken sedan lade han sig bakom mig och tuggade gräs vänd bort från spökena! Fegis!

Den andra höjdpunkten var passivitetträning. Digger skulle bara vara runt mig som skulle vara tråkig och inte bry mig om honom i hopp om att han skulle lägga sig. Han var bakom mig och kopplet blev stilla så jag vände nöjt på huvudet för att kika på honom. Vad! Ingen hund i kopplet! Han hade krupit ur halsbandet och satt och bajsade en bit bort! hahaha pinsamt va det =)

natti

RSS 2.0