Åhh

Om jag vore gjord av pengar...

Fick ett samtal igår ang att Baily som jag hade på foder innan jag slog till och köpte egen häst igen ska säljas. Jag var så glad i honom att jag ville köpa då, men då var han inta till salu. Blev oerhört tacksam att ägaren ringde mig, det är trots allt några år sedan...

Vore jag gjord av pengar så skulle jag inte tveka att köpa denna pålle.

Han har en speciel plats hos mig. En liten olycksfågel  i mångt och mycket, men rolig att arbeta med. Han skulle passa perfekt hos oss.

Och japp..han är shimmel =P

Åhh...

 


Smile =)

Sol sol sol =) Har gottat mig i solen i dag och enda nyttan jag gjort är att kört igång ett par tvättar och diskar. Så skönt att päsa i solen.
Jag har också sovit ut ordentligt i ett par dagar nu så jag hoppas att orken är på gång tillbaka.

I mån ska jag ringa Läckeby ang Diggers armbåge. Hältan blir sämre när han varit igång lite för mycket =( Röntgen får det bli. Hoppas att det inte är något där utan jag tar gärna en inflamation i armbågsleden...
 Digger har hjälpt mig med vattenspridaren i stallets ridbana idag vilket innebär inte bara en dyngsur hund utan också en mycket sandig hund, vilket i sin tur innebär mycket sandiga golv hemma när han torkar!!! 

Idag fick Åsa kika när jag red Ricky hemma vid stallet. Hon är så avslappnad i jämförelse med uppe i ridhuset! Hon var precis så duktig som jag ville att Åsa skulle få se. Häftigt att kunna sitta och rida galopparbete på denna tokhäst =)

Nehe kväller nu =)

Kram och go




Midsommar

Ja då har det varit midsommar med allt vad det innebär =) Firade hemma hos systeryster med vänner. Ett gott gäng och alla ungdommar var med oss. Härligt!

Några bilder =)















En kanon dag och kväll hade vi =) God mat i mängder härlig ställe, "Lövö", med fantastisk vy överallt. Flera bad och sent kvällsdopp... Precis som det ska vara.



Rickyvickyvirr har börjat fatta galoppen =P Skämt och sido...
 Vi befäster det mer och mer på hemmaplan. Nu galopperar vi i båda varv, på fyrkanten! Alltså på spåret =) Har ju knappast varit styrtamt innan så då var det bara på volten. Nu fungerar det att rakställa henne och hon behåller galoppen runt fyrkantspåret och vi kan även lägga in volter i detta =) Plus att det är ett helt annat tempo! Ett tempo det går att styra i =)
 Maria kommer en gång till innan sommaruppehållet så då ska hon se Ricky longeras. Måste hinna upp i ridhuset och träna på det med.
 Vickan tränade för Elin med blandade resultat. Vi som stod bredvid tyckte det gick helt ok medans Vick tyckte att det gick så där. Men på att igen så får vi se om kemin stämmer. Alltid svårt med ny tränare.

Sedan att hon flippar totalt i skogen =/ är väl en anna femma. Om jag ska träna på alla ställen som det ej fungerar och samtidigt befästa på trygga ställen så skulle hon behöva ridas både i skogen och i ridhuset och på hemmaplan varje dag! Näe det går inte...

Nähe nu ska jag straxt åka och fodra =) så ...

kram och go på er alla =P


blandad bildbomb =)

Digger almänt slutkörd ;) Inte den fagraste sidan haha



Diggers personliga favorit av lekstund. Jaga vatten!!!



Digger hade inget behov att flytta på sig utan han tyckte jag skulle klippa runt honom =)



Nu har det varit skolavslutning =)





Gillar pållans attityd =) vadå vattna banan? Jag skrittar här nu!



Okej då ;) Kalmar slott =) Men bröllop på TV är det  idag =) Och jag är med =P




Grillkväll med BLR i kväll =) Var även uppe på loppisen och Vickan köpte sig vita lindor =)

Kram och go

Halloj

Sitter i köket medans mina ungdomar lagar varsin middag =) duktiga är dom, bara det att klockan är snart 22.00!!!! Haha tokiga familjen, det är väl vi det ;) Hoppas att jag får smaka lite av varje. Korv och potatis-soppa av Vickan och plättar av Sebbe. Mmmmm

Det är skolavslutningstider och det känns som att jag inte hänger med på allt som ska göras! Men nu har jag koll på kyrktider iaf =) Tänk att Sebbe slutar nian och Vickan slutar sexan!

Var i söndags hos lilla mamsen med syrran och alla barna =) härligt med alla skratt <3

Fredagkvällen var det grillkväll med mina vänner, eller som det ska heta jobbarkompisar. Men jag betraktar dem som mina vänner. Härligt gäng =)

Haha jag hoppar lite fram och tillbaka i tiden här, men det är väl så jag känner mig nu. Kanske inte fram och tillbaka men lite virrig. Mycket som hänt omkring mig de sista månaderna både jobbiga saker och bra saker och i vilket fall så påverkar det mig genom att jag blir trött och aningen förvirrad ;) Men det blir nog rätsida på det med snart.

Pållan överraskar hela tiden. I går red jag på gräsbanan (hagen haha ) och hon gick fantastiskt bra både i trav och i båda galopperna. Mycket lugnare i galoppen =) Härligt.
 Idag fick Vicky känna på samma sak =) Blir så imponerad över att "plötsligt händer det" =)
 Nu återstår det bara att överföra det till det otäcka ridhuset =O

Jaja en annan dags problem är det...

Kram och go


!?

Vad är det som gör att pållan gillar vår elendiga grusgrop med alldeles för tungt underlag och för liten yta!!!!???? jo det ska jag säga er vad min teori är! Autism! Ja det tror jag ta mig sjutton pållan har....Liten, fyrkantig och trygg bubbla....
 Ibland blir jag så kluven, om jag bara ska vara glad att det funkar där. Eller om jag ska fortsätta att pressa henne på andra ställen och låta folk se den hysteriska sidan och de får fortsätta att tro att jag hittar på att det funkar hemma! Det är ju rätt klassiskt att säga så när det inte går som det ska!
 Ja gnäll gnäll men... jag har ridit pållan i dag i gropen utan inspänning i båda galopperna utan hopp och studs med huvudet där det ska vara =S Jag njöt =)
 Men lite frusrerande är det att aldrig få visa att det går. =/

Öhh

Igår var jag sleten av att jobba natt och att bli väckt kl 04! En helt absurd tid för mig och mitt humör =/ Satt i soffan och var helt slut under hela förmiddagen...Inte mycket gjort med andra ord.

Åkte till stallet och tänkte på Marias ord att det borde vara svårt att longera pållan med fasta inspänningstyglar... Hmm tycker jag har testat det fast med gummiband då, med bra resultat. Lånade ett par inspänninstyglar i läder, fasta! Red först utan inspänning, tänkte jobba på min sits och försöka hitta rullet i höfterna =) längde lädrena så jag kom ner bättre i sadeln. Tänkte på hennes ord om att fatta galopp med enbart innre sittben! Kan säga att min kroppskontroll inte är den bästa! Men pållan var duktig och fixade båda galopperna betydligt bättre än på träningen =/ Var väl för att vi var hemma...

Sedan spände jag in henne och lät henne galoppera på lina. Det är ju alltså inga problem!?...Det borde det vara enligt tränarna!

Idag började jag med linan och inspäningen. Inga problem som sagt. Satt sedan upp med inspäningen på och fattade galopp med bara inner sittben ;) Hon är kalasfin då! Jag vet inte vad jag ska tro? Där sitter jag och rider min Ricky som vilken annan häst som helst. Förutom att hon är inspänd då. Tror fasen hon varit cirkushäst eller nåt! jaja... Nästa träning kan jag inte va med på men laddar för träning om en månad ist. Då hinner jag träna =)

Igår blev det kinamat på restaurang. Skönt att komma iväg lite med familjen. Eller nästan hela familjen, Sebbe hoppade över det. Så är det väl när de växer upp :s 

Torsdagen blir det möte och jobb, pållan får ev vila. Fredagen blir det stallet och sedan grillning i goda vänners sälskap =) hoppas på fint väder. Lördagen dygnsjobb och Söndag blir det till att äta gott med lilla mamma och systeryster med barn =)

Kanske hörs innan dess =)

Kram och go

 


Jaa eller näe

Var på KGs hopptränig och tittade på mina vänner som hoppade. Blev mycket imponerad av hans sätt att vilja ha en lättare sits och harmoni och flyt i ridningen. Hur de faktiskt fick hästarna till att bättre använda bakbenen och hur de fick flyt i hoppningen. Kul att se.

 Att sedan den gamla stammen av ryttare vill nå toppen med alla medel gillade jag inte! blev besviken över tilltaget på en häst som gapar mycket med munnen. En liten sten innanför norgrimman! Min helhetsbild av en bra tränare föll tyvärr.

På söndagen skulle Fia fyllt 40 år =) Lilla skruttan, så saknad hon är emellanåt. Idag är det svårt att förstå att hon faktiskt blev över 38år! <3 finaste Fia<3




Flaggan i topp för Fia ;) och landet.
 Haha Gubben har äran att hissa flaggan på denna dag och jag förevigar honom varje år =) Sedan att vi är där på olika promisser och med olika tankar spelar ingen roll, för vi är där tillsammans. Man ska akta sig för att ta varandra för givna. Man ska ställa upp och vara stolta över varandra fast man styr med helt olika ting =) <3



Gräset växer som ogräs! Jag är såå trött på elendet. Att sedan Digger ser ut så här efter att rullat sig och njutit i det klippta gräset får mig ju både att le och bli sne ;)




Pållan har haft lite för mycket hopp och studs denna vecka så min rygg har varit ond =( Blev en lugn helg med skog och longering innan maria-träningen som var i går.

Jag bad Maria rida Ricky för att kunna ge mig ännu mer när hon känt hur hon är. Åhh vad fint hon gick i traven tillslut. Stackars Maria fick prova på Rickys värsta galopp i vänstern. Aj aj och oj pållan blev heltokig =( Hade väl hoppats att maria bara skulle lösa detta åt mig. Men så lätt va det inte. Samtidigt som mitt ego blev lite lättat att jag inte är helt ute och cyklar! Men hon skötte sig någorlunda i höger galopp.
 Maria vill se henne longerad nästa gång, ja, jag lär mig nog lite redig longering också. Det är bra. Jag ska fortsätta med min teori om att longera i vänster galopp vid varje ridning. Jag ska jobba på. Sedan var det ju det där med sitsen! De är sjutton vad svårt det ska vara att slappna av i höft och sits. Kände skilnad direkt de steg jag lyckades slappna av. Öva öva öva =) Hon kommer att bli så bra min pålla =) 

Väntar på att Läckeby ska ringa ang Diggers armbåge. Hur svårt kan det va! Ring!

Nähä nu ska jag såsa en stund till efter min ofrivilligt tidiga (kl 04!) morgon.

Kram och go





Rickys debut LC:1



Nu ska här inte tittas på form och stil och allt vad dressyr innebär utan här ska man njuta av en Ricky som trots allt är ridbar i alla gångarter =)

Vad livet bär med sig är väl en lärdom?

Ja det har varit en turbulent vecka som gått.

Tråkiga besked, vänner som blivit drabbade <3. Jag finns för dom och jag vet att dom vet det. Livet måste återgå och minnena finns altid kvar. Kram till er.


Denna tulpan hade min dotter satt på rutan så jag såg den på morgonen. Jag blev glad =) Jag delar med mig av den till er my friends <3

När jag skulle till Läckeby med lilla Digger  råkade jag köra på en katt! Jag som varit så tacksam att detta aldrig har hänt mig innan fick en funderare. I tumultet som blev hann jag tänka att , jag tar med den till Läckeby om den ej är död... måste hitta ägaren...vilken tur det inte var en hund...hoppas ägaren inte är gammal och katten är dens ende vän. Den var död! Jag bar den i en handuk, jag pratade med ägaren (som var i min ålder), jag bad tusen gånger om ursäkt =( Vad mer kunde jag göra...

Med tanke på vad som hänt mina vänner fick jag sådan distans till vad jag höll på med, jag var väldigt konstanterande.. Helt enkelt. Jag har just kört på en katt! Det som har varit en av mina värsta tankar blev verklighet. Och min lärdom var, att det var bara en katt! för mig i det läget blev det så. Jag menar inte att ägaren till katten ska känna så, jag menar bara att man tar mycket för givet och i distans till varandra så var mitt läge inte så alvarligt. Hade detta hänt några dagar tidigare så vet jag inte hur jag hade reagerat? Ja ja svammel svammel...förstå om ni vill =/ 



Läckeby ja, Jag hoppades på Borelia igen men sådan tur ska man inte inte ha. Röntgen inväntas och har jag otur så är det armbågsbenet som spökar. Kan ju hoppas på en inflamation i leden men vi får se. 

Ricky jaa vad säga om den hästen... Tryptoviten gick ur kroppen i en väldans fart eller så är hon så superkänslig för min dagsform (efter denna veckas tråkigheter) För helt plötsligt fungerar inte galoppen igen. Jag tänker inte ta till Tryptovit igen! Bara hopp och studs =( Valde bort ridhuset för att hitta lite hemmalugn men det var inte mycket bättre hemma. Fick bli longering dagen innan vår premiär.

Premiär? =) Ja Ricky hade träning i tävling i går =) Vi startade vår första dressyrtävling. Klubbis hemma LC:1. Jag hade inga förhoppningar om galopp alls utan var beredd på hennes galopp på stället med resningen och hoppet efter! Tänkte att jag ger henne chansen annars saktar jag av direkt. 

Men hon tog galoppen med hopp iof =) och kors, studs och full fart. Men inte hälften så illa som hon varit i veckan =) Allt hennes vingel hade vi med oss, stressen satt där den brukar ;) Men så lyhörd! Poäng och procent får man ta med en klackspark. I vårt fall kan det bli både bättre och sämremen vi strävar efter bättre =) Stackars folket som trodde hon skenade runt med mig =) De skulle bara se vad hon kan =O eller inte ;) Ska se om jag kan få in en film sen.


Tur vi älskar tokhästen =)

Ida g blir det lite solning och avkoppling, skogstur med pållan, titta på träning för KG i kväll.

Vickan är på skolresa i Sävsjö Boda Borg. Tror de får en kul helg =) Sebbe har det gutt, han sover än som grabbar i den åldern ska göra =/

Min dag går i solens och hästens tecken och Gubben är på sjön i sin älkade båt =)

Kram och go

 


Grå dag =(

Sakta sjunker verkligeten in. Inte direkt min verklighet, men en väns verklighet. Idag gråter jag med min vän =( Tankarna vandrar, finns ingen tröst att ge, känner mig maktlös och ledsen. Ledsen för min väns skull =( En styrkekram vill jag ge med min tanke <3 Du vet att jag finns, om jag behövs. Kram....

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<<3<3<3<33<3<3<3<3


RSS 2.0