Morsdag

Började morgonen med att trött i kropp och ögon åka och släppa ut pållar. Jag skyller på all pollen, för jag är sjukt trött men inte sjuk! Idag blåste det inte =) Skönt. Liten lugn stund hemma och funderade på om det var någon som hade koll på att jag var mor i familjen!

Madde H provade Ricky mitt på dagen. Och håll i hatten!... Ingen inspänning i dag heller. Inga högerkast. Fattade vänster galopp och fortsatte utan att flippa! Jaa, där stod (red) vi med gapande mun och glädje tår i ögat =) Tänk att så lite är lycka. IR-Tina i mån igen.

Mors dag ja... Sonen öppnade kylen och säger
- Öhh har nåt till dig..
Jag- va?
sonen- Ja mors dag ju
Jag kikar i kylen. Köpt rulltårta,biskvier och en chokladask =)   De e morsdag de ;)

Hann till och med en timma i solen på altan. Den utan möbel, men med golv och på golvet kan man sola =)

Passade på att fira lilla mamma i O-hamn på kvällen och lämnade min silverfärgadevolvokombi på lite omplåstring. Förhoppningsvis inte lika dyrt plåster som verkstaden jag pratade med innan skulle laga med! 

Tycker faktiskt själv att jag jobbar bra på att inte få mer stressprickar. BRA PETRA!

Hejsvejs


jaaa eller =S

I dag red jag ett kort pass på Ricky första gången efter IR- Tinas besök. Håll i er! Pållan funkade finfint! Hade gummibandet runt nacken men spände aldrig fast det, ville prova utan först. Behövde inte alls någon inspänning! Högerkasten med huvudet fanns kvar men inte en gång som hon studsade runt eller släppte takten! Tog bara trav idag. Plus att det blåste! Då brukar hon ju flippa totalt. Hmm..Vet inte vad jag ska tro? Antingen funkar verkligen detta infraröda ljuset, eller är det psykiskt bra för mitt huvud! jaa och det spelar ju ingen roll vilket bara det funkar! =)
Det kan ju verkligen också bara varit en väldigt bra dag =S

I morgon ska madde H få prova och jag hoppas vi upplevar samma sak! Håll tumme!

På måndag är nästa IR. Spännande!  Fram för mer hokus pokus =) och om allt blir bra kommer jag att bli troende "IR-Back on Trackare"

Tummar gott folk =)


Sköna och "spännande" dagar

Blev ingen träning med MH men lika glad va Ricky för det som fick en lång skrittrunda i naturen och slapp allt jobb. Men tänk vad hon jäspa i stallet sedan fast man inte krävt något specielt. Hmm många spänningar där. Det kanske är en skritthäst jag har! finns ju ridhäst, travhäst, galopphäst, hopphäst, dressyrhäst mm och så skritthäst då =)Ja ja man kan väl inte få allt, eller? Mysigt var det i alla fall med sällskap av Victoria och Madde på sina pållar.

Varit på vovvepromenad med lamaträning också! Jisses tänkte Digger och nästan kröp ihop mot mina ben och ville bara försvinna. Får gick där också men de såg ju nästan ut som en hund så de var lite svansvift mot dem men laman! Vad sjutton är det för något!


Digger fick lite att fundera på så det blev soffläge sedan med tv-titt och hålla handen =)

Heldag på jobbet nästa dag med ett innehåll av räddningsaktion av katt som inte kom ner pga storm från träd! Någon måste starta ett räddningscenter för Sveriges djur! Har nog kikat för mycket på Animal Planet ;)
 
Och att försöka hålla lungnet i behåll på somliga andra i omgivningen ;)

Äntligen Torsdag. IR på Ricky, spännande. Hittar inte hon något är det fel på alla aparater och oss med! Men luugn... Visst reagerade hon! Ont både här och där, vilket inte förvånar mig. Stackars pållan. Nästa omgång på måndag, tills dess lite lugn ridning. Jag vill känna hokus pokus i mån när jag rider! Okej då, ska ju inte tro att det löser sig så fort , men jag vill!


Nähä roligare än så har inte jag haft det så hejsvejs sålänge =)



Andas

Började dagen med mitt nya lugna jag =) Pållar ut och sedan tandsmycke till Victoria isatt hos tandis sedan hade jag tid för en luugn förmiddag. Hade inget pass förren kl 14 då Sebbe skulle till M-ås sjukgymnast. Trodde jag ja... Skolsköterskan ringer kl 12.30 och vips var den lugna stunden väck. Skolsyster, avboka sjukgymnast,  vårdcentral, förbereda stackars Liza på ev jobba, röntgen = huvudvärk ! Konstigt?! Men men det gick bra inga brutna ben, Och de e bra.

Ringde om min lilla silverfärgadevolvokombi idag. Sa att den behövde lite omvårdnad och bad om ett kostnadsförslag. Håll i hatten! 7300kr! Hutlöst! Nähä tack då får vi ordna det på annat sätt. Vad i hela friden får folk pengar ifrån? Tur att gubben har kontakter.

Kanske kan sälja något! Vic sålde sitt dockskåp idag för 800kr! Hmm borde nog rensa lite bland allt man inte använder. Kan ge bättre resultat än en viss travpeng man lägger. Väntar på storvinst men tills dess kanske man ska sälja lite...

Jaha och nu är bluesen slut. Inte har jag varit där i år heller! Hmm laddar för nästa år ;) om jag har lust då. Har grillat första grillningen i helgen här hemma. Inte dumt. Är lite trött på alla träd här som håller solen borta! Men jag är lika sur varje år så både jag och omgivningen börjar vänja sig med mitt humör! Så grilla blir det ändå! Men det fattas nåt?.. Aha en ute möbel. Eller två. Skönt att sitta ute och äta den grillade maten. Hmm vad skulle jag sälja förnåt?

soffläge i kväll gav effekt på huvudet =) är riktig pigg efter allt men måste snart knoppa så man orkar med morgondagens jobb till kl 13 och Madde H ska rida Ricky i rickys sadel kl14. Hon har varit (Ricky alltså) lite stimmig nu emellanåt, och jag tänkte ta till humle igen. Men kom på att Tina (IR) kommer ju på torsdag! inte många saker på en gång, blir inte bra. Det får väntas med humle. Tina först. Det ka bli spännande =)

Natti gott folk

Två lugna dagar

Motgift till stressprickarna  = sovmorgon till 10.30 på torsdagen, sedan göra ingenting i morgonrock fram till ca 14.00 då pållen fick sitt i lugn och ro sedan i duchen och till jobbet för att sova. Helt ok dag =)

Nytt litet russ-sto som heter Candy har landat i stallet som Victoria får äran att ha som sitt när det är här. Det blir utbytt av ett annat russ-sto vad det lider så Victoria har att göra. Det är ju bra med tanke på hur Ricky är.





Fredagen har inneburit shopping till barnen (tillsammans med systeryster och och kusinerna och kära mamma). Vilket innebär att hejda dottern och tvinga sonen. Köpte bara en sak till mig själv. Ett par skor som jag förmodligen kanske inte kommer att använda, men jag bara älskade dom. Kan man inte ha dom på en hylla ;)


En fin bild på en fin Ricky


Kram och go

OOOOO

Japp då har jag en sadel som ska passa pållan. SKA PASSA! Så är det bara, inte ett ord om några funderingar om att sadeln trycker eller annat tjafs. Nu rider vi! Tur att jag sålt en sadel och sparat i så där snart ett år så pengarna räckte till det som satt bäst. Skönt att inte tömma pluskan, fast lite ångest får jag när jag tittar på kvittot!

Stressprickar vill jag inte ha! men får ändån! Skit! Kan ju betyda något som jag ska lyssna på? Men himmel, hur lever folk som inte har stressprickar? Blir ju stimm om man ska få ha nåt roligt och avstressande( ja den lät ju bra) utanför huset och jobbet!

Borde ha en psykbritta i alla avseenden. Hon e en guru =) Undra om hon kan prata med hästar? Hmmm...

Dagen har varit avkopplande:
8.45- 10.15 britta,
10,30-12.45 jobb,
13.00-13.30 täcka av pållar (eftersom ingen åska kommit) och mocka mm,
13,30-14.45 fixa mat til barnen och mig,
14.45 hämta Victoria för åskan kom,
15.00 åt,
15.30-16.15 ta in pållar,
16.15-17.15 andas med lite kaffe,
17.30 köra grabbar till jujutsu,
18.00 ridning av pålle,
19.15 hämta jujutsugrabbar,
20.00 nu e de kväll=) 

Va F...N kommer stressprickarna för!

Nice bajs, kram och go mina vänner


Bullerby =)

Har varit och tittat på stugan som jag har mina goaste Bullerbybarndomsminnen från. Är det inte konstigt vad man minns allt mycket större än det är? Och minnen man gömt långt bak  kommer fram när man besöker en plats som betytt mycket för en. Tänk att mörtberget bara är en stor sten! :), att det gamla kvarnbordet i sten står kvar, sjön där jag lärde mig simma är sig lik...Den tiden kommer aldrig igen. Tur att man kan minnas, vad det vore tråkigt annars, och meningslöst att göra saker som man inte minns att man gjort!


"Rövik" eller Rödviksnäs som det heter, En idyll.





Visst är det fint, med allt som jag  minns och upplevt där så blir det säkert finare i mina ögon.

Det var minnenas television =)

På tisdag är det dags för sadelprovning. Det bara måste bli bra! Trött på sådana fjantbekymmer! Sedan tors 27de kommer Tina och gör IR-Terapi på pållen! Ska bli intressant att höra vad hon säger och ser. Jag är alltid öppen för nyheter, tycker det är spännande. Och med Ricky borde hon ju få en hel hoper utslag på sina makapärer!!

Tänk att det snart är semester! Bara fyra veckor kvar =) Det är fördelen med tidig semester och nackdelen ger jag sjutton i att tänka på. Possitiv anda ska det vara. Innan det, är det inbokat en tre-timmars ridtur på ardennerhäst med fika. Härligt. Bara det blir gott väder. Sist jag gjorde en sådan utflykt lyckades vi taima in årets åskväder! Jag var sketarädd hela turen men hade också helt sjukt roligt! Sol sol va med mig denna gång.


Glad Ricky på sommarängen

Glad Digger på sommarängen

Glad Victoria på sommarängen

Glad maskros på sommarängen


Trött i huvudet fortfarande, reservdel vore bra.

Kram och go mina vänner

suddigt

Nääe ,jag lägger ner verksamheten för i dag! Fick gå hem från jobbet i dag, mådde inte alls bra:( Har sovit bort den tiden och lite till nu. Och nu e världen suddig i ett par sov-använda lincer! så godnatt lite till.

JAAA

JAAAAAAAAAA sadeln är såld. håll tummarna på tis om en vecka då vi provar nya.

en kul tanke

Sex vänster galoppfattningar! Nr1 helt ok ca 8steg, nr2 och3 2steg sedan segdog hon. Jag upplever att Ricky inte vet när hon varit duktig. Ingen respons på ordet bra,mer på en klapp. Men en klapp betyder att ryttaren rör på sig , vilket i sin tur medför att Ricky tvärstannar och studsar! Alltså när det går bra så rör man sig inte alls...Vila ett tag och ny strategi... godis som belöning!

haha tänk er att belöning helst ska komma direkt vid rätt utfört arbete. Tänk vidare att en rider i trav och en springer bredvid och när pållen fattar vänster galopp så ger människan bredvid pållen godis i full fart! =)

Eller hur ha ha ha. Nä det går ju verkligen inte! men tanken va kul ;)

NIx men godis efter några halter och igångsättningar så vips så blev det tre vänster galopper till! Bra! men kan det ha varit spöt( används ej men tillfördes då) eller bara godis eller bara idag!! Ja morgondagen får visa.


                     Digger sitter i knät och tittar på träningen


kram å go

Phuu

Nu börjar lugnet lägga sig i mitt huvud. Jobb, besikta bil och fixa till konfirmation va nästan lite mycke. Bra om man hann med pållan lite också. Kort sammanfattning...

                                                                                                             
                                                                                                        
                             

                                                                                                       väntan 

                                  

                                                                                                       attan

                                                                                                     kyrkan

plankan


pållan


Woow,
Straxt jobb igen.
Härligt!

Blä och prut(t)



Underbar bild va =)

Dert är bläväder, regn, regn. Vet att det behövs men det kan väl regna på natten! Inte lätt att prova sadlar i detta väder!



provad med min vanliga dress.gjord. åkte lite fram, 2-3 cm. Ligger nog helt ok med den svindyra gjorden! Suck! Ska kanske tillbringa dagen med att träna pruttekniker. Oj haha prut-tekniker va de =)=)


 
Kan man pruta på konfirmations bjudning också? För det svider i plånboken! Har ju det i helgen. Måste beundra Sebbe som kämpat sig igenom den biten, vilket inte jag gjorde i hans ålder! Borde kanske ha gjort det! Hmm undra om jag inte har förklarningen till en hel del i det?! Njae men tyvärr behövs det nog en annan tid och ett annat rum för att få mig dit. Vem vet?!

Händer inget direkt kul i livet nu. Känns som en raksträcka men det är väl så det är ibland. Jaja tänk va solen är viktig! kom tillbaka solen.

Kram o go

?! inte klokare blev jag

Red Ricky idag med den något smalare wintecsadeln och hon skötte sig riktigt bra! Två dagar på raken =) inte illa. Sadeln åkete inte fram, jo lite men inte tio cm! men ligger ändå inte helt rätt. Nu fick de va nog, för det är klart att det påverkar pållen omm sadeln inte e ok! Tog vrålåket och taxichaffis (tackar vi för) och åkte till Annas Hästshop. Borde hitta någon som passar hästen och min pluska! Åkte med mottot -bara den ligger på hästen så får jag ta en billigare tills jag sålt de andra och kan köpa en bättre. Vad kommer jag hem med! jo en som kostar nästan dubbelt så mycke som jag har i pengar och en som kostar dubbelt så mycket som den första! plus en svängd sadelgjord till min egna sadel(billighetsvarianten). Vad hände!?!? Varför ska just min pålla ha så udda sadelläge? Inte nog med det så regnade det på oss hela tiden, himlen har inte släppt ner något på väldigt länge! men idag!! Suck... ja ja. Bara att rida i sadlarna och prova. Vem vet om vinsten slår till just denna vecka. Snälla, snälla, snälla =) Eller kanske någon som har lite för mycke pengar? Bara hit med dem, lovar att inte ruva på dem, de går åt direkt.




Solen tittade fram en kort stund=)  Fin pålle

Natti

ner som en pannkaka o upp som en sol;)

Jaha hade en kort stund en köpare på hoppsadeln! Ja si så där över natten bara, precis så jag hann att drömma om en ny! Attan!  Sur som ättika blev jag också när jag skulle rida när inte sadelj.....n inte ligger bra. Tåligt folk och tålig häst innan vi kom iväg. Tur att Ricky gick som en pärla idag i skogen. Faktiskt en av de mest normala ridturer på min pålla.DE e bra!

natti

Bla, bla


Kaninen Gosan på grönbete. Söt va?


TokRicky med Victoria i blåsten igår. En kort stund som hon skötte sig!


Något bättre idag. Tur hon är fin!

Sadel framme vid öronen snart! Suck! Kööp!

Jag behöver possitiv påfyllning ang pållen! Upp som en sol och ner som en pannkaka.

RSS 2.0