-18

Tror jag kan kalla det kallt i morse! -18 grader! Det är sådana morgnar man undrar varför man har häst... Bara upp ur sängvärmen och på med varma kläder, pållarna vill ha mat och gå ut oavsett vad jag kan tänkas tycka! Inte nog med det så ska vi ösa spån i säckar idag i kylan. Är vi underbart roliga eller =/

Har inte hänt så mycke som är värt att snurra om men det har blivit lite ridning i skogen denna vecka på pigg och glad häst.

 Hade jag en helt vanlig häst skulle jag lägga in vintervila nu! Men det vore förödande på Ricky, så igår hade jag en Victoria som frös så ilskan kom ut ur hela henne till både mig och pållan. Jag kan rida om du fryser, sa jag, för Ricky behöver röra sig, men inte! skulle nån rida var det hon! En arg tonnis på en pigg pålla... jaa ni kan ju gissa! och vems är felet? Joo, mitt! När jag påpekade att det var hennes ilska som Ricky kände och blev därefter så red hon lite till, Förhoppningsvis gick det bra. Vad vet jag? Jag hade marktjänsten ;)

I morgon är det dags för bilen att få en koll. Hoppas jag slipper göra nåt nu. Vore skönt att bara kunna köpa en transport i min klass och kunna träna lite mer ordentligt än vad det blir nu. Känns långt till en bana med vettigt underlag vid stallet nu! =( Gnäll, gnäll...va i hela friden gör de uppåt ilandet! Det vill jag nog inte veta så jag kan fortsätta gnälla =P

Om jag skulle ta en dust med hundens päls? Ja jo kanske, jag kan ju börja iaf=) ta ben och svans som är lättast Haha

Vi hörs

Phuu

Sitter här och äter skräp! Jaa chips och choklad mmm. Tycker synd om mig själv för nacke och huvud är inte med mig idag. Då får jag äta det! Haha kom på att jag vräkt i mig första semlan för i år också =P  Gott gottigottgott

Snö...ja ...typ det har vi!

Har fått låna en dunderkam till hunden som skulle ha aktiverats i dag. Men med huvudet i dag så är det inte att tänka på. Furminator tror jag den heter, bara det! Ska provas och troligen inköpas- Tack för utlåning Marita =)

I går skulle jag försöka spara lite tid i mitt annars så stressade liv ;) Jag hade morgonfodringen och lät Ricky äta inne så jag kunde rida efter och då slippa åka hem och upp igen innan jobbet 12.30. Hon får ju inget kraftfoder så då är det ju inte så mycket att smälta så tyckte väl det va ok att rida när hon ätit upp och vilat i ca 20 min. Jag brukar inte göra så men vet ju andra det funkar för så...

Red på ängen i djupsnö en kvart tjugo minuter med framskrittning inräknad. Hon kändes finfin så tänkte avsluta med lite klättring.

Men hon bara stumnade till! Bajsade, och sedan började hon skaka! Mjölksyra tänkte jag! Av med allt och på med täcke och ut och gå så hon mjukar till sig tänkte jag. Men hon börjar flämka och vill lägga sig! Kolik!!! Fasen, ringer vet som ska komma. Jag går och går, i 15 minus! brrr, och efter ca 40 min blir hon svettig och slö =( Men slitat grina illa och är inte så hon vill lägga sig. Och 20 minuter senare undrar hon varför i hela friden hon står inne för och utan mat dessutom! Ringer vet och säger att jag tror det släppt!

 Skönt iof men frågan kvarstår, varför? Troligen eftersom hon stressäter så tuggas maten ej ordentligt och magen får jobba desto mer! Och dessutom då sitter jag och kräver att hon ska jobba! Pinsamt =( Stackars Rickan. Han trodde också att det kunde bero på att jag bröt en rutin! Inte bra på känslig häst!

Vet tyckte att jag skulle fundera över en Losec-behandling på hennes mage. För hon har troligen magkatarr eller ev magsår, eftersom hon har sk stressmage. Ja jag får fundera men det är nog så det ska bli för hennes skull. Men måste ha koll på om Tryptovit och Losec är en bra kombination?!

Kan väl säga att spara någon tid gjorde jag inte!!!!! Men hann till jobbet =) Tack Liza och Marita för ni tänkte ställa upp i nödens stund =)

Därav min nacke och skalle idag kan jag tro!

Hade lite roligt åt Digger mitt i allt för jag hade bara en kort sträcka att gå fram och tillbaka på och varje gång jag gick mot skogen hoppade och studsade han iväg överlycklig och varje gång jag vänd lommade han lite surt med tillbaka. Så höll han på i nästan 40 min lika glad varje gång men tillslut stod han kvar och tittade på mig vid stallet. Insåg att matte fått knäppen och inte skulle komma till skogen alls! Haha

Har fixat en tid till lilla volvon för koll av dragbalken! En början av min process ang transport =)
På mån mo ska den in.

Red Pållan idag och hon kändes fin efter allt! Skönt...

Ska titta på det okända snart för det tycker jag är kul =)

Kram och go =)


Hmm

Om några veckor har jag skrivit i min blogg ett helt år! Inte illa...Jag gillar att skriva så jag kör på ett tag till. Men funderar på varför jag skriver? Varför skriver andra? Jag tror att det är lite surrogat för dagboken jag aldrig skrivit, eller för att sortera mina tankar kanske...Jag vet inte men så länge det känns bra så är det nog bra =) Vet ju inte ens om någon läser vad jag skriver? Det är ju altid kul med komentarer men skulle va kul att se om det är någon mer än närmast sörjande som är med mig =D Och det är inte illa med er mina vänner men är lite nyfiken... Inte för att det spelar någon roll...

Har lite fullt upp nu tycker jag och då har jag en tendens att ligga efter i hemmet för det är ju det tråkigaste och resten måste göras först, eller nåt! Kommer inte ha mycket tid i veckan heller. Tiden som finns går till barn och djur! Och jobbet då =S

Bara att lägga ett eget schema... ska det vara så svårt! tänk att när ramen försvinner så trillar allt ;) När valmöjligheten finns så är man helt vilsen!

Ricky funkar bättre och bättre men jag blir tokig på att inte ha någon ridbana! jag vill mer än vad snöiga hagar kan ge just nu =/ Vi har planer på att starta dressyr i vår, ev April. På den låga nivå som varje unghäst ska kunna. Men nu är det Ricky vi pratar om och då är det ett stort steg. =)

Ska kolla upp min elendiga bil och se om den håller för att dra pålle överhuvudtaget! Om den kan ska jag kika på släp =) Fyra hjul inte äldre än tio år och fräsch och inte dyr!!! Tror ni på den =D

Nähä dröm sött

Bra dag

Dagen i dag har varit som Gott och blandat =)

Diggermarsch på morgonen, Systerysterträning efter det och en liten kaffepaus innan stallet, Handla, laga mat, röja det värsta i huset sedan soffan och våfflor med sylt och glass för Sebbe har namnsdag =)

Ricky var ju lite stissig sist och jaa idag var hon det inte =) Inte att fundera över bara kör. Hon skötte sig kanon. Första galoppen blev ju fel men sedan fattade hon galoppen Hahaha vad jag är rolig=D Känns som vi kommer närmre ett av våra små delmål =) Mätte henne i går förresten, inte för att jag trodde att hon var ponny men ändå! 154 cm - 1.5cm för brodd och sko blir 152.5cm! Ingen ponny här inte =O Men det är helt ok. Hon var 146cm när jag köpte henne! Måste vara all mat =)

Någon frivillig som vill reda ut Diggers päls??;) Laddning på hög nivå för det projektet. Suck

Är allt lite trötter nu så

Kram och go


sjukhagarnas konung

det är jag det =) Haha Tyckte det var kul när jag blev uppringd och samtalet började så - Ringer dig för du är sjukhagarnas konung =)  Men det gällde bara mina erfarenheter och inget annat, just nu iaf. Kan man hjälpa så ska man om det så bara är med erfarenhet och idéer. Nu håller vi tummen för att den hästen blir frisk också.

Gubben i lådan

Lämnat in mina stövlar som jag köpte för evigheter sedan. Det är ju så när man heter Petra att stövlar och byxor mm är sådant som passar till hälften bara! Hoppas nu "gubben i lådan" som ska fixa gör ett bra jobb. Men det tror jag nog. Lämnade också in mina gamla Cavallostövlar som ska fixas till så Vicky kan ha dom.

Pållan var inte alls med på noterna igår vid ridningen. Det var spänt och stressat och det vete gudarna varför! Attityd eller jobbigt i musklerna ? ja det får jag ju inte veta men lite tråkigt när det blir så. Gick bra tillslut men när det småftjafsas större delen så kan det bli roligare...

Slökväll blev det igår sedan och slödag ska det bli i dag med Fikakompisen Åsa =) som är nästa anhalt. Så nu dusch och hundrastning sen iväg.

 Hörs sen


=)



Ricky och Vicky =D




=)

I kväll får jag äta godis efter Tacosen med gott samvete. Har rört något så förjordat på mig i dag så det nästan fanns risk för att jag skull gå av mig nåt hekto! Och det vore ju katastrof, så lite godis i kistan är nog bra =)

Har tränat utan systeryster idag och då går ju inte munnen, så kroppen fick ta lite stryk ist, sedan har jag traskat med Digger och sedan har jag ridit Ricky. Duktiga jag =)
Sitter och slöar nu efter maten och önskar att kroppen kunde flyga in i duschen och sedan ita soffläge framför TVn och godiset!

Det är min jobbhelg nu så då är jag ganska osocial gentemot familjen för det är knappt tid finns till det. Så i morgon börjar jag jobba kl 10 och ska hinna med pållan innan det med. Sedan jobbar jag 24 timmar. Hemma ca 10.15 på sön och ska hinna med pållan (igen;)) och kl 15 ska jag gratta gamla pappa i Oskarshamn och kl 19 ska jag jobba igen! Hemma igen mån morgon 8.30! Låter som jag ska hinna med pållan före familjen!! Men jaa lite så är vårat liv =S Tur gubben är van hihi.

Idag var min så annars sura pålla allt annat än sur. Hon va så äckligt kär i båda "grabbarna" i stallet så hon visste inte till sig!  Sur och sur är hon väl inte men hon vill vara ifred i sin box! Attan ta grannen om han kikar in då smäller det i väggen! Lika illa om hon själv kikar in till grannen så sparkar hon med! =O Men i dag för första gången visade hon brunst så riktigt som det bara går! Hon har inte brunstat riktigt sedan vi köpte henne så det är väl ett tecken på att hennes kropp mår gott =) Jag funderade lite på hur hon skulle vara att rida då! Ston kan ju verkligen vara hemska då. Men hon gick kanon =)



Kväller =)


vilken dag

Skulle ju hämta hjälmen innan jobbet så Digger fick följa med utan bandage för jag tänkte att det var färdigblödet då! Vad jag sket mig då. Blödde som bara den när han kom efter att varit och skött sin lilla mage. Klockan är kvart över 12 när jag ringer vet och undrar om jag ska komma in i morgon med honom. Du skulle vart här i går om pulpan är framme! sa dom =O Skämdes gjorde jag och började stamma om att jag ska jobba nu och min bil ska på verkstad och det här blir inte bra =( Ringer er senare sa jag tillslut. In och på med nytt bandage och iväg till jobbet. Phuu
Bilen fick lite omsorg medan jag jobbade. Jobbade på att komma upp ur ett dike som vi lyckades glida ner i efter att blivit smått prejade av en något större bil! Så här såg det ut!



Fick dras upp av en stor hjullastare!



Sedan vidare tillbaka till jobbet och med en Volvo med fläkt i (några tusen fattigare) var det dags att bege sig till veterinären. Hade lite tur (lite mindre än tusen) och vet tyckte vi skulle låta klon vara om den ej blev inflamerad så läker det bäst så. Det var bara översta lagret som försvunnt och blottat pulpan. En liten spricka va det också men vi hoppas det läker. =)

Lite sleten och hungrig kom jag hem och grämde mig över trots allt lite onödiga pengar som gick. Vad ser jag då på bänken! Hahaha Ihaa kanon =)=)=)=)=)=)



Bra slut på dagen =)

Bilder


Stackars Digger har spräckt en klo. Oj oj vad det blödde och inte är jag så duktig att jag har en sådan Stopp-penna vad den nu heter! Såg ut som värsta blodbadet i huset när han kom in efter att rasat runt ute i snön. Va nog mycket smältsnö också som blodet spred sig i. Usch och blä va det =(
Det började blöda varje gång han var ute i snön så i morse var det nytt bandage på när det var stalldags. Fast ett grönt  =)


Sitter jag mitt ivägen kan de ju inte glömma mig hemma!




Var en fin morgon innan det gråa kom.

Haft morgonen i stallet med allt vad det innebär och kopplar nu av en stund inna det är dags för jobb. Ska försöka rida en liten sväng i kväll efter jobbet. Jag har ju ändå fodringen så upp ska jag ju ändå.

Idag hade varit en bra dag att haft detta flexschema som kommunen vill ha igång. Gubben är på möte ikväll och jag jobbar och Vicky har voltige i Oskarshamn! Systeryster jobbar och kära mamma var tyvärr upptagen vilket också gamla pappa var men kunde köra hem henne =) Bra. Tur då att Gubbens möte är i O-hamn så han kör dit Vicky sen får hon klara sig själv. Tur de går, men som sagt hade ju varit smidigt att inte jobbat =) Och kom ju givetvis på NU att jag glömde ta hem hjälmen till henne från stallet! Åhh... Duktiga jag. Det är inget kul att köra bil utan fläkt! Blir liksom lite dimmigt! Nu blir det en extra tur iaf Grr... Bilen ska in på verkstad medan jag jobbar. Sedan har jag fläkt =)

Kram och go

=)

Ricky fattade båda galopperna i dag =D Ber om vänster först annars är hon så inne på den som är lättast. Första blev kors men rätt fram, ingen affär av det. Sedan fattade hon pefekt utan studs både vänster och höger. Hon orkar inte behålla galoppen i form så det blir bara ca 10 språng  sedan avsktning så vi slutar med flaggan i topp. Hon fick ta två språng på 25cm och oj vad glad hon blev. Kul kul.

Dagens rapport =)

tänkvärt

Respekt för individen och inte utsidan är tänkvärda ord. Man är snabb att dömma från det man ser och hur många gånger får man inte ändra en uppfattning som man snabbt gjort.  Ibland ska man nog fundera över sin moral och etik...Ett exempel är Susan Boyle. Jag ryser varje gång jag hör den damen sjunga, för mitt öga säger nåt helt annat! Skäms! Så irriterad att jag missade dokumentären  går =(

Det får mig att tänka på hur jag bör tänka om folk! Alla har rätt att behandlas med respekt!

tit tit tut

Det snöar igen, undra hur länge denna vinter ska hålla på? Fortfarande kluven ang denna snöiga vinter. Kan ju inte låta bli att tycka det faktiskt är ljusare och det gör mig lite gladare och lite,lite piggare än vinter utan snö. Det är bra, och för var dag som går kommer vi närmre våren vare sig vi tror det eller inte =)

 Hörde Talgoxen kvittra idag ( tror de va det en talgoxe) tit tit tu eller vad den nu säger. För mig är det vårkänning att höra den. Blir så glad av den fast jag har nog fått det om bakfoten för det är inte vår nu! Men tit tit tuta mer lilla pippi =) Blir så barnsligt glad och den får mig att tänka på  min uppväxt när snön smält och allt grus kommit fram på framsidan av hyreshuset vi bodde i. Lukten av vår och känslan av hur kul vi hade när vi hoppade "gummi"(twist) och då förmodligen utan att veta det då lyssnade på tit tit tu =)

Detta var innan min hästkarriär tog fart pga all allergi. För sedan kom bara hästrelaterade vårminnen  så som att all smuts på asfalterad stallplan kom fram och skulle sopas, leriga hästar och gödselhögen som började frodas och lukta betydligt mer än på vintern!

Har promenixat med Digger i snön på morgonen och tyckte att fötterna åkte mer bakåt än framåt i snön! Men ångan kom upp och ingen möjlighet att frysa iaf =) Har varit lit trött på honom ett tag nu för när det har varit ledigt från skola och jobb så har han blivit bortskämd med att inte behöva vara själv så mycket. Det visa han genom att hämta saker från bänkar så som i går, en Via-refil som han burit till sin bädd och givetvis fått hål på! Tror ni han låg i bädden? Nä nä bara flytande tvättmedel! Kul Digger. Grrr... Ska sätta el-tråd på bänkarna!  Nä, men det är irriterande. Typ som denna gång på fotot! det skulle tvättas så då äar det väl ok tyckte han.



Har motionerat lite i hop med systeryster i dag också duktiga oss. Vem vet tillslut kanske resten av kroppen rör sig mer än munnen =) Haha

I går så ville inte min Volvos fläkt vara med mer =( Helt död. När vi kika närmre på det så visade fläktremmen också att den bara ville dö! Den spretade duktigt och hotade med att gå av! Hmm, in till verkstaden och fixa remmen och i mån ska de fixa fläkten. Suck pengar var är ni! Skruttbilen måste hålla till besiktningen i maj och då ska de bara vara lite att fixa sen ska den säljas. Så är planen men den som lever får se.

 Så jag ska snart ta fläktlösa volvon och åka till pållen. Vicky red igår, barbacka! Just som jag står och säjer till Maja att skönt att Ricky aldrig bockar med ryttare så kommer de två i en sådan bockserie så jag höll på att baxna! Kan säga att ungen fick hålla i sig! Min tur att rida idag och vi ska inte bocka!

Kram och go

No hål

Varför tar vissa i hand och hälsar med en helt slapp och likgiltig hand! Det är så äckligt! Är det så likgiltigt, så är det faktiskt bättre att bara säga hej utan handslag! Ska man, ska det vara ordentligt!

Tandläkaren har det varit i dag. Inga hål =D Duktiga jag.

Tidsoptimisten Petra Har nu slagit ner röven och dricker te och käkar ostmacka. Phuu det var lite tajt ett tag. Tänkte att jag skulle ha en hemmakväll så stallet innan tandis. Lite slö morgon först bara sedan vart det stallet med glad hund. En skogstur på Pigg pålla. Spänd och stissig så inte förren slutet så fick hon sin efterlängtade galopp. Först fin galopp sedan en ponnytokgalopp i slutet =) Travade loss sista biten hem i lång, låg, lös och ledig form =)Kan säga att när brodden var ur och pålle ute och middagen serverad så var klockan 12.58! Då satte jag mig i bilen! Tandis! När? 13.30!! Bara att gasa! Hem, in med hunden, in i duschen, ut ur duschen, torka håret, lite svart på fransarna sedan ut i bilen! Gissa när jag landade i väntrummet? 13.27!!

När tandsköterskan knappade fram mig på datorn så sa hon - oj, här står det minus tio kr! Haha jag hade avrundat på räkningen via nätet. Rundat ner till närmsta hundratal =) Det kanske skulle vara nåt! Borde bli lite pengar i slutänden om jag avrundade alla räkningar neråt. ;)




=D

Kvällen i går var mycket lyckad. Överraskningen var total haha stackars våran Stjärna =) Hon blev nog nöjd över kvällen och det var nog alla som var där med. Goa vänner =)

Tagit en mycket lugn dag hemma och städat i maklig takt. Stallet efter det. Marktjänsten var min och Vicky red. Det är himla gott att se hur bra det funkar mellan Ricky och henne =) Härligt, tänk det satt långt inne men nu ser det bara ljust ut. Är så sugen på att komma igång ordentligt men som sagt lika bra att utnyttja snön som muskelstärkande och vara glad för det, för mitt projekt som önskas får nog vänta ett tag till. Men snart så...




Dunk dunk

Vaknade med ont i huvudet i dag med =( Dagen blir ju liksom inte såå kul då. Lite medikament och massa kaffe och en lugn dag så brukar det lugna sig. Så också i dag =) Men fick allt låta vicky rida i dag annars hade det inte gett med sig. Ska ju iväg i kväll på lite lagom med galej så då är det bra om huvudet är med =)

Dusch och fix nu så hörs vi =)

Jaha

Lagom kallt i morse -15! Bara man flänger runt i stallet så håller man sig varm iof =) Fodring och utsläpp var på schemat i morse efter att barna blivit iväg körda till skolan. I dag fick Digger följa med igen. Jag har bestämt att räven med sin skabb fick gå och dö... för allas bästa eller nåt. Glad hund var det i alla fall =) Hem med hunden efter ca två timmar i stallet så han fick lite värme och jag med. Frukost blev det också innan det var dags att hämta halm! så upp till stallet igen! Jag tror jag frös sönder skallen!



Längtar till det ser ut så här ute =)


Sedan blev mitt järnfrys till huvudvärk! Suck...  Inget som vill bita på det i dag. Inte ens dubbel Treo och soffläge =(

Fågelmaten var slut, ingen framförhållning från Sebbe där inte. Nä NU är det slut! Suck... Finns bara i Mönsterås. Vad gör man inte för djuren Grrr. Huvudet blev ju knappast bättre av det! Direkt till Apoteket och köpte massor medicin till skallen sedan in med pållar som redan kommit in =) Tack=) Sedan in som en zombi till affären så det blir nåt ätbart till kvällen. Revben mums

Gubben hade samma tanke! Han hade också köpt hem revben! Haha så nu kan vi äta revben till vi spyr haha



Digger och Vicky gosar =)


Ikväll är det Lets Dance... Ja det kanske blir det om huvet e me. Fodra först sedan ett glas vin tror jag minsann också!

Kram och go

Snö eller snö ...

Jag är kluven alltså va! Ena stunden tycker man att det är mysigt och fint med all snö och det är ju mysigt att rida i snön men det är ju så förbenat kallt och inte kul att skotta heller! Hiss o diss på en gång!

Har kört spån i min Volvo idag. Det får rum sex st spånbalar utan större problem, provat idag =) bra med Volvo.

Ridit en skogstur på Ricky med Nina och Sammy. Helt ok, det var ju det där med att det faktiskt är mysigt ;) Stackars Ricky frös så hon skakade i dag när jag tog in henne. Fick bli fleecetäcke och ländtäcke på vid ridturen. Det är inte bra för hennes muskler att bli spända när hon går och fryser. Fick bli ett nytt täcke som känns tjockare än det hon haft nu. Hoppas det inte skaver på bogen nu! Haft ett sådant innan men en storlek mindre som skavde.  Går nog bra, de rör sig ju inte så mycket nu heller så hoppas vi slipper skav.

Fick min obligatoriska räkning på Trypyovit idag och blev lite full i skratt. När jag beställde sist frågade jag om de inte hade mellandagsrea! Haha På räkningen fick jag 100kr i jul rea!!! Hahaha Lite kul tyckte jag =D

Ska ut i snön igen straxt och hämta Vicky på Lövö där hon varit sedan tisdags.

kram o go

Tycer det räcker nu

Med snö alltså! Bort nu!

Nu e de kväller

Sitter och slötittar på Anna Skipper på TV efter en tidig morgon på jobbet och en ridtur på den bästa pållen ;) som skötte sig kanon idag.

I går gick det också ganska bra och jag erbjöd lite galopp som är bristvara nu i istiden. Skulle låtit bli det (kunde räknat ut det med ändan) Det var enbart hopp och studs i henne och jag tänkte (dumt nog) att jag bara åker med och väntar till hon landar i sin galopp! Vilket inte inföll alls!

Så är det ibland mer Rickyvirrpanna och det resulterar alltid i stressmage dagen efter! =( Bajsat ner hela svansen =(  och dåligt samvete av mig som inte slutade i tid. Tvätta svans i istid! Kul eller nåt! Men som sagt idag var hon min duktiga pålla fast det bara var trav. Inte illa för en som faktiskt varken tordes trava eller galoppera när hon kom till mig=)

Ska se om inte någon i huset kan tänka sig att laga lite gott ätbart till mig så kanske jag får ha soffläge, eller inte...


Vårat lilla vardagsrum i ett så ovanligt tillfälle som "städat"=)

Ang tigern så har vi lite sjuk humor i familjen men den matchar faktiskt min tavla som jag målat =) Den hänger bakom julgranen=) Lite Afrika eller nåt...



För Zebran bor också rummet =)


Kram och go


Brr Jä..a snöröjare

Då har jag sovit i långkallingar och tröja och sockar i natt! Jo då elementet är på men jag frös! När man väl somnat varm o go så kommer snöplpgen som försökte få med sig asfalten hela tiden i minst en halvtimma. Grrr Får de inte gå kurs innan! Kan väl inte hålla folket vakna halva nätterna med sitt skrap!

Bra start på dagen...

Bärbar brevlåda



Japp ni ser rätt! Fult men praktiskt=) Tröttnade förra senvintern när de plogat upp en jättevall framför postlådan för 100de gången! Eller det var nog så att när de grävde och höll på med cyckelbanan så bjöd Eon/kommunen på iden till denna skapelse. Det tar emot att tacka dem så det gör jag inte. Men då satte de upp en brevlåda åt alla för postbilen inte ville hoppa vallgrav! Såå när de tog bort sin och när vallen kom så fixade vi en egen bärbar brevlåda =) Bara att lyfta fram ur vallen och ställa den där jag orkat skotta =) Kanon=)

Vattenpalatset var det i dag med systeryster och Vicky och Malin. Ungdomarna badar och åker kana och Jenny och jag pratade och pratade. Bubblade en gång också =)

Stallet och red pållan på ängen. Snön föll som bara den...blä... inte så där mysigt utan hårt och svinkallt. Tycker det räcker nu faktiskt Himla svårt att hålla igång hästen så som jag vill nu i detta väder. Men våren kommer, det vet jag =) Ser fram emot denna vår, borde hända lite med Ricky då när förutsättningar finns och jag hoppas att vicky och jag kan komma igång med träningar. Har ett projekt som jag hoppas går i lås framöver också som underlättar.



Så här hade Digger smygit upp sig i husses säng i morse när husse åkt till jobbet och matte sover som en stock =)

Snart jobb natt undrar vem som invaderar min säng då =O

dagen i dag

I dag kom Marita och jag på när vi för länge sedan skulle handla saker åt våran brukare... hahahaha alltså världsbäst va vi =) 

Vi var rörande överens om att vi skulle handla på leksaksaffären uppe på Baronen i Kalmar. Mm på vägen dit kom vi på att vi skulle fika lite först och sedan handla. För vi var också rörande överens om att vi skulle fika nere på Baronen?! Sagt och gjort vi parkerade och gick och fikade. När vi fikat, pratat och suttit en bra stund så kikade vi oss omkring och skulle läsa oss till vad leksaksaffären hette som vi skulle handla i för det skulle ju stå på rekvisitionen!

Ni skulle ha sett våra miner när vi sakta inser att vi faktiskt sitter på Giraffen och fikar!!! Där finns ingen leksaksaffär på någon övervåning!!! Hahaha vi skrattade så vi tjöt både då och idag=)=) Att vi inte kom på det förren kaffe och allt va slut Haha Oj vad vi hade kul =)

En halvtimmas ridtur på Ricky har jag också hunnit med i dag. Kl 19.30 efter 10,5 timmar på jobbet vill jag egentligen bara hem men känner att pållan måste röra på sig. Men man kan ju köra tattarstuket och rida i hagen med utetäcket på =P  Hon är så superkänslig så det är roligt att rida henne barbacka. Om jag så lite som minilite blir i obalans så händer det grejor, och fort går det i sidled då. Kan bli lite halkigt att hålla sig kvar men bra för min sits och pållan är helt tillfreds också utan sadel. Det är bra variation.




=)

Japp en tur i skogen blev det påbyltad som bara den. Men hade nog inte behövt oroa mig för mycket ang Rickys tillbakafall för hon var helt ok att rida =) åtminstonde det lilla som gick att rida. Lite trav mitt i skogen där inte bilarna har varit blev det. Hon kändes fin fin.

Sedan mer ellr mindre direkt...Jaja jag skulle ju inte stressa, men...direkt till vattenpalatset med Vicky och bubblade både i poolen och genom munnen sista timmen innan det stängde=) Se...det var väl en bra start av antistress på 2010 =)

Har några elendiga stressprickar som envisas att inte försvinna men jag jobbar på det =) Lovat bort mig till VP på tis igen och när man är där finns inget annat att göra än att koppla av. Hästen hinns med ändå och disken får någon anna ta ;)

By so long =)


Tangentfryys

Det skyller mina fingrar på för alla stavfel som begåtts och kommer att begås =P


-13!

Japp -13 grader är det ute i dag. Det är kallt. brrr...Har redan varit ca två timmar i stallet. Jag tycker det är så skönt att strosa där uppe i lugn och ro på morgonen. Det svåra är att kliva ur sängen. Jag är fruktansvärt morgontrött och taskigt morgonhumör har jag också. Vill ha det tyst omkring mig en bra stund. Det är ju lite svårt med gubbe, två tonåringar, hund och fyra nymfparakiter som alla har en hel del att säga just på morgonen! Hamstern är tyst som en mus ;) 

Så när jag väl är uppe i stallet själv ( är inte altid utan hund och Vicky) Njuter jag. Inte är radion på och skrålar utan bara pållarna och jag. Det tuggas och kivas lite om vem som aka få komma ut först till det väntande höt. Byta täcken, läga ut hö och man ska välta ur vattenkaren som är igenomfrusna! Fylla nytt vatten som ju tyvärr också går åt fast det är kallt om fingrar och tår ;) När de sen är ute så är det ju lika bra att fixa allt till min pålla. Mat,hö,vatten och mockning. Sedan skall det återställas och sopas runtomkring och i stallet så hustomten mår väl =)

Nu sitter jag med en kopp varm kaffe och tinar långsamt upp. Så där så det först sticker i kinderna sedan känner man hur kalla benen är... Kaffe gör susen.

Grabbarana skötte sig i natt. Tror jag hörde dem runt tre-tiden så jag smsa "upp" och fick ett jaja tillbaka=) Vicky sover rum i rum med grabbarna men hon har nog inte störts för hon sover än.

Nu när det kommit lite snö över all is är det förädiskt att kliva på snön för det kan rätt som det är dyka upp is! Och aldrig är den väl så hal som just då när man inte vet om den. Dessa  ryck som blir i kroppen kan inte vara bra. Tänkte att jag beslutar mig för att det är lättatre med fyra ben och brodd i, för nu måste pållan igång. Jag blir tokig på att se hur hennes beteende kryper tillbaka till det det varit när hon står för länge. Huvudkasten är där! Tror det är värre när det är kallt och hon får ofrivillig vila. Tror musklerna liksom kryper i hop ;) Inte bra. Så nu måste det ut och skrittas för det går ju inte mer för att andas in denna kyla och anstränga sig kan inte vara bra. Så jag ska ha koll på termometern och när den kryper upp lite,lite ska det på med HHlångkalsonger, byxor och termobyxor och allt jag bara hittar. Haha måste iof kunna röra mig men värst är trots allt fingrarna! Vantar med värme slingor i ska finnas! det har jag hört. Varför, varför har inte jag sådana...

Men solen skiner och det gillas

2010

Nytt år och nya tag.

Ja det är väl som för alla andra att man funderar över året som gått och vad som hänt och förundras över hur nära det känns att vissa saker har hänt och hur länge sedan det känns att andra saker har hänt! Hur det roliga faktiskt väger upp det tråkiga som har hänt, vilket är turligt! Själv kan jag tycka mitt år kantades av tråkigheter som iof körde igång allhelgonahelgen innan så mitt dryga år får jag väl säga... Fia försvann ur mitt liv, men är alltid med mig ändå. Gamla farmor orkade inte mer<3, två goa kaniner som levt färdigt.... Men det är trots allt naturliga bortgångar av ålder och fast det är sorgligt finns en naturlig balans till att det är så livet är. En väns gamla häst vandrade också vidare men den sorgen hann inte lägga sig förren hennes pappa gick bort. Det känns bara orättvist! Tänker på dem...Och om jag då ska fokusera på det roliga som hänt. Ja det är konstigt att det ska vara svårare! Men eftersom jag styr mycket med hästen så är det en positiv sak att det inte är något större fel på henne och att allt kämpande har givit resultat. Och att familjen mår bra och mina nära och kära mår gott. Känns lite banalt att inte ha mer att räkna upp som roligt, men det innebär nog att jag trotts allt har haft ett ganska vanligt och bra år! Jaa, så sumerar jag mitt år som gått =)



Fia världens finaste <3

Undrar om man får sova ostört i natt? Sebbe har lan ihop med en kompis. Det vet man ju hur det går till. Två sega grabbar med ögon röda av trötthet men de är inte trötta! Men man lever bara en gång och lov är det inte på heltid heller så det är bara att bjuda till. Är rätt härligt med ungdomar i huset=)

Ska försöka komma på födelsedagspresenter till ett helt hie också. Systeryster har ju prickat in hela familjen på två veckor! 24/1 malin,25/1 martin, 29/1 jenny och 5/2 mats. Sedan fyller pappa 10/1. Phuu min fantasi och min ekonomi sätts på prov!

Jaa och Digger hittade en krok i taket som suttit i flera år, det har hängt en ljuskrona i den, som han aldrig sett innan. Han satt helt paralyserad och hade näsan i vädret och morrade åt kroken! kan ju tro att alla nyårssmällar om han va med ute och tittade på satte sig i huvudet på han ;) Tokig hund!

Ja vi får väl se vad Januari bär med sig!? Håller tummarna för en bra månad. Om man tar en i taget så känns målet för att ha det gott ganska uppnåeligt =)

Kram och go


RSS 2.0