=)

Bilder säger mer än tusen ord

<3








jäsp...

Fick sova en timma längre i morse men kroppen kopplade inte riktigt det. Men men vintertid blev det iaf Brr vad kallt det lät...

Dags för tiden med att tända doftljus och sitta under filten och tända brasan =)

Om man hinner vill säga! Ibland så far jag bara fram och tillbaka så det inte är någon ide att tända ljus! För glömma dem vill jag ju inte =/ men när stunden väl är där så njuter jag :)

I går överföll vi IKEA Sebbe, Åsa och jag. Stackars Sebbe med oss två som ska klämma och känna ;) hörde några suckar då och då. Men eftersom han är en mycket sansad och artig grabb så sa han inte mycke <3

Vi köpte en byrå och två hyllor och gardinstänger och gardiner till Sebbe. Kommer bli så fint! Och det kommer bli så skönt när Elvis kan komma ut så han slutar skrika på oss. Han är aningen missnöjd över att rummet ej har varit flygbart på ett tag=/

Jag hittade också en hylla till hallen som jag letat efter i många år =) Så fin. Det bara stod Petra på den. Den är hemma hos mig nu ;) Sedan får den nog bo i sin kartong ett tag för det är ej klart i hallen för jobb där nu! Men det var utförsäljning! Då måste man ta chansen! Ska bara förklara det för gubben sen också =/ Hi hi han blir gaalen på mina påhitt!

En snabbvisit i Modehuset också och köpte en goskofta som jag såg för en månad sedan och bara gillade på stört =) blev fint till kvällen med stalltjejorna =)

Stalltjejor =D Vi 40+ som skötte ponnisar för 30år sedan hade 15års jubileum på att träffas och umgås så här =)

Vickan ringde igår och var såå nöjd över lägret=) Hon bara sprudlade så jag hade svårt att hänga med på allt hon ville berätta.
Hon hade ridit på fm och maria hade stått och hoppat och skrikit braa braa =P Och galoppen medförde inga direkta jordfräs-spår på banan ;) Vickan var överlycklig.
Em hade de hoppat. Så nu skulle hon göra dessa hoppövningar varannan dag fick jag ett mess om =)

Ska bli kul att se sista passet nu i em. Och framför allt se på tid och längd vad detta givit. Den svåra biten blir hur vi ska lägga upp träningarna! Vi kan ju inte slåss om Maria!

Frukost nu innan bilen styr mot Sinnerstad

<3


Lilla Sinnerstad Ridcenter

Ja då har jag lämnat Vicky och Ricky på träningslägret.

Vi kom iväg redan kl 15, fick bara ta en liten runda med häst och transport hem till mig då vägbeskrivningen låg kvar hemma!

Jag som inte gillar detta med långa körningar med häst bakom fixade detta med bravur =D En liten felkörning som resulterade i att backa i en 90graders sväng. Men backa är jag en hejjare på =)

Fick traggla svengelska det första av allt när vi kom fram! Är alltså riktigt dålig på att snacka engelska! Men Marias man tog emot oss så bara att svamla svengelska och se glad ut =P Gillar honom då han gillade pållan =)Kanske han säger till alla men det låtsas jag inte om =)

Vickan och pållan på väg in i ridhuset.



Maria talade om för ryttaren innan (som i övrigt var en gammal kompis sen ORKs tid) att -om du tycker att den här (Ricky) hästen är galen så är det bara 20% av vad hon har varit =P Hi sen skulle hon säga till sin pappa att titta på den gråe =)



Första passet gick riktigt bra. Så stolt över dem båda <3



Stallet. Många höpåsar att dyka i =P



Finaste Ricky <3



Transporten förvandlad till sadelkammare, omklädningrum och foderkammare =)



Tack Åsa för sällskapet =)

Kram och go


Snart...

Snart bär det iväg =)
Ska bli skoj att åka dit, till Lilla Sinnersatd Ridcenter, och i alla fall få kika på första träningen.
Önskvärt hade vart om jag varit en lite loppa som kunde gömma sig och kikat hela helgen ;) Men det är föräldrafritt läger =o

Jag har curlat massor idag! =o Jaa men ibland så måste man. Har packat allt i transporten och i bilen som ska med. Utom Vickan egna grejor, de får hon ta nu när hon dimper hem från skolan. Hästen har jag ryktat, smörjt hovar på och tvättat svansen. Det är bara att ta på transportskydd och täcke och lasta =D

Jag är alltså utan hästansvar över helgen! Kan säga att det har nog aldrig hänt att min häst ej är hemma, men jag! men semester heter det,  tuggar kanske naglar sen =/

Hörs sen
 =D


Phuu...

Äntligen kväller =/

Sitter och jäspar nu  när båda ungdomarna lagt sig och hunden är ute på sista kissrundan.

Har stimmat runt lite idag med möte, hästen, teater (jobb), bolaget! Oskarshamn och hem igen för att packa åt Vicky och Ricky och tvättat vojlockar och täcken och putsat allt läder, så nu luktar det rent stall i mitt vardagsrum =P

Pållan blev longerad i dag. Det var vad tiden räckte till men hon jobbar på fint i det och galopperar avslappnat så det är bara nyttigt.

Hälsade på i nya =) Haha nya för mig, bolaget idag. En flaska vin ska få bekanta sig med mig på lördag. Jag hoppas tipset faller mig i smaken ;)

Nu vet jag ju vart jag ska iaf på lördag =) Skulle dit en sväng idag och som vanligt med min optimistiska syn på vägbeskrivningar så var jag och knackade på fel dörr. Tyckte verkligen inte jag kände igen mannen som öppnade och han tänkte helt klart detsamma!

Undra om jag hittar till Lilla Sinnerstad i mån! =O

Har lite runt omkring mig som inte känns 100 utan lite så där irriterande som nöter och fräter på sinnet...Men... Livet är för kort att reta upp sig och ödsla energi på saker och ting som ändå blir vad det blir. Och annars är det bara till att träna mig på att vara tydlig i mina åsikter så har jag iaf haft möjlighet att påverka. Och sedan ska jag lee =) Blir mycket roligare då =)

Jag ska drömma också =) mår jag också bra av ;)

Hejsvejs 


jobb jobb

Ja, jobb har det vart i dag från morgon till kväll. Direkt från jobb till stallet och pussa på bästa pållan. Sedan är det bara att bita i det sura med att ha häst. Att mocka och fixa efter en 10,5 timmars jobbdag är väl inte direkt lockande. Men som alltid bara jag kommer dit så innfinner sig lugnet och go-känslan.

I morgon ska jag och pållan ta en sväng i skogen, för sedan blir det tuffa dagar fre - sön med ett pass på fre och två pass på lör och sön.
 Hua =)
Jag tänkte jag skulle boka massage till Ricky efter lägret. Kanske ska be henne ta Vickan också ;)



Måste bara berätta att lille Digger är smart som få ;)
Igår bad jag honom söka efter "blå" (favvoleksaken) Han sökte som bara den i alla rum, Kom och tittade på mig med ögon som sa - var? var? Nere vid sängen sa jag då. Och Digger vände och travade ner för trappan och in i sovrummet och kom upp med "blå"!
=D



Kram och go


dagen

Fantomen bor också i mitt hus =) och har gjort i tio år! Så tom jag trillar dit ibland.



Syster och Åsa har varit här idag och pimplat tee och capuchino och snurrat om diverse viktiga och oviktiga ting =) gillas =)

En riktig slödag blev det. Det är precis vad jag behöver ibland.

Maria-träning var det i kväll. Hon frågade direkt vad Freddy sagt om Ricky och sedan gick vi igenom hur det funkat sedan sist.
 Och Ricky var fin fin i travarbetet =) Vi började med höger galoppen i dag och den gick super! Kunde sitta och rida i galoppen och korta henne några steg då och då till riktigt samlat arbetstempo. Mycket galopp blev det och sedan var Ricky lite trött =/ Mycke spänninger som släpper så det är inte konstigt. Men blir svårt att rida  då, hon surnar =/
Maria fick ta en långpisk och stå i mitten så drivet kom därifrån. Blir inget bråk mellan pållan och mig då när hon tvärsurnar. Tog vänstergaloppen i en rasande fart men efter ett tag kunde jag samla ihop henne några steg och släppa fram henne igen, ett par ggr.
Travade loss henne lång låg på lång tygel.
=D
Beröm från Maria värmer.
Hennes pappa som varit med några ggr frågar bara om den lilla gråe som var så tokig, Maria svarar att hon blir bara mindre och mindre tokig;P Haha Pållan sätter spår <3

Här är vid provridningen för tre år sedan. Lilla pållan =)



Börjar förbereda lite i huvudet inför Victorias och Rickys äventyr =)
Kul kul

Svejs so long


Sol =)

och på skritt-tur i skogen på bästa Ricky, det är avkoppling. Efter att trängts i duschen Digger och jag var det skönt att komma ut med pållan.






Hmm...

En hel dag att slösa bort på ingenting = ledig dag. Eller en hel dag att ta tag i allt det där som aldrig blir gjort...
 Det som aldrig blir gjort är typ bada och kamma hund! Om jag över huvudtaget ska ha ha en till hund så ska det vara en"nakenhund", eller ok då! lite päls kan den ha.
Det hänger över mig detta samvete över min lurviga hund som jag faktisk älskar fast jag inte gillar pålsvården på honom.



Sitter med kaffet i högsta hugg nu och laddar mig =)

Har tagit pållan till ridhuset både lör och sön enbart för att det faktisk är tvunget att få bort ridhusskräck genom att vara i just ridhus!
 Gick ju lite häftigt till på träningen för Vickan sist så jag har jobbat på lugnet men också krävt lite mer i travarbetet. Måste ju vidare också. Galoppen funkar fortfarande bättre hemma än i "huset" men den finns =)



Idag blir det skritt för pållan så hon hinner smälta allt, för i mån är det Maria-träning =)
Sedan på fredag är det dags för Vickan och Rickan att bege sig till Maria på träningsläger=)

Och jag ska ha en hästledig helg med god mat och dricka i goda vännerslag i Oskarshamn på lördagkvällen. Kan behövas.
 Undra om vinet eller bilen vinner!



Allhelgonahelgen smyger på och Fia smyger in i tankarna <3


Åhh så kom den då...

Snön! Aldeles för tidigt enligt mig!

En som har en konstig relation med snö är Ricky!

Första vintern för tre år sedan när första snön kom så reagerade Ricky som så att hon slängde sig ner och rullade sig innan jag ens hade stängt grinden! Reste sig och la sig igen efter tre meter och en gång till sedan skuttade hon runt som en toka! Så fortsatte hon i ett par veckor på morgnarna!

Vintrarnas första snöveckor har sett likadana ut =) Och inget undantag i år fjärde vintern=P
Varningen för Rickys bakben får påvisas varje gång snön kommer för hon bara exploderar och hon skruvar sig i luften så hon har noll koll =/



Så här fint var det i dag  =)


Det var träningsdags för Vickan och Rickan idag. Blev lite spänt med galoppen med den fanns men i en sjuhelsikes fart! =/

Hon höll på att slå i frambenen i denna förbenade sargkant som är där sargdörrarna ska vara! Kan väl säga att det vore katastrof! Såg benbrottet i ögonvrån...
Får se hur det blir med träningarna hädanefter... de får hålla sig på övre volten...



Svejs


Måla måla...

Ja, jag har målat hela Sebbes rum nu i dag =) Blir fint. Han har valt en ljusgrå färg och med det vita runt fönstren så blir det fin fint.

 Sebbe hjälpte mig att limma upp väven i förrgår, den sista vården limmade vi i gårkväll efter kalaset ca 21.30! Allt för att jag skulle måla ett varv i dag. Fick hjälp av Vickan i förrgår också med att skrapa element och måla det och fönstren. Måla element är ett riktigt skitgöra! Har sådana gamla vattenelement med tusen vrår som man inte kommer åt med penseln... Hoppas på att hinna ett till varv på det och fönstren innan jobbet.

Har välförtjänt frukost paus nu kl 13.30. Börjar jobba kl 16! Men har varit hos pållan redan hon får en fridag =)

Hon var ju hos Freddy igår =)
 Svårt att sammanfatta vad han sa för han pratar ju mer än mig när han kommer igång ;) Men det jobb som jag lagt ner har lönat sig =)
 Var där i April sist så det är ett tag sedan han såg henne. Hon har fyllt ut fint i triangeln på halsen, och vid manken och även musklat sig fint och jämt som helhet. Bakknäna har kommit till rätta så nu spårar hon, lite slapp i skålana än så bara att fortsätta jobba tväror. En frisk pålla =D
 Hade en liten spänning i vänster länd som givit diagonalspänning till höger sadelläge. Ska kolla upp sadlarna men det bör ej vara dem. Så lite så det räknades knappt =)

Ang samling i galopp och mot hinder behöver jag ej fundera på eftersom hon är byggd samlad... bara tänka "korta lite". Och att hon hoppar högt men ej lågt vete gudarna =/ Ska träna galppbommar 3meters (Målet 2,5) innan hinder. Då höjd hon hoppar och smyga in småhinder i galoppbommarna sen =) Sitter nog i huvudet efter att haft ont i knän och kropp.

Ska ej glömma att rida i välvd låg form! Mycket att komma i håg att träna på! Ska lägga energi på att få henne att töja ut steget så hennes steg kommer fram. Fick massa ridövningar att träna på...Skriver dom här för då minns jag =) Skulle rida en oval tolvmeters med slutor på rakorna, och galopp i lättsits också på tolvmeters då ryggen får tänjas och välvas fritt. Träna på att hon själv ska samla sig genom att utnyttja sargväggen, Rakt fram i galopp och invänta hennes reaktion och då visa hö el vä, hon kommer då till naturlig samling.

Fick så mycket beröm så jag har knappt landat än ;) Vill inte landa heller så jag lullar lite till i berömmet :)

Bästa är att ingen ny tid behövdes. Han finns ju att tillgå om problem kommer som tur är.


ohh noo!

Idag var dagen min mobil valde att ploppa i tapetlimshinken =O
Den höll på att försvinna under ytan och jag hann precis få tag i den innan den försvann. Gissa om det var lim överallt på och i den =/

Kan tillägga att för att vara jag och att de var min mobil, så behöll jag lugnet mycket bra! Tandpetare och tops fick jobba hårt för att få den att överleva. Kom lim i högtalaren =( Hör någorlunda när volymen är på högsta. Jaja det är bara en mobil =/

Tapetlim ja! jag fick ett totalt vansinnigt ryck att fixa Sebbes rum. Jag trodde nog jag kunde trolla...Varför är det alltid mer jobb än vad man tror!

Men heja heja, Sebbe och jag jobbar på, till och med att Vickan och gubben har skakat på huvudena och hjälp till =)

Fick erkänna mig besegrad mot tiden och hur mycket det blev att göra. I min tro att kunna ha kalas för Sebbe på måndag kväll. Hmm... Tur jag har min mamma. Sebbe ringde och sa att jag vänt till så vi kommer aldrig kunna ha folk här på måndag! Tack mammsen för vi får va hos er <3

Så med andra ord lever vi i kaos nu!

Fixat hagarna i stallet i dag. Höjt tråden inför snön. Vickan fixade allt med Ricky själv =) Red också, och var så jättenöjd. Härligt att se =)

I går när jag red var klart det goaste passet jag känt på henne. Helt lugn och samspelt med mig. Ska bli så spännande att se vad det verkligen kan bli av henne när vi kan jobba på det normala. Nu kommer det jag väntat på och det jag såg då för tre år sedan när jag provred henne.
Det har varit en resa <3
Tror det blir ett avslut hos Freddy nu på måndag. Har honom att tacka för att vi är där vi är i dag. spännande att höra vad han har att säga. 

Imån måsta jag in till Kalmar och köpa mer tapetväv och målarfärg =) 
Jag vet vad jag ska göra! =)

Kram och go


Tjoho

Fint väder gör allt lite lättare nu =) Det är så fint med alla färger och när solen skiner och löven faller så ler jag =)

Har varit en sväng i ridhuset med Ricky och hon gick kanon. Hon har fattat galoppen ;) med att inte rusa in i fattningen. Men ist vill hon ha lite friare form och det är ju helt ok att utgå ifrån. Tror den mesta ridhus-stressen har lagt sig. Så skönt.

Sebbe och jag har rums-makeover på gång denna vecka. Phuu vad saker man hittar och vad mycket som bara är att kasta. Men om vi får som vi vill så är rummet tipp topp när vi är klara =P

Någon som vill bada min hund? Och sedan kamma honom?

Godis =D


Foton =)

Vilket ekipage <3 =)
I går när Vickan och Rickan hoppade.







Denna shettis vände sig något förnärmad bort efter misstaget att komma travande och gnägga mot Digger =D Haha Den insåg sitt mistag och lunkade iväg.



Finast skolkortet på Sebbe <3





Klippning blev det av Ricky idag =) Syns knappt, men en täckesklippning blev det.

Longerade pållan idag och mitt i allt gick linspännet sönder! Ricky travade på på volten och duktig som hon är så lyssnade honn på rösten när linan låg på backen! Phuu... Inget staket på banan ju! Hade kunnat sluta tokigt...

Fotboll Sverige Holland. Ligger efter nu =( Hoppas det vänder.

Svejs

Trött

Svidig i ögonen av trötthet. Jäsp...

Har tagit vara på solen idag :)
Åsa och jag med hundar har lufsat en promenad och bara njöt i solen. En kopp kaffe och go-prat innan pållarna ville ha lunch och vi fortsatte att gotta oss i solen på en bänk vid stallet. Så sköönt :)
Lite marktjänst där sedan hem för att äta lite och sedan åkte Vickan och pålle och jag upp till ridhuset. Vic ville hoppa så så blev det.
Är lite trött på Rickys stoppande på små hinder så jag la upp 75cm och sa - Styr på i galopp när du känner för det. Men håll i dig! Åh hej vad det gick =O Pållan fixade detta galant! I lite för snabbt tempo men Vic kunde ändå kontrollera det. De hoppade 85cm =D
Svårt att säga vem som var lyckligast Ricky eller Vicky ;)

Landade med en kopp capuchino innan det var dags för jobb.


Brr

Idag var det till att skrapa rutorna på bilen när jag skulle iväg och släppa ut pållar :O

Insåg också att jag måste leta fram vantar och mössa. Köpa tjocka ridvantar och stallvantar också för fingrarna sa nej tack till mockningen med kall grep! Brr...

Men solen skiner och det är +poäng =D

Idag kan vara dagen då klippmaskinen åker fram, Har ej bestämt mig, men troligen. Har bestämt mig (tror jag) för en täckesklippnig på Ricky. Hon ska ju vara varm om rumpan så jag sparar päls där. Tycker täckes-säsonen är aldeles för lång men det funkar inte riktigt med en svettig häst som ska ut i hagen igen efter ridningen. Men en solig dag som idag kan jag ta av täcket med gott samvete om hon har rumppäls kvar ;)

Undar om Åsa vill ta en liten hundpromenad i solen? Digger är helt utan medicin from igår så håll tummar nu att han ej börjar halta.









kram och go


Hjälp

mig att namnge bloggen =) Jag menar Petraca, hallå =) Vad symboliserar mitt skrivande här? Det blir ju ganska mycket häst men inte tillräckligt för att vara en hästblogg. Men ett roligt och possitivt namn som indikerar mot häst! Inte lätt! Förslag?...



Idag galopperade jag Ricky i skogen. Härligt väder, solen sken =) Hon galopperade även idag utan hopp och studs. Lite fort då och då men vad gör det =D

Bilden är från igår då Vic red. Kul att det funkar för henne också.

Hade en riktig go-stund i Kalmar med Sebbe och Vickan igår. McD blev det också :) Fattigare vart jag med :/

Just nu sitter jag och försöker peppa mig till att ta tag i husbestyren. Borde byta gardiner och få upp lite belysning.
 Borde också bada hunden för att sedan kamma honom.

Nästan så gardinerna vinner...Lite musik på och sedan i gång...

Tagen!

Japp nu är råttan död =( Tvunget men fy så trist när de där ögonen stirrar på mig! Laddar en gång till, kan ju vara fler...

Bilen behövdes inte bara städas, den skrek också efter motorolja! Åhh att den inte bara har självförsörjning på sådant! och kylarvatten! Säger bara det, var försvinner det? Ang oljan så nådde stickan oljan med en millimeter! Illa =O Men nu har Jag fixat =D Bra bra
 Nu behövs bara en ny klädsel och en tvätt så är den som ny ;)

Idag har jag sovit, sovit och sovit mmmm så skönt. Har lovat in mig till Kalmar med ungdomarna, de har diverse ärenden.

Städning på ridbanan är det idag också men ibland får jag inte ihop det bara! Sebbe måste in i dag inte i mån. Till och med att de drar i mig på jobbet i dag men nu går sonen före!...

x wwwwwwwR Ojj =D Det var Tjoffsan (hamstern) som trampade runt på tangentbordet hi hi

Klagan...
Har räknat ut att på 6 veckor är jag på jobbet 224,41 timma. En heltid är 222 timmar! Jag är anställd på 88.07%!
 Låter det ok? Bara frågar va?
  Jag har valt att jobba runt 80% för att orka med mitt liv. Vad hände? Valde jag fel? Valde jag att jobba över 100% och få lön för ca 80%? Nää tror inte det=/
Måste till en ändring för orken finns ej... Hjälper inte att trivas på jobbet om man känner sig utnyttjad av systemet! Hmm
Upp till kamp! om jag orkar =/

Man ska vara rädd om sitt jobb! Men vem är rädd om mig???


=)

Tänk vad massage kan göra =) Hon är duktig Therese.
 Pållan har ju vilat sedan massage och vacc och jobb. Men hon har vilat sig i form =) eller kanske inte för hon var rätt rund om magen i dag ;)
 Skämt å sido så var hon riktigt fin uppe i ridhuset i dag. Fattade sina galopper utan ett enda stim. Bara ramla in i dem. Lite fort ännu men helt ok. Och fin i travarbetet. Stelheten var borta i höger varv =) Hon klev heller inte under sig när jag spännde gjorden =) Tack Therese! =)

Har mycket funderingar och irritation och frustration över vissa saker som har med jobbet att göra, och det stjäl energi =( Undra vad jag ska jobba med när jag blir lite större...Det får iaf vara slut på att ge mer än jag får snart, för det är inte värt det.

Om jag vann många miljoner....vad gjorde jag då? Hmm... Jaa, det var ju det där med pengar...

Räddade förresten en groda i dag =)

Lovat Sebbe en Kalmar-tur på lördag. Inte var dag man får den förfrågan ;) Han har givetvis ett mål, men ändå =) <3 Fått finaste skolkortet på honom i dag. Kul när det syns att han trivs med det han gör.

Kram och go =)


Regn...

Så där ja... Hagar klara! Jag blev dyngsur! Men glada pållar =)

Hemma och fyllt magen och torkat lite innan det är dags att rida...

En helt onödig uppdatering =P


ZZZZZ

Fortfarande trött! Det riktigt svider i ögonen och har gjort hela dagen. Blivit lite extra jobb i dag, men så är det ibland och då fick jag i hop det jag fick gå hem i förrgår när Vic skulle till Lasarettet.


Pållan måste igång igen efter massage och vaccination. Ska bli spännande att känna på henne efter massagen =)

I morgon är jag ledig och ska försöka att bara ta stall och hund och hem och mig. Har fodringar och ska bygga hage så alla pållar kan gå ute =) förmodligen också i regn! Men så får det bli =/

Ork int mer. Natti <3


övertrött

Ja, jag är övertrött just nu. Så trött så jag blir så där skrattledsen! Någon som känner igen sig? Kommer inte ens ihåg vad ungdomarna och jag snurrade om så det blev skrattgråt! jo, det var Sebbes saker till datorn som han skulle försöka få mig att förstå!!! Hallå! Tur de är vana... de bara kramas och ler och skakar på huvudet. Kram till er <3

Jag kan ju sova på mina lediga dagar men det känns knasigt att ligga kvar när de är uppe och det känns bra att ha setts innan de ger sig iväg. Sova kan jag göra någon annan dag.

I dag ska jag ta en välbehövlig fika med Åsa och sedan ska pållan joggas lite och Lasarettet ska vi till Vickan och jag!
 Hon vaknade med ont i ögat i lördags så i går fick vi en tid på ögon i Kalmar. Ett sår på hornhinnan var det! Droppar till ögat och tillbaka i em. Doktorn tittade strängt på mig och frågade om inte Vic är för ung för att ha linser! Dålig förälder...hann jag tänka innan jag la det hos optikern! Optikerns fel isf =/ Men ett sår får man ej av linsen så tji fick doktorn ;)



Lite MCD efter det och en snabbsväng i Baronen hann vi med. Jag köper kläder till mig som Vic sedan provar och säger - amen du kan köpa den och ha den din garderob men jag kan ju låna den! Suck ;)

Tror minsann att min fruktansvärt ostädade bil har fått höstinneboende! Bra att ej ha dammmat instrumenbrädan så jag kunde avslöja de små avtrycken..Grr. Ett röj där också står på listan. Så onödigt och ändå så tvunget! Slöseri med tid...

Nacken har faktiskt blivit bättre men känns lite än. Massageen har inte kommit närmre än till hästen!

Pållan har fått massage en andra gång och fått vaccination och stekrampsvacc.
 Hon är tyvärr lös i sin mage igen =( Jag ska försöka kurera henne med fil och jäst. Vet ju ej om det beror på stressen som varit sista månanden i ridningen eller om det är att jag gått över till hösilage.
Tråkigt om det är hösilaget=( Jag får ta en sak i taget sen får vi se. Hon är ej påverkad i övrigt men inget kul att tvätta svans och mellan de söta skinkorna var dag. Sedan kan det ju inte vara skönt i magen heller =O



Sol idag =D Gillas



slödag

Sovmorgon... säger bara det =) mmm

Tittar just nu på fälttävlan i Kentucky, de är tuffa ryttare och hästar! Vilka vurpor =O Jag är en riktig fegis vad det gäller dessa fasta hinder. Men spånnande att titta på.
 Men gillar dressyrens kür bättre. Säger bara Totilas och Fuego =D Ahh vilka hästar...

Själv red jag pållan barbacka idag för att skona magmusklerna från gjorden. Hon var duktig och lyhörd. Inga stora hjälper för att hon skulle galoppera. Fin galopp i vänstern och lite jobbigare i högern men fixade ett par fattningar i varje.
 Det är en speciel känsla att sitta och rida henne barbacka då hon är så känslig för klämmande känklar! Underskänkeln bara hänger och dinglar och jag rider med säte och överskänkel. Måste hålla tungan rätt i mun så det ej blir någon obalans för då vete gudarna =/ men nyttigt att hitta balansen på detta sätt. Än så länge har jag suttit kvar =o

På tal om trilla av så är jag så förskonad så jag är skiträdd för det! Jag är övertygad om att jag bryter varenda ben i kroppen om jag trillar! 
 Sist var vid en test att sitta barbacka på Mullah (arabhingsten) 1993! Minns hur ont det gjorde. Sedan minns jag en omkullridning på Sölvgråen (fjordhingst) under en terängtävling kan ha varit 1986! Sedan var det några avsittningar på ponnytiden. Nujja, en liten skitponny som kastade av mig efter varje hinder ett tag, men skam den som ger sig ;) kom hem med en guldmedalj på tävling tillslut =) Ponnyn Katja lyckades också en gång men i övrigt....minns jag ej. Detta var alltså tidigt -80 tal. Kanske har förträngt =/

Har varit väldigt nära en gång på Ricky. Då hon lufthoppade ock kastade sig åt vänster, jag tappade höger stigbygel i hoppet och for höger. Låste hälen mot bakvalvet och högg manen och kunde plocka gräs med den andra handen! Hävde mig upp i sadeln igen. Vad jag hade ont sedan av den gymnastiska övningen!

Klängapa har jag varit hela mitt liv =) Kanske är en bra grej att vara ;)

Nyfiken är jag på nytillskottet =) får kika i mån innan jobbet. Efter jobb är det massage av pållan igen =)

Kram och go


?

Oktober! Vad hände med sommaren? Jag har inte hunnit med... Och om det nu ska vara höst så var är solen? Älskar hösten när det är sol och alla färger lyser upp världen =) men nu är det bara grått, grått, grått...

Men tillvaron är inte grå som tur är =) Kan inte säga vad det är som gör det för allt är som vanligt att inget hinns med och allt borde göras! Men jag mår bra =) Kan ha smittats =) och tror det smittar i sin tur...

Jobb idag ända till kvällen men det är ok det med. Har fixat pållan hejat på ungdomarna och ätit frukost och druckit cappucino. Bra start. Och när jag landar ikväll finns mat och gott och en go och gla familj. Kan jag hoppas iaf, för det är mycket tonårshormoner hemma just nu!

Nu har magen lugnat sig lite efter transportkörat i stormen. Det är bra. Blir galen på sådant onödigt, men jag körde båda dagarna =) Duktiga jag. Hoppas verkligen jag har vädergudarna med mig när Vickan och Rickan ska till Maria! Håll tumme för det =)

Nä he slutsvamlat, jobbet väntar


RSS 2.0