Test =/

Ja jag är inte så haj på detta men ett tappert försök resulterade i en länk =D

Skulle ju inte vara en länk men det kanske jag kommer på en annan gång hur jag får upp filmen direkt ;)

Iaf en snutt från Maria falk-träningen sista gången =)

http://www.youtube.com/watch?v=6EXCWJszSNk



Mors dag

började med en välbehövlig sovmorgon =) Kaffe, filt ute på altan i solen och ett fint kort från mina ungdomar. <3

Stallet i lugn och ro efter det. I dag skulle pållan få träna på att trava bommar och ta några skutt på ett minilitet ca 30cm kryss. Bommar på marken ska hoppas tycker pållan! Det krävs minutiös ridning om hon ska trava över och inte kasta sig över! Det blev ett galenpanne hopp över bommarna =O men i övrigt gick det bra.
 Hinder är konstiga saker tycker pållan... Om hon ska hoppa bommar vad ska hon då göra med hinder! Jaa hon vet inte... =/ Alltså kryper hon ihop innan hindret och stoppar upp farten till skritt sedan fullkomligen kastar hon sig över och efter rusar hon glad som bara en Ricky kan!?
Hmm löshoppning kan kanske hjälpa till, får se vad planen blir.
 Galopp efter i båda varv bara för att... vänster blev katastrof ( var i hagen som ej blir tillräckligt inramad för henne) men efter hopp och studs så hittade hon rätt =) höger fixade hon galant =)

Dagen fortsatte med att jag åkte till båten där gubben styrde till god mat och kaffe. Satt och njöt av bryggsglingen i solen ett par timmar innan det var kväll och hem dags.



Kram och go


Tode

Idag har jag haft fullt upp med att inte jäspa bort förmiddagen. Kl 04 är inte tid som passar mig att väckas på! Suttit med datorn och Ridsport och kaffe och alla dessa jäspningar ett bra tag på fm.

Hävde i mig en Berocca den nya sorten och hoppades att den skulle få fart på mig. Det tog någon timma men sen kände jag mig piggare! Fast det hade kanske att göra med att jag åkte till stallet och gjorde nytta =)

En tur till ridhuset idag blev det. Red igenom LC:1 ett par ggr och traven är ju inga problem direkt lite värre med att rida rakt fram ur övergångarna! Sedan var det ju det där med galoppen ja... Alldeles för lite galopp i programmet för att Ricky ska hinna landa i vänstern idag! Hmm vet en som förmodligen sätter kaffet i halsen vid synen av den galoppen! Högern satt som en smäck i dag=) frångick programmet och galopperade fyrkanten i höger utan att byta =) Gutt!=) Hon blir starkare och starkare så hon orkar mer i galoppen.
 Tränar henne på att lasta sig själv också =) Idag gick hon in själv =) Okej då.. Vicky stod där inne med en morot=)men jag kunde släppa henne på lemmen =) Det kommer att gå kanon om någon vecka. Hoppas jag =/

Lille Digger haltar lite mystiskt på höger fram =( Han har gjort det i några veckor men det är så diffust så det är inget som folk i övrigt ser. Funderar på om det är denna Erlischia som satt klorna i honom igen? Det är ju några år sedan som han faktiskt hade det högsta som gick att mäta av Erlischia Tror det heter nåt annant nu =/ Då satte sig hältan i höger armbågsled. Får nog kolla med ett blodprov så det inte blommar upp igen. Suck... ja alltid är det nåt!

Hemglass reklamen på TVn får Digger att skälla och gå igång som en tok =) Varför? Jo, för några år sedan började glassbilen stanna utanför vårat hus =) Barnen som då var svältfödda på hemglass fick full fart vare sig jag var hemma eller inte och rotade fram egna pengar för att kunna köpa glass. Detta framkallade att när glassbilen tutar så ska man fara runt som en tok och skälla. Haha nu har barnen slutat stimma runt men hunden fortsätter som om det vore en dörrklocka! Detta gäller då även när det är på TV! Men han är rätt charmig när han far upp och skäller och rusar runt och sen upp i fönstret för att bli besviken på att det inte är någon glassbil utanför =P

Hemmagjord potatismos stod på matsedeln idag. Jag brukar ta elvispen och vispa fluffigt. Mumsigt. Idag skulle jag göra precis som jag brukar. Jag satte ner visparna i potatisen och mjölken och ber samtidigt Vicky sätta i kontakten. IHHHA potatis över halva köket! Någon har vart emot hastighetsknappen i lådan! Den stod på högsta flös! Vad! Jo, potatis överallt! Tur man kan skratta åt elendet =)

Mätt och go nu så

Kram och go

Tryptovit

Nej tack =)

Ja nu kör jag utan tryptovit! Håll tummarna för att det funkar =D


Idag

Ja dagen blev massage av pållan och trevlig pratstund. Sedan sa kroppen ifrån så det blev varm vetekudde och sömn under filten i soffan:) sedan var det staden med familjen vilket alltid är lika roligt! Ha ha vi är väl mer eller mindre roade så det krävs sin familj att klara det;) missade polisen på väg till jobbet. Phuu jag höll mig säkert lite över i farten! Kram och go

Aj =/

Efter gårdagen känns det som min kropp och knopp ör något överansträngd =/

På bilden - en ny kammad och badad Digger står och torkar sig i vinden =)



Efter att ha suttit på golvet, böjd över en tovig hund som ligger plant på sidan och kammat i ca 1,5 timma så skriker min nacke AJJJ. Att jag sedan klippte klor och badade Digger också gör inte saken bättre =(

Bara detta med att bada en hund som är 68cm hög säkert 120cm lång och 46kg i en duschhörna som är 90cm åt alla håll! Plus att jag själv är med där inne! Det är en kul syn för alla utom mig =/ Men Digger springer själmant in i duschen när det är dags =)



Ansningen av denna gräsmatta var ej heller att leka med!  Duktiga jag =P

Fick se denna annons i tidningen idag! Ska man skratta eller gråta!



Lite frukost nu sedan är det massage av Ricky.

Får se vad dagen erbjuder =)


glömde...

säga att jag pratade med Bonde söker Fru-Åsa på ATG =P

Oviktigt vetande Hahahah =P

En solig dag som denna....



tillbringas mo/fm i Jacobi-villan framför datorerna! Skön avkoppling som det heter på 2000-talet =) Min vrå är i köket, där trivs jag.



Sebbes vrå är hans rum =)



Vickys vrå är den gemensamma datorhörnan =)


Att solen skiner hjälps inte när barnen blivit till ungdomar och jag själv också blivit en ungdom ;) och huset är fullt med elektriska prylar! Jaa det är andra tider nu... Måste erkänna att jag också behöver en datatidsgräns! Men lek med dator är tillåtet en stund till innan allvaret tar vid.


Idag åker systeryster med kompisar till Kreta. Hoppas du får en härlig vecka =) Det är du värd! Är allt lite avis ;)

Imorse stod jag vid köksfönstret och tittade ut på gräsmattan som måste slås! Försöker intala mig att Gubbens ord -Det är så fint med alla blommor, håller ett tag till!
 Ser då en grå katt som ligger hopkurad i gräset. Hmm den ligger helt stilla. Kan den vara skadad? Eller är det en katt? Kan det vara något annat djur som ligger skadat i min trädgård! Knackade lite på fönstret för att få en reaktion där ute. Men näe, den måste vara nära döden!
 Säger till Digger att stanna inne så han inte tar detta stackars skadade "vaddetnuär" djur och ruskar om det!
 Smyger ut och blir lite häpen! Djuret är en åsna! Haha jaa en åsna! Hur sjutton kan jag få det till nåt annat! Lite småskrattande går jag in till köksfönstret igen och tittar med nya ögon på det skadade djuret...jo men visst är det Diggers åsna =/ Nu kan jag inte ens förstå att det såg ut som en katt! Hjärnan spelar oss spratt ibland =D
 På tal om Digger bara måste han kammas!!! Någon frivillig??? Jag ger er någon timma till...Kan det vara skadligt för hunden att kammas en solig dag? Jaa, kanske...lika skadligt som för mig att klippa gräset en solig dag =)




Vicky och Ricky i galopp =D Härlig bild tycker jag



De poserar lite efter en lyckad ridtur <3

En liten gämförelse. Bilden ovan väger pållan 436,6kg och bilden under väger hon 458kg!
Det syns faktiskt=D



Får hoppas hon klarar sig utan denna (bilden under) utstyrsel i sommar. Men nöden har ingen lag. Sticker vikten iväg så åker den fram =( Inte bra för överrörliga leder med övervikt...Måste intala mig detta för jag tycker det är hemskt =(


I morgon ska pållan få efterlängtad massage =)

Får se vad dagen erbjuder efter Jacobi-villans datorstund ;)

Kram och go


sommar hallååå

Blir lite galen på vädret, kan tro att sommaren har tagit semester!

Trodde jag skulle hinna ut i skogen med Ricky på fm då solen faktiskt var framme. Men jag hann väl bara upp så kom regnet! Regn, sol, regn, sol så höll det på, så jag åkte hem =(

Slöade hemma tills det var dags att åka till ATG och kolla tänderna på pållan.

 Hon har ju haft en tand på var sida i nerkäken som tryckts in lite och då ej slipats naturligt. Vilket resulterade i att dessa tänder blev vassa och nötte på tungan och de andra blev vassa och nötte i kinderna =( Hon var riktigt inflamerad när vi hittade detta och hade ont hela tiden. För att då inte tala om när hon skulle ha bett i munnen. Fixat detta i omgångar och nu var det dags att göra en koll så det ej blir fel igen.

Sist vi var där var ju när ATG inte kunde göra mer ang hennes "hältor" och jag hade vänt mig till Freddy, så lite frågande var allt Vet Lena. Frågan kom tillslut - hur ofta rider du henne nu? Kändes skönt att svara att hon rids fullt och det finns tre gångarter =) Lena tyckte också att hon fått en annan överlinje och mer hals =) Lena undrade om det inte finns guldstjärnor till sådana hästägare som jag som orkar kämpa för en häst som jag gjort =) Ahhh vad det värmde =) Jag låtsas att jag fick en guldstjärna =P Lenas ord att hon blev glad att höra att det gick bra för hon alltid gillat min hästs personlighet och rörelser värmde också. Löjligt stolt hästägare var jag idag =D

Att det sedan bara var lite på höger sida att raspa och det gick att göra utan lugnande är ju inte fel det heller.

Vägde pållan också. 436,6 kg =D i september -09 vägde hon 457kg! som mest i juli -09 vägde hon 459kg! Bantat 22,4 kg =D det ni!

En ridtur på en normal Ricky mellan regnskurarna blev det när vi kom hem.

Vad ska jag skriva om när pållan blir mer och mer normal!!!??? Haha det tar vi då, det är lång väg kvar =)

Tack alla som stöttar mig i arbetet med Ricky <3

Kram och go


Träning

Åska, åska, åska =( har det varit i dag. Attan vad det small =O

Maria träning var det i dag. Jag är så impad av denna människa som går innanför skallen på både mig och pållan! Jag vet inte vad hon gör men på dessa två och en halv vecka har vi blivit ett nytt ekipage =)

Idag fick jag en bra framridning ute på banan där pållan fixade trav stadigt och även galopp helt ok så jag red in med bra känsla till Maria. Rak i ryggen och stolt som en fura Hahaha oj ( Berghagens låt om farfar som dansar är en historia för sig <3 )

 Men rak i ryggen var jag, så gott jag kunde iaf. Inga huvudkast =)(på hästen alltså) galopp stundtals i form och mycket lugnare och bättre än sist. Tränade samlad trav och skritt ett steg i taget i form tuggandes utan att dra ner huvudet. Maria betonade pållans steg som hon får fram emellanåt =) Vi var så nöjda allihop efteråt. Tack Madde för kort och filmer, och tänk att Åsa fick en tår i ögat <3 då har man gjort framsteg =D

Jag kan tyvärr inte konsten att lägga in film här men några bilder ska jag ge =)





<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Angående Berghagens låt om farfar som tog av sig sin kavaj och dansade, så är det ett utlämnande jag gör nu! Kan inte säga varför men jag kan inte höra den utan att börja gråta! Helt sjukt men så är det =/ Finns en till sådan låt, en gammal, Den lilla vita duvan heter den. Så nu är det sagt! Phu pinsamt men jag har lätt till tårar på både gott och ont.

Kram och go


=)

Lördagen gick i stallets tecken. Mocka hagar var det dags för. Ett helt ok skitjobb när man har goa stallkompisar =) Solen stekte och vi njöt bland skiten =P

 Lät också pållarna beta i fållan genom att sätta i hop trådarna. Jo men hej och hå sa Ricky grääs!!! två tuggor sedan bara måste hon rejsa runt som bara hon kan! Och får med sig de andra så det blev ett himla ståhej. tokhästen sprang av sig en sko =( Så typiskt! Kan ju inte komma treskoad till träningen på måndag. Tur Tommy är snäll =) Måndag morgon kommer en ny sko på plats. får rida på mjukt underlag i helgen.

Fick ordning på vår efterlängtade spolspilta också. Det blir så mycket lättare när slangen hänger där den ska och vattnet rinner ner i brunnen. Ricky som inte är rädd för något var rädd för gallret till golvbrunnen =O De hade nog inga sådana i Holland ;) Men hon var duktig ändå fast hon inte stod på gallret.


Jaa ridningen skulle ju skett i ridhuset i helgen som träning innan Maria-träningen. Men med den värmen så fick det bli hemma på grusbanan. Och Ricky bara fungerade! I galoppen med! Helt klockrent =D Tur jag hade en Madde som såg, så jag vet att jag ej inbillade mig =) Vad lätt det känns när de funkar. Tänkte att jag pressar lite till och red in i vår hage som vi också har som ridbana. Här brukar de vara alldeles för stor yta eller nåt som stör pållan ialla fall, så det brukar vara hopp och studs och stress. Men hon fixade det med igår =) hon fick också äran att ta ett skutt i glädjeyran =P

Även ikväll red jag en normal ridning på min häst =) Hoppas vi kan visa lite av det i ridhuset för Maria i mån =/



Trött av värme och jobb så skulle gräsmattan ansas! Fyy vad tungt det va, och mygg som in i bomben! Tur bensinen tog slut så jag avslutade det och har inte kommit igång igen =/ Men tror ej gräset rymmer! så det hinns med om inte förr så senare =) förmodligen bryr sig andra mer än vi som bor här ;) Sååå bara kom in och klipp gott folk =P

Idag har jag sett frihetsdressyr med Tobbe Larsson =) Blir himla imponerad av att hästen Nicke kommer på komando osv men hade velat se lite mer =( Blev mycket imponerad av showen innan Tobbe som bestod av höjdhoppning. En liten B-ponny som hoppade 130cm som en liten katt! Häftigt =D

Tobbe och Nicke =)


Digger sökte skugga idag =) Lite trångt i busken haha

Nehe ny dag i mån och kväller eller till och med natter nu =)

kram och go


Trött

Vaknade av åskan alldeles för tidigt i morse:( jag gillar verkligen inte åska på nätterna! Dagen är ganska ok men natten borde det va förbjudet att åska. Något mer som borde va förbjudet är getingar. Gillar dem inte! Slutgnällt för ikväll nu:) Jobbdygn så blir inget mer skrivet i dag. Inte ens några tankar orkas med. Det är tyst i huset nu så dags för mig att knoppa:) Kram och go

Sommardag



Morgonkaffe i söt mugg =)



Ricky fångad i en av alla sina fina poser =) Tror hon talar om att flugskrällena har vaknat till liv.

Idag blev det en ponnytok skogstur i sommarvärmen =) Ponnytok = tokgalopp med lite allvar ;) Lite frustrerande att pållan bara måste hoppa i varje steg ganska länge innan poletten trillar ner att helt vanlig galopp räcker!!! Var så intensivt både igår och idag med hoppen så jag var tvungen att ta mantag och rida framåt i dessa hopp för att hålla mig kvar på hästen! När hon sedan har galopperat är hon super lösgjord som "Tuggad smörkola". Hmm jaja inte fundera för mycket.

Har minskat på Tryptoviten nu så den är nästintill borta nu och det kanske påverkar henne? Men då får det vara så!! Den ska bort inom någon vecka. Skulle vara intressant om Maria satt på henne nästa träning, funkar pållan då så är det bara att träna =/ Funkar hon inte så är det också bara att träna haha

I tisdags pratade jag med ATG om att de skulle skriva ut avmaskning till B-målas apotek. I onsdags var jag där för att hämta det. Näe det finns inget till dig här sa apoteksmänniskan! Ringde ATG igen och de skulle ringa igen. I dag var jag där igen och de svarar igen att det inget finns!? Ringde ATG igen! Slutade med att vet och apoteksmänniska fick prata med varandra! Äntligen fick jag mitt avmasningsmedel. =P

Idag var det stora klippardagen för mig och barna. Hua vad pengar det blev =( Fick sådant puder i huvudet också! Helt jätteäckligt! Knäppt att behöva åka från frissan hem och tvätta håret =/

Vilken underbar dag det har varit. kan bli någon dag till sedan sa TV-vädret att det blir kallt igen =(
Bäst att njuta så länge det varar =)

Kram och go


Dagen

Sovmorgon tackar jag för =) Skönt med stora barn som klarar sig själva på morgonen.

Kanske dags att få i mig lite frukost och inte bara kaffe innan det bär i väg till Kalmar för att hämta biljetter =)

Pållan ska få ta tag i sin fobi "ridhuset" Haha synd om henne =/ Men så är det! Kör min taktik. Lina-galopp= trygghet, Lina-galopp-i ridhus = ska bli tryggt, Lina-galopp-i ridhus - med ryttare = ska bli tryggt =) Heja mig eller nåt.

Tror jag skulle blivit psykolog ! Hästpsykolog =D Kan man bli det? Vet att det finns hundpsykolog så varför inte.

Jaja kram och go så länge


=)

Trött efter dygnet på jobbet och lite ont i halsen =/ inte bli sjuk nu! Sebbe har varit riktigt förkyld, hoppas det inte smittat av sig.

Hunden luktar surt =( Han käkade gräs och spydde upp det och lite till på frambenen i all päls och luktar nu inte mumma om man säger så! Måste badas! men inte ikväll...Jag stänger näsan :S En wonderbaum eller vad det nu heter sutte bra här haha

Jag ska på Tobbe Larssons frihetsdressyr-show =D Tack Camilla för bytet =) Ser jag mycket fram emot.

Ricky fick longera i galopp i ridhuset igår först utan ryttare sedan med mig på utan lina men med gummibandinspänning på, vips så är det lättare?! morot och lite skogsluff =) Muta ;) hihi

Tandkoll på ATG är inbokad, avmaskning finns på apoteket, massage bokad och träning på gång =)

Ska se på TVn nu om sommaren kommer snart! Hoppas hoppas Snälla snälla snälla  ;) Hahahahaha 

Kram och go





Halloj

Jahopp, vad har hänt här då? Jaa, Ullared har jag överlevt, attan så långt bort det låg! Men fick med mig lite kläder hem och ett fodrat regntäcke till pållan och lite annat smått och gott. Var en trevlig men lång dag med systeryster och våra flickor =)

Jobbade långpass dagen efter, 26 timmar! Hua, jag gillar mitt jobb och har ganska fritt men fy vad jag var trött när jag kom hem i går!

Satt som en trasa i fåtöljen och funderade på vad jag skulle orka med att göra? Konstaterade att det fanns bara ork till hästen och sedan hem till syrran och äta god mat och prata strunt =)

Pållan hade ju tyvärr fått stå i två dagar men så måste det kunna vara ibland. Hur som så tänkte jag att ridhuset var ett måste nu. Galoppen måste ju komma där med! Det blev fullkomligt kaos i skallen på pållan där uppe =( Trav ok men galopp, ikke sa nicke =( Nu var det iof ett hinder och en främmande häst där men ändå! Jaja ny plan att fundera på.

Idag har jag och Vic varit på Aledal på Öland och kikat på tre-års-visningen. Många fina hästar och en fantastisk anläggning! Jag kikade på johannas häst Wilda, så fin =)



Johanna och Wilda =)



Ricky var där med =) skoja bara =) Men visst är dom lika!





Med Öland i backspegeln satt vi i kö på bron! Det var krypfart över bron! Långhelg och alla skulle hem, men vi överlevde det med =)

Hem och rida pållan. Nya planen är att longera i galopp utan och med ryttare i ridhuset! Precis som vi gjorde hemma. Trygghet för Rickan tror jag på. Så blev det. Efter kaoset igår gick det galant på lina med vic på i dag =)

I mån ska jag dit igen och longera, ev att jag sitter upp, sedan blir det en skrittur i naturen där uppe så det inte bara förknippas med jobb =)



Tobbe Larsson passar på att besöka Udden, givetvis när jag jobbar! =( Ska se om jag lyckas ordna det med någon snäll jobbkompis ;) om det finns biljetter kvar vill säga.

Har nu fått en hemmagjord smothie av Vickan =) Smask och svejs


Rött = stopp

En dag i full fart. En tidig morgon i stallet och fixa, men hann inte rida då. Sedan till Gårö för att hälsa på Nettan och kika på hennes fina Gandalf =)  Hon bjöd på god sallad och vitlöksbröd mums =) Pinjenötter var det i salladen också. Jag som är nötallergisk! Nettan kom på det när det redan var försent. Men vi kollade hela hem-apoteket och kom fram till att vi hade så jag förmodligen skulle överleva =) Tänkte om jag svalde dem hela så blev det nog ingen större effekt. Lite kli i munnen blev det sedan men det lade ner sig på en timma så jag lever =)

Sedan till verkstaden med lille volvon. Bromsslangar vill man ha! De fick fixa den medan jag var på jobb-möte. Sagt och gjort men när jag körde hemmåt så började en röd lampa med ett ! i lysa!!! Fått inpräntat av gubben att är det så att en röd lampa lyser så stanna bilen! Jag fick ringa Lalle och fick snällt åka tillbaka. De hade missat att fylla upp bromsoljan! Lalle fixade och nu är det ingen röd lampa som lyser =) Hoppas stackars Nina som åkte med mig hann dit hon skulle =)

Hem och byta om och upp och rida var det sedan som gällde. Det är så häftigt att jag kan rida nästan normalt. Jag travarbetade i frisk tempo och glodde i alla fönster så sitsen skötte sig =) för det gör den inte så ofta. Kände mig som en tonåring som tittar på sig själv i alla skyltfönster och inte på det som är i skyltfönstren =) Helt normala galoppfattningar fixade vi flera gånger och faktiskt kunde jag samla upp henne lite =) =)=)=)

Sitter och såsar vid datorn nu, trött i ögonen redan. Klockan är bara halv sju! Men det gör inget för jag har tillstånd att sussa tidigt i kväll för jag ska åka kl 4 i månbitti till Ullared =) Haha jaa syrran, jag och våra flickor ska ha en tjejdag =) Tur det finns en hästavdelning =)

Kram och go

Foto-bevis =)



Vänster galopp



Höger galopp



Fin och lugn trav efter två galopper =)

Victoria med ett leende som tog slut vid öronen =D


Min pärla

En spärr har släppt =) Har Galopp på pållan nu =D Halvtokig men trots allt galopp =)

Tänk vad ett nytt tänk kan åstadkomma =)

Varit på hingstvisning i ruskvädret några bilder på några av snyggingarna.



Waldemar



Pauli



Diablo

Ja det finns fler hingstar där men ruskvädret sa till händerna att vara djupt ner i fickorna =/ 

Mina favoriter är Waldemar och Pauli och Jaguar ( tyvärr ingen bild )

Lagom frusen var det dags för min egen pålla. Som har galopperat i dag med =D Lullar runt på ett moln ett tag  =P

Nu har lille Digger hört ordet fodra så han står givakt för att inte bli missad =)
Kram och go


Träningen och besiktning

Jaa igår var det dags för första Maria Falk träningen. Tanken var att jag skulle ha Ricky framriden och skulle gjöra det ute. Med blåsten som var blev det inte lätt. Pållan gillar inte blåst. Till på köpet så fick "min kompis" cykelbanebyggaren för sig att han skulle sladda vägen med traktor och släpa just när jag ska rida fram. Han log och det gjorde jag med utåt sett! Det plus fjärilar i  magen, ingen bra kombination. Jag bara skrittade ist.

Första frågan jag fick var - Vad har du för mål med denna häst, vad vill du ha hjälp med?

-Öhh, mitt mål är att ha tre gångarter! Pinsamt =/

Men hoppla vad jag har galopperat nu =) Svårt att förklara hela passet men jag fick rida i friskt tempo i traven och om hon gick över i galopp så skulle jag bara rida på ännu mer frammåt! Hej och hå vad det gick! I en galopp som innehöll höger, vänster, kors, byten och lufthopp!  Hon sa att - jag ser att du inte är rädd så bara sitt och rid! Bry dig inte om vad hon styr med utan bara galoppera! Kan säga att jag trodde att vi skulle galoppera på sargen några gånger, men tillslut blev det rätt och ganska bra.

Jag skulle också ha en fast hand med mycket häst i handen, just nu behöver hon det. Det har jag sagt förr =) bekräftelse =) Små tips som att vinkla ytterhandled och lirka med den så försvann de mesta av huvudkasten! =D Och att lätta på inner med en klapp i rätt tillfälle så fick jag en ärlig framåt neråt bjudning =)

Min sits får jag väl tänka på dygnet runt om jag ska komma tillrätta med den. Räta upp mig ska jag, armbågen får inte lämna sidan när pållan drar, upp med blicken =p Det ska gå =)

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS


Min bil gick inte igenom besiktningen =( men det var inget stort så Lalle fick lite mer jobb på den. För broms-slangar är bra att ha!

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Snart blåser vi bort i detta väder. Tråk, tråk. Det bara viner i fönstren! Tacos nu, lite godis och soffläge =)

Kram och go


Kallt brrr...

Åhh vad dystert det är ute =( Fryser inne gör jag också =( Hungrig är jag, skulle vilja ha den servad =) Så där ni vet som på hotell fast hemma och lite mysigare. Tee,  rostat bröd, jouse, tända ljus och en brasa mmm. Får välan tyvärr ta tag i det aldeles själv,för här är bara jag hemma. Kaffet är redan uppslurpat =) så rostat bröd kan ja nog åstadkomma sen blir det nog bara en filt som värmer. Lata jag! Ja ja men idag vill jag vara lat iaf på fm =)

Mmm inte fel =)

Dagar som idag undrar jag varför jag skriver här? Jag gillar och har alltid gillat att skriva så jag har kommit fram till att jag gör det för min egen skull =) Kan ju hoppas att någon mer är med mig för annars kanske man skulle gå över till fotoalbum och  dagbok i pappersform =P Men det är för jobbigt Haha jaj är lite lat av naturen så det får bli här. Jag har kul iaf =D




Tänk att hon spårar nu med inner bak =) för ca 8 månader sedan satte hon inner bak ca 10-15cm utanför sitt spår för att balansera upp sig pga sina överrörliga knäleder. Har lite kvar i höger bak nu bara =)

Tänk att hon törs fatta galopp utan hopp och studs =) iof bara på grusvolten hemma.

Tänk att det finns en vänstergalopp =)

Tänk att det går att arbeta i traven nu =)

Tänk att jag får ta i höger öra nu =) lättare att tränsa då ;)

Tänk att det går att trava efter att ha galopperat. Det är bra =/

Jag skulle kunna fortsätta så här lääänge...

Måste bara påminna mig ibland om vilket jobb det varit och kommer att vara men att det går frammåt. Jag är säker på att lösningen finns och jag har inte bråttom =) Får bara lite prestationsångest ibland!

nähä nu är jag jättehungrig =P

Kram och go


Spöregn och hagel =/ typ!

Har varit en "ontihuvetdag" i dag fram till em kväll någon gång. Suck, det är lite surt för jag tappar fokus på det jag gör. Tur man har förstående medmänniskor =)

Jag har väntat ut regnet idag, tänkte att jag skulle slippa ta transporten till banan. Så ridning blev det precis innan kvällsfodringen i en stunds uppehåll. På grund av en snabb utryckning för lös pålle (vilket gick bra) så var min outfit jeans! Jag som var och köpte ny stass i går. Nya ridbyxor, ridstrumpor och en hjälm =D Fint som snus =) Men så blir det ibland så stövlar och jeans fick det bli.
Ricky tokan har börjat lägga huvudet lite på sned, hmm dags för gadd-koll. Men ridningen idag var oki så sätt att vi galopperade i vänster galopp i lugn och fin takt =) Resten var bara lull och trivsel  med tanke på att jag vill ha harmoni i henne inför träningen. Tror jag får ut mest av den då.

Efter att pållan funkat med Vicky på ryggen på lina så har jag avancerat till att först lina henne i galopp och sedan suttit upp själv och fortsatt på volten som om jag linade och vips så funkade det. Haha tokhäst. Det funkade så sett att jag inte använde säte eller ben utan bara rösten. Sedan det att det funkade är ju i mina och Rickys mått då att hon fattar galopp utan hopp och studs och sedan galopperar några steg och att jag bryter av innan hon flackar ur och tappar allt.

Idag linade jag inte innnan =) Bäst funkar det hemma på grusbanan. Sämre eller inte alls på gräs hemma eller uppe i ridhuset. Men så är Rickyvickyvirr =P Får lägga till hjälper när hon blir lite tryggare så löser vi problemet =)

Börjar få lite orofjärilar i magen för träningen. Är ju bara att va mig själv men nu är det ju så att pållan är verkligen inte som andra! Jaja det blir vad det blir.

Ska sova på min kudde i natt så huvudet kanske håller sig i upprätt läge i mån.

Natti


RSS 2.0