Ett tag sedan...

Tiden går fort, våren är här, längtar efter mer värme och sommar =) och den kommer, det vet jag =)

En fin fin blålila fot har jag =/



Det var länge sedan jag parkerade mig under en häst! Men nu ska jag väl klara mig från det ett tag. Sist var nog när Gamla Fia <3 sprang över mig bakifrån! haha jaa så det blev. Stort blåmärke blev det.

Nu är Freddy avklarad. Pållan har utvecklats åt rätt håll =) Nu spårar hon med båda bak, men slänger lite mer med höger bak nu! Förut var det vänster som var sämre. Har alltså stärkt vänster bak-knä något mer än höger, så bara att kämpa på lite mer med höger.

Han var mycket imponerad att jag jobbat upp hennes överlinje så bra trots att galoppen inte sitter. Känns så skönt att få bekräftelse att jag gjort rätt med pållan.

Jag har forsatt med galopp lite smått var dag. Hur detgår kan ju diskuteras men spännande är hon min pålla! Vete tusiken vad hon varit med om!

Jag har alltså satt upp ryttare på henne efter att först ha en stunds longering i alla gångarter. Ryttaren satt bara utan att påverka och jag longerade. Inga problem =)

Provade då att ta bort linan men stod kvar i mitten och använde mina komandon. Ryttaren bara satt men hade nu tygelkontakt och gummibandet kvar och red/åkte på volten runt mig. Och Ricky gör galoppfattningar i båda varven utan stim!!!!! Psyket säger jag bara. Spännande =)

Har gjort detta ett par ggr nu och det funkar. Har nu ett utgångsläge att jobba vidare från. kommer att bli så bra tillslut =)



Ricky går inte över linjen =) Duktig pålla <3



nu börjar nakenfisvädret =) Skönt för alla.

lille Digger vill inte följa med ner i källaren så ofta nu! Vad kan det bero på, hi. Ska väl berätta att jag tappade bort honom i mitt lilla hus! Ingen hund mötte mig när jag kom hem! Jag vrålade och sprang runt som en yr höna men helt tyst var det och ingen ryamatta någonstans =/

Hittade honom instängd i källaren efter en stund! Han hade lyckats ta sig in och dörren hade stängts! Han var så olycklig =( inte ett ljud sa han när jag stimmade där uppe! Han hade spekat upp många märken på insidan av dörren....Men nu ser jag honom =P



Frukost, stall, jobb står på listan denna valborgsmässoafton.

Kram och go

glitter och galopp

Har svampduttat köksväggarna med guldfärg idag=) Bottenfärgen är mörk cappucino och det glittrar fin fint =) till det en fondvägg i mörk engelsk röd. Vågat tycker nog de flesta men jag ser det färdiga framför mig och jag tror det blir bra =)  Bild får det bli senare när det är klart =) Familjen muttrar lite och jag ler nöjt =)

Blåsten har hållt i sig, tråk tycker jag. Fick ge upp ridningen i fredags för Ricky kan inte konsentrera sig i blåsten. Blev en lite skogstur istället.
 Lördagen var det Vickys tur att rida i ridhuset. Gick hyfsat fram till hon testade en galopp! Suck.. där rök sista chansen till dressyrtävlingen den 24de =(
 Jag tog mig upp till ridhuset i dag. Åhh vad jag är glad i min transport =D Pållan gick hyfsat, tog galoppfattningarna men stressad, hittade lugnet efter och det är bra =)
 Vete gudarna hu vi ska få bukt på stressen vid galoppen? Hennes mage mår inte bra när jag har lagt in galopp i ridningen =( Jag har några olika ideer men vet ej vad jag ska välja.

 Antingen ska jag inte kräva galopp alls vilket jag inte gjort nu på länge, länge. Trav, trav, trav.

Eller ska jag träna några fattningar varje dag, och inte låtsas om stressen =/

Kan också öka Tryptoviten under en period, men känns som jag aldrig kommer ifrån det då!

Får fundera vidare på det. Just nu är det lite galoppfattningar var gång som gäller men är kluven så jag får se hur länge jag kör så.

Tränat för marina med goda resultat =) hon tyckte jag skulle byta till vanligt tredelat bett med vanliga ringar. Sagt och gjort. Ridit på det i några veckor nu och tycker tyvärr hon kändes bättre med det tvådelade med fasta ringar. Får se hur jag gör med det. Vill inte hatta för mycket. Dags att boka ny tid för träning =)

Har också anmält mig till Maria Falk träning =O Ska bli riktigt skoj. Hoppas hon inte dissar mig helt =/

Freddy är det dags för också på måndag om en vecka. Spännande att höra vad han säger om pållan =)

Mycke ang hästen men så är mitt liv, och det trivs jag med =P


Kram och go =P







.-.-.-.-.-.



Lite oseriöst inlägg =P från mig =)G



Gurk-kärlek =)



Himla söt brödrost som min mormor och morfar haft en gång i tiden. Funkar men är en total livsfara eftersom bröden inte poppar upp utan de blir bara mer och mer rostade! Svarta, och brandlarm osv haha men söt =)



Nu är det vår och Rickys svullnader är tillbaka =(



Jag har bestämt att jag måste jobba med galoppfattningar nu i större utsträckning. Det innebär att det blir vissa pass som är måttligt stressade tyvärr. Men vi måste börja någonstans och tror ändå det är rätt tid nu när massagen gjort sitt och vi tränar på lite aktivt.

Hon var duktig i går och gjorde fattningar i båda varven men stressnivån var hög =(

I dag blev det jobb på lina, många galoppfattningar. Inga längre galopper utan det känns som det måste infinna sig harmoni i just fattningarna. Duktig pålla idag med. Ingen stress i galopp på lina =)
Konstigt men bra. Har lärt mig att allt inte kan förklaras med Ricky så det bara är så.

I mån blir det barbacka =) Sadeln på omstoppning =(

Ägg, ägg, ägg!!!!

Tack och hej leverpastej









Tittut

Attan vilket trist väder det varit! Tänk att vi stod ut i höstas när det tar grått från mitten på oktober till snön kom! Har svårt att stå ut en dag nu! Sol beställer jag till i mån:) Morgondagen kommer nog att bestå av att svampdutta och köra ut de hopkrattade skithögarna i hagen. Sedan är det jobb igen på kvällen. Tappsko och snedstoppad sadel, eller så åtminstone så har stoppningen blivit sned:( skon fixar Hovis på måndag men sadeln måste lämnas in. Jag stoppade om den i november! Ja ja skit samma om det var felstoppat eller om Ricky fixat det alldeles själv, vilket jag iof inte skulle bli förvånad av. Det måste fixas! Världsliga problem man har ;) som att jag är utan tv och dator just nu och i mån kvall också! Mobilen tillgodo som tur är. Ilandsproblem;) Ha det gott

Ska bara

Ja det är en ska bara dag i dag. Är inte sugen på att måla i köket. Hästen var fixad redan på morgonen och jag har haft all tid i världen. Men jag skulle bara mocka hage först. Fint blir det och blåsor fick jag=) Nu ska jag bara sitta här =P

Hade sällskap vid målningen härom dagen, vad tycks?



En främling i mitt hus! =P Ser ni ansiktet?!

Har ochså foton på Ricky när hon skötte sig igår och en filmsnutt men jag vet inte hur man gör för att få in en film =( Men en bild ska jag ge er =)



Bjuder på en till =)


Blir så sugen på en galopp! =/



Fin bukett med tulpaner som Gubben fått på sin stora dag =)

näe tror jag och mina blåsor ska måla lite nu =S

=O

Träningsvärk har jag haft konstant sedan en vecka tillbaka. Det är nog positivt =) men det känns. Vad det beror på är att Ricky har landat i en ny fas där det går att rida. Rida, inte sitta och leta efter lugnet.
 Det är en konstig känsla att helt plötsligt är pållan en annan pålla! Men givetvis till det bättre. Massagen har gjort sitt =) Det som hände var att spänningar släppte och det är bra.
 Sedan att jag skulle behöva en tränare som står och gapar på mig på heltid är ju en annan sak. Men träningen blir så mycket mer jobbig för min kropp när pållan har landat. Muskler som har såsat alldeles för länge har fått bekänna färg =)
 Tryptoviten är på avvänjningsgång, nere i ett struket mått nu =)  
 Så mer massage, mer träning, mer träningsvärk men mindre Tryptovit =)

Påsken här hemma har bestått av att tapetsera, måla och snickra. Slitigt men kul att se resultat. Inte helt klart än men på god väg.

Har lite födelsedagar att fira nu i dagarna. Lilla mamma och Gubben fyller på samma dag. Så ikväll firar vi mamma och i mån firar vi Gubben =)

Kram och go


RSS 2.0