Bra dag

Jaha nu är vacinet taget och jag mår bra=)

Idag har jag ställt Sudden i växjö! Vi var där 10,30 och vår ring skulle börja ca 12.00. Lagom när man har en som ska friseras innan.

Vad händer då! Jo, att den Rumänska domarens flyg blivit försenat så våran ring skulle börja närmre 14 ist! Vi som redan va tidiga! Ja ja vi hann mingla runt på området ett tag så att säga=)

Tyckte vi klarade oss redigt bra för att ha noll koll på detta med utställning. I den öppna klassen fick Sudden 1a pris på kvalite och 4de pris i konkurens och ett rosa cert, championkvalite! Ok, ut från ringen, nöjda men inte fattar vi vad det innebär! Tusen frågetecken i huvudet? Jaha då var vi klara tänkte vi och ruffsade om den välkammade Sudden och började packa undan lite. Då tyckte jag mig höra mitt nr ropas upp igen! Jag suger Sudden under armen från matte som undrar vad som flög i mig! Jo då, vi skulle in igen och visas bland de andra med championkvalitecert! Får hoppa över ett gäng underben från knästående visare som redan är på plats. Haha ja domaren undrade nog va jag var för klåpare mitt i sociteten, jag blev andra man att lämna ringen. Men vi är NÖJDA =)

Efter en lång dag så var det stallet också. Pigg pålle som ju gick omkull i hagen när hon tokade sig kräver lite mer än bara longering. Sadeln är på omstoppning, vad gör man då? Rider barbacka! Kan väl säga att det var inte i går som jag gjorde det. Men efter lite vinglande och snedglidningar blev det ett redigt bra travarbete. Duktig jag och duktig häst. 

Lagom trött nu. Ha det gott





=)sol=)

Tänk vad solen gör underverk med åtminstonde mig i alla fall. Jag blir mycket gladare på direkten. Orken infinner sig. Den har varit noll dessa gråa veckor.

Har varit duktig och klippt gräset för sista gången detta år.

Studsmattan har också fått gå i ide för vintern.

 Stallet hö-hyllor fick sig en omvändning också. Kväll,middag, morgon. Hmm Eller är det inte bättre med att ta från ena sidan hela tiden till det är tomt! ;) Då ska det va kväll,morgon,middag. Så tycker jag =) meeen det finns nåt som heter majoritet! Ja ja.

Pållan blev arbetad. Duktig e hon.=)

Affären blev av med lite varor.

Och magen fick lite mat=)

Jobb hela morgondagen, Utställning med Sudden i Växjö på Fre. Jobb hela lör.

Ledig hela söndagen =)

Besvärlig kund

Pållan nyvacinerad och på rätt datum ;) blev det också. Kanon men 500 kr fattigare.

Åkte till Kings och skulle prova ut en ny ridväst till Vickan. Passade också på att lämna min sadel för omstoppning så jag har gjort min läxa till nästa Freddy besök! Och det var väl tur jag hade den med! Vi provade ut väst till dotern och sedan provsatt hon på en låtsass hästrygg utan sadel. Den satt kanon. Sedan kom jag på att hon kunde prova att sitta i våran sadel. Jaha, och där sprack det! Västen tog i sadeln! Blir ju inget bra.

Hmm, det vi fick från säljaren var att de som rider dressyr använder sällan väst! Västen är ju framtagen till hoppning!

Jaha! Nu har vi en dressyr och hopp och studs häst! Det innebär att väst är förbenat bra! Alltså måste jag köpa en ny dyr väst och klippa och klistra så den blir kortare i ryggen! känns ju kanon.

Åkte till Hööks och provade de ridstövlar jag ville ha. Gissa vad?! Jo, jag måste klippa och klistra på dem med! Jag har för korta ben. Ja ja men de var jag mer beredd på.

Sedan var vi på de två djuraffärer som fanns i kalmar och hamstern med stort H var som bortblåst. Ett telsamtal till Oskarshamn och hamstern var bokad. Klockan var då 16.00 och vi var i Kalmar. O-hamn nästa. kl 17.05 rusade vi in i den andra djuraffären som vi inte bokat för att bara se om vi inte blev nöjda i den där vi bokat. Låter tokigt men så blev det. In i nästa djuraffär, den fjärde för dagen. Och där var hamstrn med stort H =) men inte någon bur som vi ville ha.

Killen hade redan lagt undan den bur han tyckte va bäst och gjort ett kanonpris med alla tillbehör. Bara det att den ville inte vi ha. Vi skruvade på oss och tillslut var jag tvungen att säga detta. Att vi inte hade bur visste ha ju redan så hur har ni tänkt då med hamstern? Jo.. vi köper buren i en annan affär! Behöver jag säga att det var betala och gå som gällde. Ingen glad säljare där inte. Sedan in i den andra affären med en hamster! Hej...vi vill köpa en bur till våran hamster! Kl va nu 17.40.

Haha ja de kommer nog ihåg oss i alla fall.

=)

Inte bra

Har verkligen glömt bort pållans vacination i år! Den skulle ha gjorts den 16/10! Attan, att man ska vimsa till det så. Men vet sa att det va ingen fara=) Phuu vad bra. Vacination idag alltså. Har ju inte varit annat än veterinär besök sista fyra månaderna så jag hade väl kopplat bort dem, eller nåt. Om jag nu ska skylla på något. Japp jag skyller på det =)

Gocart och postkod!

I dag har jag, Sebbe, Johanna och Oscar haft en mor och son dag! Det är ju inte alltför ofta som det sker nu för tiden. De har ju liksom växt om oss och vill ju inte alltid ha oss med;)

Landade bara hemma efter ett dygnspass på jobbet och blaskade av mig och var ute på promenix med hunden i duggregnet.

I väg till Kalmar mot Smedby till gocartbanan där. Det skulle vara dropp in på söndagen. När vi kom dit så var det så där 15-20 st rejäla grabbar som hade beställt ett race och skulle inte vara klara fören kl tre! Jaha vi åkte in till staden för att äta lite god mat, pizza! Efter mycket travande så insåg vi att det fanns ingen vanlig pizzeria, med goa pizzor, öppen i staden så det fick bli en tur tillbaka till Smedby för att inta den pizzerian =)

Nytt försök vid gocartbanan. De var inte klara än! Bilarna hade gått sönder! Jaha nu var kl halv fyra och jag skulle ju jobba kl sju igen. Efter lite surr så klämde de in oss i pausen innan finalen. Kanon att ha detta gäng stående lite nonchalant för att titta på dessa tokiga morsor som aldrig kört förr! Härligt! Men det är ju som vanligt när tävlingsdjävulen intar kroppen så tänker man inte på det.

Med kinderna ihoptryckta i denna stora hjälm intar jag min bil. Inser snabbt att jag inte når ner till pedalerna som ju är en fördel! Men se de hade de bot på! =) Man fällde helt sonika upp som en extra pedal i form av en hal stålpinne! Himla lätt att hålla jämn gas på den pinnen. Det blev inget med gasen i botten där inte! Blev som med sommarskor i vissa bilar, att hälen inte når ner till golvet! Har ni någonsin försökt att köra på det sättet?! Det blir liksom väldigt ojämnt, typ att man hoppar fram! Vet att mina jobbkompisar har fått åkt med under vissa sådana turer. Inte med en gocart då! men ändå!

Väl iväg så kan jag sammanfatta min debut med att jag åkt genom en sjö av vatten , det stänkte otroligt mycket, i mun och ögon på lincer (blev aningen suddigt). Visiret immade igen så var tvungen att ha det till hälften uppe. Blev omkörd av båda grabbarna med dunder och brak. Sebbe åkte i diket några kurvor senare. Tror ni jag hjälpte honom? Nä nä, nu var det tävling! Det fick Oscar fixa. Jag körde för glatta livet. Sist kom jag, blöt blev ja och kul hade jag =)

Rödrosig och allmänt små-skitig kom jag till jobbet i kväll. Kan väl säga att tiden höll inte på att räcka till. Tur att jag ska krypa ner för att förhoppningsvis sova lite för att sedan åka hem i månbitti. Tror inte mitt sällskap bekymrar sig heller ;)

En annan kul eller inte kul sak hände härom kvällen.
Gubben var seg och hade lagt sig lite tidigt för att sova. Telefonen ringde och det var postkodslotteriet som sökte gubben. Jag sa att han var dålig och faktiskt sov. Var det något viktigt? Njae han undrade då när han kunde få tag i gubben. Ring i mån kväll sa ja då. Men det var inte tidigt nog sa han!

Dollartecknet började rulla framför mina ögon. Tänk om vi vunnit! Vi har ju varsin lott! Men han kunde absolut inte säga det till mig. Jaha det var den sömnen för gubben, för nu fick han allt ta telefonen. Jag stod en stund och tjuvlyssnade men förhoppningen sjönk sakta och det slutade med att han lurade på en trött gubbe en lott till istället! Alltså va!

Fy f...n va jäkliga de kan vara. Jag hann ju se en transport till mig och en hel del annat ;/

Ha de gott friends



Fortsatt grått

Grått var än jag ser. Tycker det är förbenat trist med detta väder. Men det är väl som med allt annat som är trist, bara att ta tag i det som göras ska och LEE.

Haft telefon-morgon med systeryster om livets alla svårigheter eller det vi själva gör till svårigheter. Att man ska bara göra det som gör en go och glad. Bara det att då faller ju dagen direkt! Finns ju så många måsten, Sulle jag räkna upp dem här skulle sidan aldrig ta slut! Men däremellan ska man säga ja till det som man känner att man mår gott av och säga nej till det andra! Det låter ju så lätt!

Ringt massören i dag flera ggr men ingen som svarar =( men nu är jag på hugget iaf.

Även ringt om Freddy-tid =)

Och om hovslagar-tid=)

Duktiga jag =P

Pållan skötte sig riktig bra idag. Lite tok i galoppen men det berodde ju på sällskapet, eller nä, så kan man inte säga. Utan på Ricky själv, ihop med sällskapet =) Men med två riktigt duktiga virrpannor på fyra ben med två virrpannor till på två ben blev det tillslut helt ok.  

Blöta uttråkade djur i hagarna som bara ville in när vi var tillbaka. Tror de också tycker grått är trist. Åtminstonde ihop med nederbörd!

Ska till ORK på öppet hus i kväll. Victoria ska ha uppvisning i voltige. Blir troligen bara någon minut på hästryggen, men det är föräldraplikt att åka 8mil tur och retur för det lilla. Men som tur är gör man det ju med glädje och stolthet.

Ang barnen så är det en djungel nu när alla gymnasie skolor skickar ut information om linjerna som Sebbe ska till att välja en av framöver! Jag känner mig fylld tillbredden med dessa utskick men inte ett dugg klokare! Hur ska då ungdomarna känna sig!

Ja ja den som lever får se


Proppmätt

Förätit mig på plättar! Ont i magen och slöö. Men gott va det =p

I morse fick jag en behövlig sovmorgon till kl 10. Hörde knappt barnen=) Tack barn. Inte hade jag ont i nacken heller och det är bra! Ska ändå ringa massören. Snart...

Gubben har en dong! Jag vill också ha! Får kanske låna=) Vore gutt på söndag när morgonen nog blir tidig!

Victoria vill ha en hamster. Hur länge ska man vänta mellan sorgen av ett djur till/om man köper nytt? Jag vet inte. Häromdagen fixade hon en skål grönt till Gosan och kom inte på att hon var borta förren hon va på sitt rum! Då grät vi båda två=( Svårt...

Sonen har hittat till tvättmaskinen! Jag njuter=)

Ricky skötte sig något bättre idag. Fattade en vänster galopp som hon fattade! =) men slog över efter några steg MEN slog över igen till vänster! Kanon!

Glad för det lilla.

Soffa och tv och bok och data nu.


!

För ett par dagar sedan fick Sebbe hem en lapp om utvecklings samtal. Jag kryssade i  att jag kunde hela tisdagen. Men idag var det tisdag och ingen tid hade jag fått! Bestämde mig för att chansa på att hinna med pållan innan Sebbe kom hem och säkert i sista minuten fått en tid!

Jo då, kvart över tre ringer han. Möte kl fyra! Tur man inte satt på hästen då va!

Hem, blaska av sig och iväg på möte och lukta lite lagom med häst. Upp igen och red pållan som idag hade bestämt sig för att hon ville hoppa!

Tok häst! hon laddade på bommar på backen som jag ine ens styrde emot! Studsade runt och bar sig åt.

Jag har minskat på tryptoviten! Istället för två dosmått har hon fått ett och ett halvt i fyra dagar nu. Grund dos är ett mått! Är nog för tidigt att minska än då...Om hon inte kan vara utan? Vad i hela friden gör jag då? Kan ju inte vara dopad hela livet!

Ikväll har de spelat julmusik på TVn...Dags att tänka ut julklappar som jag brukar va i sista minuten med. Vore gott att vara ute i tid för en gångs skull =)

Kram o go

Vad va det jag sa...

Jag åkte på att mocka!

Efter att ha varit på mammografi, som ju tydligen är löpande band teknink! så otroligt fånigt det känns! En smiter in genom en dörr och en annan ut genom en annan dörr, in, ut, slit, drag och kläm, Aj! Hmm...ja ja bra att det finns.

Direkt till ATG efter det och blir mött av veterinären Lena som frågar - Behöver du lugnande? Ha ha jaa säger jag och folk kikar lite försynt och får direkt bekräftat av Lena som säger till en kompanjon -Hämta lugnande till matte här skriv upp det i hästens journal!!! Ja det kanske inte vore så dumt =)

Ja sedan va det mocka som blev min uppgift i alla fall. Tänk att man känner sina ungar ;)

Skolmöte efter det.

Bye


=)

Ridit pållan nu. Jag blir inte klok på denna pålla. Men idag gick det jätte bra. Är bara innerligt trött på dessa håriga monster som går i hagen bredvid där man ska rida. Ricky gillar dem inte. Ändå gick hon hyfsat men tråkigt när man blir störd av dem. Men kanon av Ricky att komma tillbaka till arbete var gång de rört på sig!

Lämnade stallet utan att ha gjort allt annat som mocka och fixa mat osv för det skule Victoria fixa idag. Det va väldigt bestämt på den fronten. Jag håller tummarna på att inget kom emellan! Då blir det tajt efter mötena. Men känns väldigt lyxigt att bara komma upp och rida =)

.....

Händer inte mycket som är nåt att berätta om nu tycker jag. Helgen har iof varit riktigt rolig.

Fest med många både nya och gamla vänner hela helgen lång. Härligt =)

Känns som bloggtorkan får ta sin tid, tråkigt, men just nu är det lite så. Blir nog bättre vad det lider.

Kram på er


Ingen bra dag

Jag har så svårt för dessa dagar som jag vet måste infinna sig förr eller senare. Hatar att se barnen ledsna, och vill inte heller känna mig sådan. Och lika svårt är det att titta  på individen i fråga. Vi vet att det är för dennes bästa men inte hjälper det när man kommer närmre timmen som är slagen.

Kaffet är svårsmält just nu :*


Jaha

Vad tycker jag om denna dag? Tung i huvdet trots piller och sömn=(

Vet att det är från när jag kammade hunden i förrgår. Det tar så förbenat på nacke och axlar, sedan trängdes han och jag i duschen i går (hunden alltså) och det är inte den mest gynnsamma ställningen om man så säger! Fniss vad tokigt det kan tolkas. =) Men nu är HUNDEN Jättefin =) och jag helt slut.

Idag är en lite tråkig dag för låneponnyn Candy ska åka hem och fixa sig klar till att bli mamma. Men hon har varit guld värd för Victoria att ha. Nu får vi hoppas att våran egen pålla kan bli redig så vi har någon nytta av henne.

Gammel kaninen Gosan verkar lite hängig men lika fort som jag sagt det högt efter att tittat på henne i flera dagar så vänder det! Men vore skönt om hon bara kunde somna in utan att bli hängig först för då hinner inte vi må så illa. Egoistiskt, jag vet. Men ibland vill jag inte vara den där lyhörda  som alltid har huvudbry om de fyrbenta. Helgen får gå i alla fall sedan får vi se.

Efter att ha kastat fem eller sex ägg så tror jag att Elvira slutat ägga sig. Jag bestämde mig för den hårda vägen. Lägg ägg då och dö eller nåt! Usch så det lät, men så tänkte jag. Hade väl förmodligen inte hållt hela vägen utan att jag suttit i Läckebys väntrum till slut. Men inte än =)

Ska ut och bowla med jobbet i helgen =) Alltid lika roligt. Härligt gäng!

Nähä nu är det dags att tasig bort från kaffet och ur pyjamasen och in i duschen. En snabbis i stallet sedan jobb till kvällen-

Bye

Glad igen

Nu har jag vänt ut och is på mina tankar! Atg tyckte att jag får säga till när jag inte vill mer. Alltså har de redan bestämt sig för att hon ej håller för ridning. Avlivning eller T-märkning då!

Jag ringde Freddy som jag varit hos, och han säger skit i ATG!

Öhh hur tänker du då? frågade jag.

- Jo de hittar inget fel och kan bara behandla. Hittar de inget fel kan de inte vara något stort fel. Och om en människa har problem med en muskel så jobbar man upp den och de muskler runt om. Ibland med smärtstillande. Så tycker jag att du ska göra med hästen. Ge henne den chansen och, du är inte djurplågare som hjälper henne att inte ha ont i framtiden! Skulle det i slutänden inte gå så har du i alla fall försökt och inte gett upp!

Jag tycker han har en sund inställning så så tänker jag göra! Täta telefonkontakter ville han ha och återbesök i nov. Känns seriöst och gillar den synvinkeln han använder.

Så sjukhage några dagar sedan upp på pållan och rid!

Hon hörde orden ,skit i ATG, tror jag, för hon smet för Victoria och fullkommligt visade all rodeo hon kan! Ha ha och jag hängde inte ens upp mig på det trots nybehandlad och allt. Tänk vad en positiv människa smittar av sig =) Det gillar jag

Kram och go

:(

Jaha då va det dags igen! Tror jag gräver ner mig och hästen i dynghögen! Attan vad jag blir trött på halt häst! Jo men visst! Så va det. Halt igen. Jag hade ju sett rätt. Suck. Den 21a går min försäkringsperiod ut och jag är inte ett dugg sugen på att betala för en ny omgång. Hur som helst blev det en behandling till och ett återbesök om ca två veckor.

När sjutton ska storvinsten komma???

Det är ljug det dom säger om att man inte blir lyckligare av pengar. JJJAAAAAGGGGG skulle bli det! Så vinst kooommm!

Ska på 40års partaj näst nästa helg och jag har inget att ta på mig. Det är lika sketet var gång, vilket iof är sällan men svider lika illa ändå. Sebbe fyller 15 samma helg så kläder dubbelt upp behövs. Uärrk känner inte för shopping när inte vinsten kommit.

Näe en liten tur till halta pållan innan det är kväller.

Ha det..


Reeegnnn =(

Jobbat natten och efter det hade jag nästan lovat att gå på marknad med systeryster. Hon är värsta optimisten med massor av mer fri tid än mig. Jag går inte på marknad när det regnar, men det gör hon! Sen kan man strosa lite och köpa fika och åka hem och fika mm. Redan då ligger jag efter i min dag, och ska jag nu ligga efter ( vilket iof inte är så ovanligt) så ska det va gott väder på marknad och inte regn! Hon varnade mig för hjärtattack och gå in i väggen och allt annat om jag inte strök lite i almanackan! Såå, jag strök marknaden. Förlåt syster ;)

Pållan sköter sig som jag berättade sist =) ATG på måndag för sista koll av vänster bak. Jag tycker hon ser lite ojämn ut men känns inget så vi får se.

Nähä lite nytta nu =)

RSS 2.0